Az International 6 összdíjazása elérte a 18 millió dollárt

Az International 6 összdíjazása elérte a 18 millió dollárt

A 3. Immortal Treasure-t még ki sem adták, így további elképesztő összegek várhatóak!

A TI6 összdíjazása jelenleg 18,057,398 dollárnál jár és körülbelül 400 ezer dollár múlva túlszárnyalja a TI5-ös nyereményalapot. Hogy ha elvesszük a Valve által beleadott 1,6 millió dollárt, akkor ez a szám azt jelenti, hogy olyan 16,4 millió dollárt fektetett bele a Dota2 közösség az év legnagyobb versenyébe! Ja, és azt persze ne felejtsük el, hogy a community által elköltött pénz "csupán" negyede megy a nyereményalapba, ami azt jelenti, hogy eddig 65,6 millió dollárt költöttek az emberek TI6-os Battle Pass-okra és szintekre! Elképesztő volumen!

A Dota 2 közösség elszántsága miatt a TI6-os összdíjazás csupán 64 nap alatt érte el a 18 milliós álomhatárt. Mivel még körülbelül 3 hét van hátra a versenyig az előző International 18,429,613 dolláros összeg vészesen közeledik, ami jelenleg a legnagyobb díjazás az esport történelmében.

Így július 20. este a TI6-os összdíjazás jelenleg 18,057,398 dolláron áll és ha elvesszük a Valve által adott pénzt, akkor 16,427,624 dollárt rakott bele a közösség ami egy 1028,59%-os növekedést jelent.


A TI6-os nyereményfigyelő oldal alapján, ami óránként frissül azt lehet látni, hogy a nyereményalap sokkal gyorsabban növekedett, mint az előző évben. 

A 37. napon a Valve kiadta a 2. Immortal Treasure-t és egy napon belül az összdíjazás 600 ezer dollárral nőtt, ami át is törte a 13 millió dolláros határt. Amióta ezt, illetve a Battle Pass „szint csomagot” kiadták (mindezt a nyári akciók közben 60%-os kedvezménnyel) összesen 4 millió dollár nőtt a pénzalap. Az utóbbi 1-2 hétben viszont újra normalizálódott a növekedés és lassan, de folyamatosan folyik be a pénz. De ne feledjük, hogy hamarosan jön a 3. Immortal Treasure és akkor nagy valószínűséggel az idei International lesz az esport történelem legnagyobb díjazású versenye.


TI6 nyereményalap hozzájárulások

A Dota 2 közösség (vagy bárki), úgy tud egy kis pénzt adni a nyereményalapba, hogy megveszi a The International 6 Battle Pass-t. Az alap verzió 9,99 dollárba kerül, amíg egy 50 szintes Battle Pass már 26,99 dollárba. Ezen felül, ha már megvették a Battle Pass-t, és nem akarnak, vagy nincs idejük annyit játszani, akkor szinteket tudnak venni. 5 szint 2,49 dollárba, 11 szint 4,99 dollárba és 24 szint 9,99 dollárba kerül.

A Battle Pass 3 Immortal Treaser-el, különböző játékon belüli kihívásokkal, napi küldetésekkel és egy fogadási rendszerrel (na nem olyannal), Battle Cup-okkal és még sok más egyéb jutalommal érkezik. A maximum szint amit el lehet érni az 2500, szóval nem unatkoznak azok, akik azt el szeretnék érni (vagy nagyon vastag a pénztárcájuk). A legnagyobb újítása tavalyhoz képest az volt, hogy ha valaki megvette a Battle Pass-t, akkor pár besoroló játék után újrakalibrálhatja az MMR-ét, ezt eddig csak akkor lehetett, ha valaki egy új accountot hozott létre. Ráadásként ha az idei nyereményalap túlszárnyalja a tavalyit, akkor a Valve az összes támogatóját megajándékozza 3 nagyon ritka ajándékkal is, amik az alábbiakat tartalmazhatják:



Ahhoz, hogy a közösség elérja a 19 millió dolláros határt, ahhoz összesen 69,6 millió dollárt kell költeniük, amivel 50 milliót a Valve zsebében hagynak. Ráadásként a Battle Pass-on belül még arra is lehet fogadni, hogy mennyi lesz a végső nyereményalap, és ha valaki sikeresen megtippeli, akkor 10 szintet kapnak a Battle Pass-ukhoz.

The International

A The International a Valve által évenként megrendezett Dota 2 bajnokság. Az első International-t 2011-ben rendezték a GamesCom-on, ahol a nyereményalap 1,6 millió dollár volt. 

A tavalyi International 5, augusztus 3. és 8. között volt megtartva a seattle-i KeyArena-ban összesen 17 ezer ember előtt, amit végül az Észak-amerikai Evil Geniuses nyert. Az idei International is a KayArena-ban lesz augusztus 8. és 13. között. Csoportkörökben nem eshetnek ki a csapatok, így a fő eseményen is láthatjuk őket és mindegyikük részesül a nyereményalap egy részéből.

Az idei nyereményalap minden tekintetben jobban teljesített, mint a tavalyi. Amikor májusban kijött a Battle Pass, akkor az első két órában 275 ezer dollárral növelték meg a pénzalapot, ami 38%-al több mint tavaly ugyan akkor. A 10 milliós határt június 5-én érte el, 20 nappal a Battle Pass megjelenése után, amíg tavaly csupán a 30. napon sikerült.

Kövess Minket!