TNC Gaming - A Fülöp-szigeteki álomcsapat

TNC Gaming - A Fülöp-szigeteki álomcsapat

Evezzünk most el a Fülöp-szigetekre, ahol a TNC Gaming szeretné meghódítani a világot!

A TNC csapat útja az International 6-ra eléggé göröngyös volt. 2015-ben kezdték el cserélgetni a játékosokat, hogy megtalálják a legjobb LU-t. A két alaptag, Sam_H és Eyyou mellé októberben Seven helyére behozták Raven-t, majd két hónappal a kvalifikáció előtt KuKu-t igazolták. Viszont a TNC nem volt elégedett az eredményekkel és konkrétan pár nappal a kvalifikáció előtt, szerződtették a híres amerikai veteránt, Jimmy „Demon” Ho-t, TeeHee helyére. Ez a hármas csere tökéletesnek bizonyult, hiszen az első kvalifikáció során elverték a nagy esélyes Fnatic-ot, majd a döntőben az Execration-t, ezzel ők voltak a második dél-kelet ázsiai csapat, aki idén bekerült az International mezőnyébe.

Játékstílus

A kvalifikációk során elég nehéz volt behatárolni, hogy mégis milyen stílust képviselnek és valószínűleg ez is volt a legnagyobb előnyük, mivel nagyon sok csapatot megleptek a Push centrikus taktikáikkal. Első ránézésre úgy néz ki, mintha a csapat a mid game pushokra épülne, semmi más B terv nélkül, de itt jön be a képbe KuKu, akinek általában olyan herokat választanak, amik a late game-be is elég jól érzik magukat, illetve mid game-ben is elég magas impact-jük van (Terrorblade, Timbersaw, Slark). A másik fontos tényező a sikerekben pedig az amerikai import, Demon, aki mer olyan hősöket is választani bizonyos esetekben, mint Oracle és Axe, amivel megadja a kellő előnyt a draftokban.

Ami talán meglepő lehet, főleg akik már régebb óta figyelik a szcénát, Demon ugye megkapta azt a gúnynevet, hogy „classic Jimmy”, mert az egyik legkeményebb YOLO játékos volt, akit valaha láthattunk, viszont a TNC-ben meglepően Ő az a játékos, aki a stabilitást hozza. Jelenleg a TNC a legegyszerűbb Dota-t játssza. Egyéni tudás, illetve a hibák minimalizálása. Semmi kirívó, de a célnak megfelel. Talán az egyik kiemelendő játékos az az offlanerük, Sam_H, aki elég sokat dolgozik a játékokban. Segít gankelni a midesnek, leteleportál safe lane-re, hogy segítsen a carry-nek, roamol a két supporttal és keresi a gankeket. A kvalifikáció során egész magabiztosan teljesítettek, kérdés az, hogy ezt a konzisztenciát tudják-e tartani. (Illetve, hogy megkapják-e a szükséges vízumokat).

Játékosok

Raven

Nincs is jobb helyen kezdeni a LAN pályafutásodat, mint az International-en. Hiába játszik már 2014 óta, egyetlen offline versenyen sem vett részt. Nagy kockázatot vállalt a TNC, hiszen egy olyan játékosról beszélünk, akinek nagyon kevés kompetitív tapasztalata van, de eddig beválni látszik, hiszen több kvalifikáción is top3 közelben mozogtak. Szolid játékstílusa, semmi extravagáns, de a munkáját becsülettel elvégzi és KuKu mellett minden probléma nélkül elviszi a hátán a late gamet.

KuKu

KuKu a TNC sztárja. Nagyon sokat köszönhet neki a csapat, mert elég sokat dolgozott, hogy idáig jussanak. A Frankfurt Major-on a TNC megverte a Mineski-t, az Alliance-t és az EHOME-ot is, ahol KuKu kiváló játékot mutatott Phantom Lancer-rel, Huskar-ral és Gyrocopter-rel. A TI fő kvalifikáción pedig Timbersaw-val 8-1-ben végzett. Amíg az egész dél-kelet ázsiai régió Kecik Imba felemelkedéséről beszélt, addig lehet, hogy KuKu fog majd villogni TI6-on.

Sam_H

Ahogy azt már feljebb említettem, Sam_H az egyik nagy indok arra, hogy a TNC jól teljesít. Eyyou-val egyetemben, 2015 óta erősítik a TNC csapatát. Általában tempo hősökkel játszik (Beast Master, Batrider, Slardar), amivel bátran megkezdheti a csatákat. Talán az egyik legnagyobb erénye, hogy nagyon jól képes kommunikálni és együtt mozogni a support játékosokkal.

Eyyou

A TNC előző kapitánya. Amíg ő irányította a csapatot, többször is képesek voltak kvalifikációkon top3-ba kerülni. 2015-ben kezdett el kompetitív mód játszani és előfordult, hogy pár kisebb kupát behúztak. Ahhoz, hogy TI6-ra bekerüljenek, önzetlenül átadta a kapitányi szerepet Demon-nak. Eyyou talán a magabiztos Phoenix játékairól híres, amivel gyakran besegít KuKu-nak miden, illetve gyakran átforgat az offlane-re Sam_H-hoz.

Demon

A Dota2 zsoldosaként elhíresült Jimmy „Demon” Ho, bizonyította, hogy bármelyik csapatban megállja a helyét. Beugrott a Virtus Pro-hoz, ahol Lil-t helyettesítette és gyors adaptációval, második helyet szereztek a Dota 2 League 5. szezonjában. Az olyan dolgok, mint a „When did EG throw last?” oldal már csak egy rossz emlék. Valószínűleg jót tett neki, hogy a Red Bull a szárnya alá vette és sok más nagy sportolóval találkozhatott. Demon visszatért és reméljük, hogy megtalálta a komfort zónáját, hogy megmutathassa az igazi tudását.

Elért eredmények

  • World Cyber Arena 2015 - SEA Pro Qualifier - 2. helyezés
  • BTS South East Asia #4 - 2. helyezés
  • WCA2016 SEA Qualifier - 2. helyezés
  • The International 2016: SEA Qualifier - 1. helyezés

Kövess Minket!