"Rengeteg kezelést kipróbáltam, de egyik sem volt eredményes" - olofmeister interjú

A fnatic sztárja a csapat megtört önbizalmáról és az SK egyeduralmáról is szót ejtett, de mi van a sérüléssel?

Olofmeister áprilisi sérülésére ráment a fnatic idei első Major tornája: Columbus-ban a negyeddöntő jelentette a végállomást a svédeknek. A jövőbeli sikerek érdekében 2015 legjobb játékosa két hónapot is kihagyott, saját gyógyulására koncentrálva. A versenyszerű játékba júniusban tért csak vissza, de a kölni Majorra se nyerte vissza csúcsformáját. Az ELEAGUE atlantai stúdiójában Vince Nairn beszélgetett korunk egyik legkiemelkedőbb játékosával!

Rengeteg nagy versenyen vettetek már részt, milyen polcra tettétek az ELEAGUE-et karrieretek történetében?

olofmeister: Ez talán a leghosszabb torna, amin valaha voltunk. Új élmény, de minden nagyon profi így hamar a megbarátkoztunk vele, reméljük, hogy a következő szezonban is visszatértünk ide.

Az internetes közvetítések világában nektek már nem szokatlan ez a felhajtás és médiafigyelem, de egy amerikai országos csatorna azért mégis más, nem?

olofmeister: Naná! Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy amerikai csatornán élőben szerepeltek. Lehet, mire öreg leszek a TV már sehol sem lesz, de akkor is menő, hogy a CS:GO már a TV-t ostromolja. Hiszen ez magát a játékot is közelebb hozza azokhoz, akik még nem ismerik.

Ha már változás, a CS:GO világában is gyorsan fordulnak a dolgok, nemrég még ti ültetek a világ trónján, a sérülésed óta azonban csak korábbi önmagát keresi a csapat. Hogyan érinti ez a csapatot?

olofmeister: Nem ahhoz szoktunk, hogy nélkülünk rendeznek egy döntőt. Columbus-ban a sérülésem közvetlen hatással volt az eredményre. De a többi tornát, ahol csak elődöntőig jutottunk már kudarcként éltük meg, ez meg is látszik az önbizalmunkon. Nehéz feldolgozni, hogy kiesel az elődöntőben, ha a győzelemhez szoktál. Ez egy mélyütés az önbizalomnak. Keményen dolgozunk rajta, de az igazi gyógyír egy döntő, vagy egy győzelem lenne, onnan már nekünk is könnyebb lesz!

Mikor érezted először, hogy ezzel a sérüléssel nem leszel képes játszani?

olofmeister: A columbus-i Majoron hoztam meg a döntést, beláttam, hogy ebben az állapotban nem tudok játszani. Mikor hazaértem rengeteg orvost felkerestem lézerterápia miatt. Körülbelül 20-30 különböző helyen jártam. Számos módszert kipróbáltam de egyik se vezetett eredményre, viszont fokoztosan javult a helyzet. A legtöbbet a rehabiltációs edzések segítettek, és bár még mindig nem olyan, mint volt, hamarosan az az idő is eljön. A játékommal tehát már nincs baj, a magabiztosságomon azonban mág van mit újraépítenem.

Nem ijesztő belegondolni, ebbe az egész sérülés dologba?

olofmeister: Az elején mentálisan blokkolt, ha csak rágondoltam. De mikor elértem oda, hogy tudtam, 100%-osan felépülök belőle, már nem volt gond. Egy kis önbizalom, pihenés és gyakorlással visszajön minden.

Közrejátszhatott a sérülésedben a túlterhetltség? Több verseny van CS:Go-ban mint valaha, számíthatott ez is?

olofmeister: Fogalmam sincs, de mikor a sérülésem előtt pronax-nak is voltak hasonló gondjai úgy véltem, ez velem sose történhet meg. Természetes, hogy sok versenyre járunk, ha a sérülés nem szól közbe én is minden ott lettem volna. Az én esetemben inkább a túl sok játékhoz társuló túl kevés fizikai aktivitás válthatta ki a sérülést. Többet kell edzene, nincs mese.

Milyennek érzed a jelenlegi játékkörnyezetet? Az egyre profibb versenyek és a fogadási botrányok együttes hatása hova vezet vajon?

olofmeister: Nem a jelenlegi a legideálisabb helyzet, de most jön egy hosszabb szünet. A következő nagyobb esemény egy hónap múlva lesz csak, ez a pihenő pedig jót tesz majd a játéknak. Szerintem az emberek is belefáradtak már, hogy folyton verseny megy, én a kevesebb eseményben hiszek. Hiába a Na'Vi, vagy a fnatic játszik, ha jövő héten újra láthatom őket, semmi különleges nincs a dologban. Rengeteg kavarás zajlik a profi mezőnyön belül is, ami nem éppen jó, de hiszem, hogy hamarosan minden visszatér a helyes mederbe.

Hiába a rengeteg verseny, az SK-val elég régen futottatok össze!

olofmeister: Igen, ellenünk épp ezért még nem is nyertek Majoron :) De komolyra fordítva a szót, jelenleg tényleg ők a világelsők.

Nem tenne jót a játéknak, ha komolyabb rivalizálás lenne az élen?

olofmeister: Hasonló a helyzet, mint mikor mi nyertük agyon magunkat, szerintem nem ez a CS:GO érdeke. Nem nyert olyan irreálisan sok versenyt az SK, de a nagyobb tornákat, amikre mindenki pályázik végig ők húzták be. Jó lenne megmérkőzni velük, hiszen remek játékosok, megérdemelten világelsők, ez nem is kérdés. Jó srácok, megérdemlik a sikert.

Rengeteg pletyka kering a játékoscserékről, és titeket is megemlítettek párszor. Hogy kezelitek az ilyen híreket egy nagy verseny során?

olofmeister: Átéltünk már hasonlót, a hírek hozzánk is eljutnak. Mindenki pontosan tudja mi zajlik a csapaton belül, nekünk a játékra kell koncentrálnunk.

Kövess Minket!