OG - TI6: Ominózus Győzelem?

OG - TI6: Ominózus Győzelem?

3 Majorből 2 győzelem. A világranglista 1. helyezettje! Brutális perfomansz az utóbbi időben. Megállítja valaki őket vagy elkerülhetetlen, hogy királlyá koronázzák az OG-t Seattleben?

A Monkey Business neve alatt formálódott csapatot elég nagy hype vette körül. A közönségkedvenc (ex Team Secret játékosok) N0tail és Fly újra együtt játszadozhat. Melléjük szegődött Fly korábbi társa, MoonMeander (compLexity), a veterán dán support Cr1t,  és a pubok egyik császára Jordániából, akinek mindössze egy rövid időszaka volt a versenyszerű porondon a Balkan Bearsel, ő nem más, mint Miracle. A TI5 utáni átigazolási időszakban EternalEnvy az egyik ask.fm alkalmával felfedte, hogy meginvitálta az új Secretbe, viszont a fiatal játékos egyértelműen elutasította őt, mert már eldöntötte, hogy N0tailék csapatát választja inkább.

A felhajtás elég nagy volt és mikor az eredményeket kellett felmutatni, a (monkey) Business ezt megtette. Megcsípték a Summit 4 kvalifikáció első helyét, de a legfontosabb, hogy kijutottak a Frankfurt Majorre szintén első helyen. Továbbra is sikerre éhesen teljesítettek, amiről a WCA-ról és a Nanyangról való korai kiesések is gondoskodtak. Miután a misztikus névvel ellátott csapat (OG) megjelent Frankfurtban, mindenki egy elfogadható eredményre számított. A D2CL 3. helye jelezte, hogy milyen fából faragták a csapatot, viszont a győzelem inkább a későbbi Majorökre volt várható.

Hegyek, hullámok, kísértés

Mit sem törődve az esélyekkel és a véleményekkel, a Secret elleni győzelemmel bezsebelték az elsőséget. Itt azonban nem álltak meg, jött a DreamLeague 4. szezonja, ahol szintén végig masíroztak a mezőnyön. Megismételni azonban a secret TI5 előtti eredményét (4 LAN győzelem zsinórban) nem tudták. Kisebb hullámvölgy következett, hiszen nem igazán találta a formáját a csapat, és olyan tornákon buktak el, mint a Defense, Summit 4, MarsTV’s Winter LAN. Azért a Valve érezte, hogy baklövés lenne őket nem meghívni a Shanghai Majorre, így végül a mezőnyben találták magukat. Végül a Fnatic megálljt parancsolt nekik, így csak a 7.-8. helyen végeztek. Tetőzte ezt az időszakot egy korai DotaPit búcsú, ami után a roster lezárása komoly kérdés elé állította a teamet. Kísérteni akarják a sorsot az esetleges változtatásokkal, mint tette azt az EG és a Team Secret, vagy minden marad a régiben és együtt birkóznak meg a nehézségekkel. A múlt már magáért beszél, hiszen nem történt csere és újabb Majorre kaptak meghívást, irány Manila. Kellő kitartással és fegyelemmel minden leküzdhető, ezt bizonyították is, mivel a döntőben a Liquiden felülkerekedve újabb arany lett a jutalmuk.

Ne kerülgessük a forró kását, az OG egyértelműen a TI6 egyik esélyese. Forma alapján aligha volt jobb szezonjuk, mint az elmúlt pár hónap. A kérdés csak az, hogy a 6.88b előnyükre vagy végül hátrányukra válik majd a versenyfutásban.

Játékstílus

Az egyik legnagyobb erősségük a hibamentes draftolásból fakad. Leginkább Miracle és a N0tail köré építve a lineupot. Miracle nyers skillje és mestere a mid matchupokoknak, ami miatt egy elég nagy célkereszt kerül a hátára, hiszen az ellenfél mielőbb le akarja vadászni. Cr1t és a Fly gondoskodik N0tail gondtalan farmolásáról, ami könnyebben megoldható így, hogy a mid leveszi a terhet a vállukról. Az utóbbi időben elterjedt trend miatt (az offlanes az iron talon segítségével inkább az erdőt választja) igazi terülj-terülj asztalkám várja a safelanen N0tailt.

