Thorin szerint indul a svéd átigazolási hullám

Thorin szerint indul a svéd átigazolási hullám

Olofmesiter visszavonul? Bomlás előtt a NiP és a fnatic? Ha elindul a játékos-keringő, az a GODSENT-et és a FaZe-t is érintheti.

Ha átigazolási hírekről van szó, a népszerű elemző rendre még a sajtó előtt értesül a hírekről, általában a játékosoktól maguktól szerzi információit. Emellett persze előszeretettel hangoztatja saját elképzeléseit is a játékospiac lehetséges alakulásáról, melyek aztán nem mindig nyernek igazolást, ez már csak ilyen. Utóbbi jóslata azonban egész biztos lábakon áll, hiszen a Kölnben tapasztaltak és ott hallott öltözői pletykák is alátámasztják feltevését, mely igen komoly változásokat hozna a profi mezőnyben! Vigyázat, érzékeny lelkűeknek nem ajánljuk az elemzőkirály okfejtését!

Thorin AMA (Ask me anything) napot tartott követőivel, és az egyik kérdésnél felmerül, mi lehet a kiút a fnatic és a NiP számára, mostani hullámvölgyükből? Esetleg egy masszív lineup csere mindkettejüknél? Thorin szerint a kép ennél egyrészt árnyaltabb, másrészt jóval előrehaladottabb, úgy véli csupán 1-1 játékos cseréjére lenne szükség, melyre már meg is van a csapatok terve.

fnatic



A legegyértelműbb váltásnak JW kilépése vehető, melyet számos ok alátámaszt. Egyrészt a svéd AWP-s már 2015-ben rettentő közel állt ahhoz, hogy a NiP játékosa legyen, ami azt nézve teljesen érthető, hogy a nindzsáknak régóta szüksége lenne egy megbízható AWP-sre. Emmellett az is teljesen érthető szempont, miszerint f0rest és GeT_RiGhT minden svéd gyerek példaképe volt 1.6-bos teljesítményükkel, JW szintén felnéz rájuk és boldogan játszana velük egy csapatban.

Januári interjújában Thorinnak első kézből vallott is ezekről, de megemlítette akkor azt is, hogy a 2014-es DreamHack Winter után többen is vissza akartak vonulni a csapatból. Az ominózus tornán történt ugyanis Olofmeister emlékezetes boostolása overpass-on, ami utána graffitit is kapott, a srácokra pedig csak úgy zúdult az utálat és negatív komment. KRIMZ és olofmeister is fontolgatta, felhagynak az aktív játékkal, ám végül a maradás mellett döntöttek. Ez a kérdés JW kiválásával, vagyis a régóta együtt levő kemény mag bomlásával újra előtérbe kerülhet, ami a csapat teljes széthullásához vezethetne. Olof sérülése miatt azonban ez sajnos valóban nem zárható ki 100%-ban, ha nem javul az állapota és JW elhagyja a fedélzetet, könnyen lehet, elbúcsúzunk 2015 legjobb játékosától!



Amennyiben nem lesz visszavonulás, és a csapatot nem kell újraépíteni, csupán egyetlen játékost kell igazolni, Thorin úgy véli, Rain, twist és Lekr0 a három esélyes. A FaZe norvég playerét már akkor szerették volna megkaparintani, mikor végül dennis érkezett, ám erről vélhetően még most sem tettek le teljesen. Egy esetleges üres hely a lineupban ismét életre hívhatja ezt az emléket a fnatic játékosainak és vezetőinek fejében. Ha maradnának a teljesen svéd ötösnél, twist a következő jelölt, hiszen AWP-vel elképesztően lő, de rifle-lel is megállja a helyét akár támadásban, akár védekező oldalon. Twist-ről azonban az a hír járja, hogy furcsamód kifejezetten ódzkodik a nagy csapatoktól (állítólag 2015 végén nemet mondott a NiP hívására is, akik így pyth-t igazolták), és ha ez továbbra is fennáll, úgy Lekr0 lehet a befutó JW helyére.

JW kiválását alátámasztja továbbá az a kölni pletyka is, mely szerint egy csapaton belüli konfliktus bomlasztja az egységet. Ennek középpontjában is könnyen állhat a fiatal AWP-s, Thorin szerint ugyanis az egykori baráti légkörből már csak flusha maradt, JW pedig nem érzik jól magát a mostani playerek között. A fnatic anno JW, flusha, pronax, schneider és Devilwalk összeállításban indult, mostanra inkább egy régi LGB összeállítás, két fnatic-os beugróval. Bőven elképzelhető, hogy a kezdeti baráti légkör eltűnése fogja majd váltásra ösztönözni JW-t, aki példaképei oldalán keresne új motivációkat.

Hiszen a váltás új szerepkört is hozhatna neki, pronax elküldésével ugyanis megváltozott a csapat játékstílusa és egyben az emberek meccsekre szabott feladatai is. Elég csak megnézni a játékosstatisztikákat! A már említett eredeti felállással vívott első két Majoron 1,26 és 1,01 volt a mérlege, az olof és KRIMZ érkezése utána első két Majoron még mindig 1,10 és 1,21 a mérleg, pronax minden alkalommal mellette volt. Aztán az irányítót lecserélték, és az utána következő első két Majoron 1,03 majd 0,97 lett a mérleg. Elképzelhető, hogy a NiP-be igazolás után újból régi fényében ragyoghatna, és nem lenne szükség kényszerű AWP-s playekre a nindzsáknál sem, JW-val a fedélzeten.

Ennyi alátámasztó tényező után már nem is tűnik olyan elrugaszkodott gondolatnak Thorin felvetése és megbomlik az aranycsapatnak vélt svéd ötös!



NiP



Ha JW csatlakozik a nindzsákhoz, értelemszerűen valakinek mennie kell, Thorin szerint a veszély elsősorban a rémes évet futó friberg-et fenyegeti. Jelét se mutatja fejlődésnek, statisztikái folyamatosan romlanak és az népszerű elemző fel is teszi a költő kérdést: Ha egy játékosodtól senkinek sem kellene ha megválnál tőle, te mégis ragaszkodsz hozzá, az mit jelent számodra? Hiszen friberg-et kizárt hogy bevenné akár a fnatic, akár a GODSENT egy esetleges távozás alkalmával, ez pedig el kell hogy gondolkoztassa a NiP vezetőit is, mit keres még mindig náluk?!

A Thorin szerinti legvalószínűbb forgatókönyv tehát az, miszerint JW helyére érkezik rain, friberg átadja posztját JW-nak és eltűnik a profi mezőnyből és a GODSENT érintetlen marad. A FaZe-ben viszont így nyílik egy hely, melyen örömmel látnák akár s1mple-t, akár NiKo-t a jövőben.

Összességében nézve egyáltalán nem nevezhetjük vad fantáziának a levezetést, hiszen a végén minden csapat jól járna, és erősebb is lenne!

Szerinted igaza lesz Thorinnak és bekövetkezik a nagy svéd játékosmozgás?

Kövess Minket!