5+1 life hack, amit minden esport kedvelőnek ismernie kell!

5+1 life hack, amit minden esport kedvelőnek ismernie kell!

Ezek nélkül bele se vágj az esport követésébe!

Esporttal kelünk, esporttal fekszünk, böngésszük a redditet, nézzük a közvetítéseket, de bármikor adódhatnak olyan problémák, amelyeket felidegesítenek minket esport tartalomfogyasztás közben. Pl. El kell menni otthonról valamiért, vagy éppen egyszerre két meccs megy és mindkettőt akarod nézni, 

1. Multitwitch

Több játékot is szeretsz? Egyszerre megy a CS:GO major és az LCS, de csak egy monitorod van? Nem probléma! A Multitwitch segítségével akár végtelen streamet is követhetsz egyszerre (persze, ameddig a géped elbírja). A működés rendkívül egyszerű: csak írd be a böngészőbe, hogy http://multitwitch.tv/csatorna1neve/csatorna2neve/csatorna3neve/csatorna4neve és voilá! Azt, hogy melyik csatorna chat-jét és hangját követed, azt te magad állíthatod be. Így fog kinézni:

2. Youtube Twitch chat-tel

Azok, akik 1080p60 FPS-ben szeretnék az esport közvetítéseket élvezni, a Youtube-ot szokták előnyben részesíteni, viszont sokan a Twitch chat miatt ragaszkodnak a esport streaming platformhoz, hiszen a legújabb mémek, a legviccesebb beszólások ott történnek. A problémát áthidalandó, fejlesztettek egy oldalt, ahol kattintás után csak annyi a dolgod, hogy végignézed a rövid tutorial videót, hogy kell áthúzni a Youtube és Twitch stream linkjét, a többit a rendszer már megoldja. Hiánypótló, az egyszer biztos!

3. Esport naptár

Sose tudod, mikor kezdődnek a meccsek? Akkor ezt a böngésző bővítményt neked találták ki! Az Abyos Gaming játékokra lebontva mutatja, hogy az adott pillanatban milyen összecsapások mennek és mik fognak következni, sőt, ha regisztrálsz hozzájuk, akkor követheted a kedvenc csapataidat (mi pl. megtaláltuk az Escape-t és a fruits-ot is). Egy kattintás a közvetítés linkje, azzal se kell molyolni. 

4. Tweetdeck

Rutinos Twitteresek már tuti használják ezt a szuper kis cuccot: a Twitter fiókoddal belépve létrehozhatsz saját listákat, amelyekbe te állíthatod össze, hogy kiknek a Tweetjeit szeretnéd látni (pl. a teljes Fnatic staff), vagy adott hashtagre (pl. #hearthstone) is beállíthatsz egy hírfolyamot, ahol minden olyan tweet megjelenik neked, amiben benne van az adott hashtag. De hogy miért is fontos ez? Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a Twitter az első számú kommunikációs platform az esportolók körében, így ha friss infókat, pletykákat, esetleg highlightokat akartok naprakészen látni, akkor ide kell jönnötök!

5. Esport mobilappok

Úton vagy, de nem akarsz lemaradni a hírekről? Akkor a következő mobilappokat neked találták ki. A Strafe egy versenynaptár, kupa naptár és hírgyűjtő egyben, ahol megtalálhatod a legfrissebb CS:GO, League of Legends, Dota2, StarCraft II és Hearthstone híreket. Sőt, követhetsz játékosokat, csapatokat, a rendszer pedig eléggé naprakész, pl. Deadfoxnál látjuk, hogy mit játszott az Escape a legutóbbi 5 meccsen és azt is, hogy a következő ellenfelük augusztus 5-én az LGR lesz az ASUS ROG Summer keretein belül. Könnyen átlátható és kezelhető felület, nagyon jó kis cucc. Az Instant Esports egyelőre csak League of Legendsre működik, de hamarosan érkezik a Dota2 és a Hearthstone is az appba. Egyébként egy brutál cucc, részletes adatok az LCS meccsekről, statisztikák horribilis mennyiségben és persze itt is lehet feliratkozni, követni, meg amit akartok.


Így néz ki az Instant Esports kezelőfelülete


Így pedig a Strafe-é

+1: És ez a legjobb: Kövesd az Esport1-et! :)

Kövess Minket!