A Frankfurt Major környékén leginkább az erős defenzív supportokra fektették a hangsúlyt, mint pl.: Fly Winter Wyvern, Dazzle, Cr1t Tusk vagy Io, ami egyértelműen elősegítette a csapat felemelkedését. Az ezután érkező hatalmas frissítés alkalmával vált divattá a roamer herok használata (pl.: Bounty Hunter és Earth Spirit) amihez a duó azonnal alkalmazkodott is. A 2 stílus keveredése nyomán sokszor a tiltás sorsára jutott többek között az Io és a Riki is csak, hogy a legnépszerűbbeket említsem.

A puzzle utolsó darabkája nem más, mint MoonMeander hőstettei offlanen. Semmi Rat Dota (Alliance stílus) vagy semi-carry pick, vagy a single target hősöket csipázza mint a Slardar, Batrider és Beastmaster, vagy a teamfightok meghatározó alakjává válik a Dark Seer, Tidehunter, Faceless Void féle herokkal. Mint minden offlanes, leginkább ő is az erdőben találja meg a számításait (xp és gold). Ez a stratégia a mid game gankekre és a harcok irányítására épül és anélkül lehet egész gyors győzelmeket aratni, hogy cheesy push taktikákat választanának, miközben a többi core hero magabiztosan felkészülhet az esetleges late gamere, ha szükséges.

Játékosok

Balról jobbra: N0tail, Cr1t, Fly, MoonMeander, Miracle-

N0tail

Az idén sikerült igazán kinőnie magát. Régi és új barátokkal a háta mögött, visszatérhetett a (HoN éra alatt) régi carry pozíciójához, ami azt eredményezi, hogy lecserélhette a kiváló Io-ját a kegyetlen Jugger és társaira. A vetélytársaival összehasonlítva a számok nem biztos, hogy az ő javát szolgálják, de az egyszer biztos, hogy igazán megfűszerezi az OG játékát.

Miracle

A Dota 2 professzionális közössége mindig szemtanúja lehet egy-egy pub csoda felemelkedésének, gondolok itt AdmiralBulldog (TI3), Arteezy (TI4) és Suma1L (TI5) sztorijára, a reflektorfénybe most viszont Miracle került. A játékon kívüli visszafogott és félénk viselkedése azonnal megváltozik, mihelyst a kürtök megszólalnak a csatatéren. Nem jelent sokat, de igazán érdekes adalék, hogy az egyik legnagyobb MMR-el rendelkezik a világon.

MoonMeander

2 év alatt beképzelt HoN-os hírneve átformálódott többszörös Major győztes nagyképűséggé. Kiváló offlanessé vált, ezek után nem csoda, hogy Fly-al együtt érkezett a compLexityből. Az egyik specialitása, hogy elképesztő kezdeményezései révén nagy előnyhöz képes juttatni csapatát.

Cr1t

A 4. pozíció palástját vette át csapattársától, N0tailtől, és frissítésről-frissítésre egyre jobban alkalmazkodott is hozzá. Mindegy, hogy egy életmentő Relocate mentést vagy Snowball újrakezdést láthatunk, esetleg egy mini-Ravage-el felérő Boulder Smasht tol, ezt mind képes megtenni. Nagy örömmel játszik és felbecsülhetetlen értékéve vált az OG-nek.

Fly

A legkigyúrtabb supporttal lesz kerek az OG rostere. Ilyen kidolgozott, mégis gondoskodó és defenziv support játékos. Hányszor segítette már csapatát a Swap, Grave, Sun Ray spellekkel, míg végül megfordították a harcot a saját javukra. A Dota világában a csúcs elérése után is Atlaszként vette vállára ezt a rolet és görgeti maga előtt a sziklát, hogy a team továbbra is előre haladjon. Nem a leghálásabb feladat 5. pozíciós supportként játszani, de Fly képes net worth hátrányán felülkerekedni.

Eredmények 2016-ban:

2. hely - The Summit 5
1. hely - ESL One Frankfurt
1. hely - The Manila Major
1. hely - DreamLeauge S5
3. hely - Epicenter Moscow
4. hely - Starladder i-Leauge
5.-8. hely - Dota Pit Leauge S4
7.-8. hely - The Shanghai Major
3. hely - MarsTV Dota 2 Leauge Winter

Kövess Minket!