Szuper szimpatikus a bann-hullám, mégis kihagyja a legnagyobb ziccert

Szuper szimpatikus a bann-hullám, mégis kihagyja a legnagyobb ziccert

Őrült összegek vesznek oda a kitiltott accountokkal együtt, NBK javaslatát érdemes lenne megfontolnia a Valve-nak.


A VAC rengeteg csalótól szabadítja meg a közösséget, de mi lesz a profilon ragadt értékekkel?

Az utóbbi időben alaposan belehúzott a Valve, egymás után szűrik ki a csalókat a szerverekről, naponta átlagosan ezret buktatnak le, és sújtanak örökös kitiltással. A tendencia tetszetős, de érdemes megnézni, micsoda virtuális pazarlás zajlik a dolog hátterében, egy július 13-án kitiltott accounton például 8270 dollárnyi érték pihent, ami most egyszerre semmivé lett.

Az elmúlt egy hónapban kitiltott felhasználók inventory-jában talált skinek összértéke meghaladja a 490 000 dollárt. Aki hirtelen nem tudná hova tenni ezt az összeget, ennyit lehetett nyerni múlt heti ötöslottón, ennyi pénzt keresett idén a Na'Vi CS:GO csapata és ekkora minden idők legnagyobb CS:GO versenyének fődíja is: 137 000 000 Forint! Ez mind ment a levesbe, még egyszer, alig egy hónap alatt!


Az EnVyUs francia játékosa NBK saját Twitter oldalán egy igazán érdekes felvetéssel élt a közelmúltban. Szerinte a letiltott felhasználók skinjeit el lehetne árverezni, és a befolyt összeget a Valve jótékony célokra fordíthatná! Szerintünk zseniális gondolat, ami rengeteg emberen segítene és tovább rombolná az esportokról kialakult sztereotípiákat is.

Ti mit gondoltok, lenne értelme egy-egy ilyen aukciós jótékonysági akciónak?

Tetszett a cikk? Akkor LIKE-old az Esport1 Facebook oldalát a legfrissebb esport hírekért!

Kövess Minket!