Ismét villantak a LAN istenek, két veteránjuk már a legjobban keresők között

Ismét villantak a LAN istenek, két veteránjuk már a legjobban keresők között

Az ELEAGUE győzelemért járó, fejenkénti 80 000 dollár a világ legtöbbet szakító CS játékosok dobogójára tette NEO-t és TaZ-t!

NEO és TaZ már a kezdetektől együtt játszanak! A srácok 2002-ben, 14 évesként ismerkedtek meg, 2004-ben igazolt játékosokként a Pentagram kötelékében léptek fel a szerverre, és immár 14 hosszú éve csapattársak jóban-rosszban! Akármilyen összeállításban is voltak, a másik mindig ott volt, bár kezdetben nem jöttek ki túl jól egymással. Sőt, teljesen ellentétes nézeteket vallottak játékfelfogás tekintetében, de arra is rájöttek, együtt a világ legjobbjai lehetnek. Félretették a nézeteket és látható, az élet őket igazolta!

Mikor 16 évesen belevágtak, még csak hobbi volt, ám két év alatt a világ legjobbjaivá váltak, Monzában megnyerték a WCG 2006-os kiírását a NiP ellen. A következő években végig a csúcson tudtak maradni, ESWC, DreamHack és újabb WCG győzelmek következtek, csapatok és csapattársak jöttek-mentek, de NEO és TaZ mindig egy helyen volt. 2014-et már az orosz Virtus.pro kötelékében kezdték, ahol remekül összeállt a rutin és a fiatalos stílus elegye. Első Major tornájukat rögtön be is húzták, a hazai közönség előtt megnyert ESL One Katowice már sejtette, szép sikerek várnak a csapatra!

A diadalom pedig futószalagon érkeztek, LAN győzelmek, online kupák és több Major elődöntő képében, melyekhez az utóbbi időben már igen szép pénzdíjak is társultak. Az elmúlt két és fél évben a VP lengyel legénysége közel 1,5 millió dollárt lövöldözött össze, és ha figyelembe vesszük NEO és TaZ már 12 éve a versenyszerű CS-közösség tagja, nem meglepő dobogós helyük az összkereseti toplistán!

NEO a maga 434 572 dollárjával, vagyis 123,5 millió forintjával a valaha volt legjobban kereső Counter-Strike játékosnak számít, 157 versenyen ért oda fizetős helyre az évek során. Tőle csupán 4 000 dollárral és 2 versennyel marad el TaZ, kettejük között pedig a szintén veterán f0rest tanyázik. Szokás a VP-t és a csapatot alkotó játékosokat LAN specialistáknak nevezni, nos ezzel a kijelentéssel a számok tükrében csak egyetérteni tudunk. NEO a maga 434 ezréből a 12 év alatt csupán 24(!) ezret zsebelt be online rendezvények után, nehéz lenne tehát tagadni, a Virtus.pro LAN-okra született!

Fiatal titánok ide vagy oda, NEO-ék ismét megmutatták, a rutin és a csapategység mindennél fontosabb. Ez az igazi bajnokok ereje!

Kövess Minket!