Wendell Lira kontrollerre cseréli a stoplist!

Wendell Lira kontrollerre cseréli a stoplist!

A korábbi Puskás-díjas profi focista otthagyja a profi focisták világát és inkább esportolónak áll.

A korábbi Puskás-díjas profi focista otthagyja a profi focisták világát és inkább esportolónak áll.

Sokan álmodnak arról, hogy otthagyják a rendes munkájukat és utána csak videojátékokkal fognak játszani. A brazil focistának, Wendell Lirának összejött az élet, hiszen éppen ezt az álmot éli.

Hat hónappal azután, hogy megkapta a Puskás-díjat, Lira bejelentette, hogy visszavonul. A brazil döntése mögött az is szerepel, hogy több sérüléssel is küszködik, de mindig is az egyik szenvedélye volt a videojáték, így kézenfekvőnek tűnt a váltás. És hát melyik játék áll neki legjobban kézre, mint a FIFA.

Furának tűnik, hogy egy 27 éves profi sportoló a stadiont virtuális gyepszőnyegre cseréli, de Lira számára azért van értelme. Először is, az esportok világa kezd iszonyatosan népszerű lenni. Másodszor pedig azért, mert veszettül jól megy neki a FIFA.

Miután Lira megnyerte a Puskás díjat, Abdulaziz Alshehri (a 2015-ös FIFA Interactive World Cup győztese) kihívta egy FIFA meccsre. Lira tönkreverte a bajnokot, a végeredmény 6-1 lett.

Azzal, hogy nem kell edzésekre járnia, Lira végre minden idejét a FIFA-ra fordíthatja. Azt tervezi, hogy indít egy Youtube csatornát, ahol dokumentálja a profi játékos világba tervezett útját, a célja pedig, hogy FIWC-t nyerjen. 

Vajon lesznek más profik is, akik visszavonulás után követni fogják a példáját?

Tetszett a cikk? Akkor kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!