Versenygyőzelem után jól megérdemelt, egy hónapos pihenés

Versenygyőzelem után jól megérdemelt, egy hónapos pihenés

Exkluzív interjú a StarLadder győztes Keszeli Nikivel az embertelen orosz LAN-körülményekről, honvágyról, vegyes versenyekről és mindenről, ami CS:GO!

Nylon lassan nemzeti kinccsé válik itthon!

Csapatával, a Team Secrettel már Katowicében is maradandót alkottak, legutóbb pedig a StarLadder meghívásos versenyén nem találtak legyőzőre. Niki a diadal után egyből repülőre pattant, és Szentpétervárról Magyarország felé vette az irányt, ahol igyekszik kevés szabadidejéből minél többet tölteni.

Exkluzív interjú a StarLadder győztes Keszeli Nikivel az embertelen orosz LAN-körülményekről, honvágyról, vegyes versenyekről és mindenről, ami CS:GO!



Esport1: Először is gratulálunk Niki a gyönyörű meneteléshez, milyen élmény volt a szabad levegőn játszani?

Nylon: Köszönöm szépen! :) Hangulat szempontjából nem volt túl nagy a változás, mivel amikor játszunk nem hallunk semmit a tömegből. De talán egy arénában sokkal jobban átjönnek a közönség rezgései és az idő is kellemesebb mindenkinek.

Esport1: Oroszországban még a nyár is télies?

Nylon: Iszonyatosan hideg volt, az első nap még esett is az eső és erősen fújt a szél. 16 fokban, remegő kézzel pedig nem egyszerű odafigyelni arra, hogy jól is teljesíts!

Starladder női verseny

Esport1: Volt akkor hátráltató tényező bőven! :) Ha most az időjárást nem vesszük figyelembe, a játék szempontjából melyik meccset érezted a legnehezebbnek?

Nylon: Így is az első két mérkőzést emelném ki mindkét nap, mivel a beugrónknak nincs sok tapasztalata lanok terén. Érthető módon ő eléggé félénken érkezett a meccsekre, de amint feloldódott, a későbbi meccsekkel már nem volt probléma.

Esport1: Hát igen, az orosz LAN eseményeknél sajnos visszatérő probléma a vízumkérdés...

Nylon: Féltünk is, mikor kiderült, hogy mimimicheater nem kapta meg a beutazáshoz szükséges papírokat. De Knopk@ remekül helyettesítette, és a győzelem is meglett végül.

Keszeli 'nylon' Nikolett a kupával

Esport1: És amellett, hogy stresszes azon aggódni, ki mehet versenyre és ki nem, még itt ez a rengeteg utazás.

Nylon: Az utazások engem csak szellemileg fárasztanak le, de ott nagyon. Minél többet repülök, annál jobban félek tőle, úgyhogy számomra elég nyomasztó minden egyes repülés. Viszont nincs mit tenni, ha verseny van akkor menni kell :D.

Esport1: Márpedig a lakhelyed, a versenyek és a család állandó mozgásban tartanak. Most éppen hol vagy?

Nylon: Jelenleg otthon vagyok a családommal, de így igaz, a legtöbbet már Franciaországban vagyok a barátommal úgyhogy csak látogatni jövök haza. Ezt viszont próbálom minél többször megtenni, a csapattal most úgyis egy hónapos szünetet tartunk, úgyhogy hazaugrottam. Aztán a jövőhéten megyünk nyaralni a barátommal, utána pedig a Dota2 International közben tartunk majd egy nagy kerti partit! Aztán vissza a dolgos hétköznapokban, jön a szokásos CS:GO éjjel-nappal.

Keszeli 'nylon' Nikolett összpontosít

Esport1: Szerintem sokan cserélnének munkát veled itthon! Hogy kell elképzelni ezt az éjjel-nappal gyakorlást?

Nylon: Mindenki otthonról játszik, de szoktunk bootcampelni is, van erre egy külön gaming ház a Team Secret jóvoltából. A következő versenyünk november végén lesz, azelőtt fogunk bootcampelni legközelebb, két teljes hétig. Ha nincs verseny, amiről tudnánk előre akkor csak otthonról szoktunk játszani, de felkészülés szempontjából jóval többet hoz ki belőlünk a bootcamp.

Esport1: Az esport iránti érdeklődés úgy veszem észre a női mezőnyre is kihat. Te hogy látod, több a verseny és nagyobb az érdeklődés irántatok, mint mondjuk egy éve volt?

Nylon: Több az érdeklődés igen, de versenyből sajnos még nincs több. Viszont online kupákból egyre több akad és olyan helyekre is kapunk meghívást, amin eddig esélyünk sem lett volna szerepelni. Mi próbáljuk törni a jeget és fiúk ellen is játszani, ellenük gyakorlunk az esetek 90% százalékban. De egy official meccs mindig más és ugyan volt már jó eredményünk, még mindig van amikor nehéz reagálnunk a fiúk játékára. De amint ez megváltozik, vagy megtaláljuk rá a megoldást én biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket tudunk majd mutatni és megszülethet a vegyes mezőny!

Kövess Minket!