The International 2015

The International 2015

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntött a világbajnokság! A selejtezőre nevező csapatok, az összdíjazás, a nézettség egyszerűen elképesztő volt! Most egy rövid időre újra átélhetjük az izgalmakat!

2015 - Helyszín: Seattle, KeyArena

Immáron ötödik alkalommal is töretlen népszerűségnek örvend az International. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a rajongók szeretete szinte végtelen, na jó egyelőre még nem mert megállt 18 millió (leírás közben is libabőrös lettem) dollárnál a végösszeg. Nehéz szavakat találni, de egy biztos, megállíthatatlan a fejlődés és az eSport térhódítása is.

Ilyen volt:

A Na'Vi uralkodása és régi tündöklése már csak a múlté, hiszen idén először csak selejtezés után tudott részt venni a legrangosabb világversenyen. Az elso TI döntőse szintén újra alakult és a kvalit követően végül a 16 csapatos keret tagja. Az elmúlt évek 0. napos wildcard küzdelmeit most is megtartották. Eddig azonban sok dicsőség nem jutott ezen csapatoknak. Egészen mostanáig, hiszen az eddig ismeretlen CDEC Gaming meglepte a világot amikor simán maga mögé utasította a másik 3 régió csapatait és a csoportkörben találta magát. Visszatért a jól megszokott 2x8 teames hadrend és itt játszadozhattak egymással, hogy eldöntsék ki melyik ágon folytathatja. A CDEC meglepő módon az EG mögött a B csoport 2. helyén végzett. Puppey miután elhagyta az ukrán Na'Vit egy új, minden eddiginél félelmetesebb ötöst formált (legalábbis papíron) olyan nevekből mint Kuroky, s4, Arteezy és zai. Eleve elrendelés volt, hogy megnyerik a tornát, de valami hibádzott és már a csoportmeccsek alatt meglátszott, hogy verhetőek és van gyenge pontjuk.

Az EHOME-al szemben gyorsan el is véreztek és az alsóágon találták magukat. Az EG és a CDEC azonban lehengerlő volt, a kínaiak olyan szinten vérszemet kaptak ráadásul, hogy mindenkit leküldtek az alsóágra akik az útjukba álltak. Elsőként a régiós selejtező 2. helyezettje, majd a wildcard után a főtáblára kerülést megfejelték egy grand final-lel. Az LGD eközben a régi idők emlékére újra elbukott az alsóági döntőben az amerikaikkal szemben, így tehát megvolt a végső párosítás. Fear aki kiöregedőben volt és sokan látták volna nála jó helyen a trófeát végre a közelébe került. Az utolsó bo5-re úgy tűnik, hogy a meglepetés csapat elfáradt és tűzijáték közepette az EG emelhette magasba az 5. TI győztesének járó Aegis of Immortalt. A végeredmény: EG 3-1 CDEC Gaming.

Beszéljenek helyettem a kedvcsináló összefoglalók:

Movie #1

Movie #2

Kövess Minket!