10 napos határidőt adott a Valve a gambling site-oknak, két óriási oldal máris biztonságban?

Másfél héten belül eldőlhet, ki marad állva és ki bukik bele a világméretű gambling botrányba!


Néhány YouTube-errel kezdődött, majd világméretű botránnyá dagadt a Valve és a CS:GO skinekkel üzletelő gambling site-ok egymásnak feszülése!

Az utóbbi időben számos sötét és kibogozhatatlan sztori látott napvilágot kezdve a szerencsejátékok eredményét ismerő streamerektől az oldalak illegális és szabályzatot sértő működésén keresztül az előre manipulált eredményekig sok minden. A Valve a közfelháborodás hatására nyílt levélben értesítette a vitatható működésű oldalak tulajdonosait, hogy amennyiben nem változtatnak 10 napon belül a szabálysértő tevékenységeken, azonnali bezárás lesz a sorsuk.



A felhívás úgy tűnik megtette hatását, megkeresésünkre két oldal, a CSGO Strong és a CSGO Lounge is arról adott tájékoztatást, a szükséges változtatásokat máris megtették! Ez persze még nem életbiztosítás, a bezárás így is ott lebeg a fejük fölött, hiszen a Valve bármikor kihátrálhat az egészből és bezárat mindenkit, de a működésüket a Valve által szabott feltételek szerint alakító oldalak kedvezőbb helyzetben várhatják a folytatást. És hogy mi lesz a következő lépés?

Több oldal máris bejelentette megszűnését, ám a gambling valószínűleg véglegesen nem fog eltűnni. A Valve egyik legjobb üzleti fogása a skinekkel felturbózott CS:GO szerencsejátékos megközelítése volt, nem hagyják majd veszni egykönnyen. Azt se felejtsük, hogy a Lounge például rengeteg nézőt hoz a játéknak, a számok drasztikus csökkenése pedig komoly befektetési problémákat okozhatna a játék egészének! Persze az is lehet, hogy a közösség és a szakma véleményvezéreinek nyomására teljesen eltűnik a fogadás az egyik legnépszerűbb FPS-ből, hatalmas káoszt és megosztottságot hagyva maga után!

10 nap múlva sok mindenre választ kapunk, a legfontosabb eseményekről addig is folyamatosan számolunk majd be!

Kövess Minket!