Két új csapat az LCS régiókban

Két új csapat az LCS régiókban

Éjszaka lezárult az észak-amerikai és európai átsoroló bajnokság is, aminek eredményeképp egy-egy új csapattal bővült a két LCS régió, de két csapatot búcsúztattunk is.

A hétvége az Éhezők viadalának LCS kiadásáról szólt - teljes szervezetek, játékosok jövője múlt ezen a pár Bo5 szérián. Túlzás lenne azt mondani, hogy meglepetésektől mentesen alakult a torna, de nagyrészt olyan eredmények születtek, amire számíthattunk.

Európában a rengeteg várakozással övezett Misfits csapata került be, nagy meglepetésként a Schalke 04 helyére. A legtöbb rajongó a Team ROCCAT csapatát látta itt, akik egy egészen meggyőző 3-1 szériával dobták a farkasok, vagy legalábbis a Misfits elé a Schalke csapatát. Jó kérdés, mi történt az ex-Elements ex-Alliance házban a torna előtt, mert egy-két meccset leszámítva, nem sokat tudtak mutatni a rendes szezon alatti teljesítményükből. A játékosokért nem kell aggódni, szerintem fognak helyet találni jelenlegi LCS csapatokban, de az igen nagy kár, hogy egy ilyen nagy presztízsű szervezet, mint a Schalke 04 egy split után kiesett a Challenger ligába.

Észak-Amerikában már jóval ellentmondásosabb volt a hétvége. Itt a jungle pozíción kívül csak LCS veteránokat, a régió történelmének legsikeresebb játékosait hordozó Cloud 9 Challenger (Balls - Contractz - Hai - Altec - Lemonnation) csapat jutott be. Ugyan Hai azt mondta egy széria utáni interjúban, hogy a csapat együtt akar maradni és újra játszani, ezt egyelőre nehézkes komolyan venni.

Mindenesetre a C9 elég nagyot szakított ezzel a nyereséggel, ha igazak a pletykák, körülbelül egymillió dollárt (~285 millió forint) mivel a csapatot el "kell" adnia, nem lehet két társaságuk is az LCS-ben. Valamilyen lépésre szükség lesz a Riot részéről, hogy ez ne fordulhasson elő újra, teljesen abszurd, hogy egy ilyen húzással annyi pénzhez jut egy org, mintha megnyerték volna a világbajnokságot.

Az észak-amerikai meglepetést az Echo Fox csapata adta. Rick Fox játékosait mindenki - teljesen jogosan - leírta  a szezon kezdetén, nehéz volt hinni az 1-17 rekorddal záró társulatban. A két Bo5-ra amit játszottak, szabályosan megtáltosodott a csapat és főleg Froggen elképesztő teljesítményével sikerült visszajutniuk az LCS ligába. Az NRG csapatát viszont búcsúztatnunk kellett, ami a Schalke-hez hasonlóan szomorú eset, mivel egy feltörekvő, ígéretesnek tűnő szervezetnek tűnt Shaquille O'Neal csapata.

Képek: lolesports flickr

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.