Wings Gaming - Az új generáció

Wings Gaming - Az új generáció

Már csak pár nap van hátra az International 6-ig, de még hátra van pár csapat. Lássuk Kína új reménységét, a Wings Gaming-et!

A Wings Gaming úgy érkezik az International-re, hogy az egyik legnehezebb selejtezőt nyerte meg. A kínai csapatok közül ők azok az újoncok, akik egy év leforgása alatt, hazai és nemzetközi szinten is jelentős sikereket értek el. Röviddel az 5. International után alakultak a Frankfurt Major-re, viszont ott már a selejtezőkön kiestek. Ezután egy rövid szünet következett, ahol megreformálták a csapatot és a visszatérésük után, az első nagyobb siker az ESL One Manila-n érkezett. Mindenkit meglepve, egészen győzelemig repültek, ahol a nagy esélyes Team Liquid-et alázták meg 3-0-ra és ezzel a győzelemmel zárták a 6.86-os patch-et.

A 6.87 már nem annyira kedvezett nekik, mivel a Manila Major-on az utolsók között végeztek, de a béka kegyelmes volt hozzájuk és jött a 6.88, ahol ismételten erejük teljében mentek neki a kihívásoknak. Kvalifikálni tudták magukat a TI6-ra, Nanyang-ban a 2. helyet tudták elhozni és a 2 hete lezajlott The Summit 5-öt meg is nyerték. Amíg a nagyobb csapatokat könnyedén elverik, mint ahogyan azt az OG-val tették a Summit-on (5-1 arányban), furcsa, hogy a náluk gyengébb csapatok ellen esetenként szenvednek (Complexity, Na’Vi).

Játékstílus

Mivel közel egy éve vannak együtt a srácok mindenféle változtatás nélkül (ami már magában is lenyűgöző, mivel azóta volt egy nagy kínai shuffle), ez idő alatt lezajlott 5 különböző patch, így volt idejük kipróbálni különböző stratégiákat és csapat összeállításokat. A 6.86-os patch végén pedig már úttörőknek is lehetett őket nevezni. Ők hozták vissza Alchemist-et, mint a megállíthatatlan farm gépet, Keeper of the Light-ot, amivel a pályát pásztázták, illetve a Venomancer pickük, amivel a meta legnagyobb hero-ját, Outworld Devourer-t hatástalanították. Az ESL One Manila-t követően több kínai és nemzetközi csapat is átvette az Alchemist picket, amit a következő pár hónapban folyamatosan láttunk. Keeper of the Light-ot csak bizonyos split push felállásokba hozták, a Venomancer-ük viszont feledésbe merült, mivel kifejezetten OD-ra választották a csapatok, de a 6.87-es patch-ben OD kapta a legnagyobb nerfeket, így már nem is hozták a csapatok.

Alapul véve a változatosságot, újításokat és a meta átlátását, érezhetjük, hogy innocence ez alatt az egy év alatt, az egyik legjobb drafter-ré vált a világon. Mellé jön még a három core játékos, Shadow, bLink és F0aith_bian, illetve a veterán support iceice. A Wings játékosai a játék első 10-15 percében a legveszélyesebbek, főleg miután megszerzik az első nagyobb item-üket. Még a legelvetemültebb felállásaik is működnek, mivel az egyik legnagyobb erényük, hogy az item-jeiket megfelelően időzítik, és azonnal átveszik a tempót a játék felett. Early és Mid game-ben talán a stílusukat úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy gyors tempójú objective to objective stílus. Late game-re általában a csapatok beállnak, hogy éheztessék az ellenfeleiket és minél biztosabb stílusban megnyerjék a játékot. A Wings nem így szokott tenni, inkább gyorsan be szeretnék fejezni, sőt gyakran már egyszerűen sajnáljuk a másik csapatot, mivel annyira farmolják őket, hogy inkább kilépnek a játékból.

Játékosok

Shadow

Shadow az egyik legjobb carry-vé érett a kínai szcénában. Nem számít, hogy milyen játéka van, a mid és late game-et jó carry létére biztoson lehozza a csapatnak. Figyel a support-okra, hogy ne szívjon el tőlük minden farmot, amivel indirekt mód a saját játékát is segíti. Shadow először a Magneto Gaming-ben tűnt fel még 2014-ben, ahol már látni lehetett, hogy szupersztár jelöltet láthatunk játszani.

bLink

Amikor bLink-ről beszélünk, akkor egy hero jut az eszünkbe, az Exort-Wex Invokere. Amíg 6.86-ban az Invoker volt az egyik legerősebb hős, bLink kezében mindig az volt. Mindig gyorsabban farmolt, gyorsabban tolta a tornyokat és még a mid és late game-eket is lehozta esetenként. Mostanában nincs olyan kirívó hőse, mint az egykori Invokere, de mindegyiket kivétel nélkül magas szinten játssza.

Faith_bian

Egy éve Faith_bian-t csak pár hőséről lehetett megismerni, viszont mostanra már az összes offlane-er hősbe beletanult. Ha a játékstílusát valakihez szeretném hasonlítani, az valószínűleg a híres Iceiceice lenne. Lane-eken általában sunyi, nehéz gank-elni és idegesítő, pont úgy, mint Iceiceice-t, de legalább nem akkora troll, mint Ő. Az elmúlt pár évben a kínai offlane-erek sokkal gyengébbek lettek az early game-ben és inkább átálltak a mid game-es tempó kontrollra. Az újgenerációs kínai játékosok között Faith_bian-nak olyan játékosokkal kell felvenni a kesztyűt, mint kpii, illetve Yang. Érdekes lesz, hogy ki fogja majd magának tudni a legjobb offlane címet.

Innocence

A mindössze 17 éves Innocence még el kevés élet és Dota tapasztalattal rendelkezik, de már most óriási befolyása van a játékra. Leginkább roaming, illetve greedy supportok-kal játszik. Amire érdemes lesz figyelni, az majd az Ogre Magi-ja, Rikki és Oracle. Innocence a Wings Gaming draftere és nem egy mérkőzést köszönhetnek neki. Ahogy az offlane pozíción, a kapitányi pozíción is jó rivalizálások alakulhatnak ki az újoncok között. Majd az International eldönti, hogy Ő vagy KaKa lesz a legjobb újonc irányító.

Iceice

Az összes Wings játékos közül iceice az, aki a legtöbb sikerrel rendelkezik, mivel tagja volt a régi Big God csapatnak, ami a DAC-on 4. helyen végzett. Iceice volt a „kezdő” játékos a 4 visszavonult veterán játékos között. Akkor még úgy nézett ki, hogy a szupersztárok vitték iceice-t a hátukon, ugyanezt a kérdést most feltéve, már nem lenne ennyire egyértelmű a válasz. Iceice legjobb hero-i Wisp és Keeper of the Light, amikkel nyugodtan mozoghat a pályán és megához hívhatja a csapattársait. Nem számít, hogy split push, gank, vagy egy csapattárs megmentése, Iceice Keeper of Light-ját varázslatos nézni, viszont a tradicionálisabb support-okkal nem szerepel annyira kiemelkedően.

Kövess Minket!