Az igazi harc még csak most kezdődik, 130 000 dollár a tét

Az igazi harc még csak most kezdődik, 130 000 dollár a tét

A világ legjobb csapatai szeptember elején Nanjingbe utaznak, az i-League második szezonjára már csak néhány hely kiadó.

A háromfordulós európai csoportkör után kialakult a playoff mezőnye, a tisztes helytállás ellenére magyar csapatnak sajnos nem szurkolhatunk a rájátszásban. A szeptember 7 és 11. között tartandó nanjingi offline döntőre csak három csapat kvalifikálhatja magát, most indul majd csak az igazi versenyfutás!

A továbbjutók között akadnak vaskos meglepetések és nagy hiányzók egyaránt, nézzük is végig őket. A PENTA 0 pontja már csak azért is meglepő, mert hamarosan az elitmezőny tagjaként, az ESL Pro League negyedik szériájában kellene bizonyítaniuk, ha ide is kevesek voltak, mi lesz velük a legnagyobbak között? A B csoport teljesen a feje tetejére állt, az ENCE és az Epsilon számára az sem lehet mentség, hogy az ASUS ROG döntőjére gyúrtak, hiszen megnyernie egyiküknek sem sikerült a helsinki versenyt. Két szék között a padlóra. A Team X és a dignitas továbbjutása papírforma, de egymás elleni eredményükre azért érdemes odafigyelni, az ex-SK sima 2:0-át hozott. A HellRaisers három győzelme is érdekes fejlemény, csak úgy mint a Gambit 0 pontja, és az általuk mutatott rendkívül gyenge játék. Tényleg ennyire online-erek lennének Dosia-ék?

A playoff mezőnye ezzel tehát véglegesnek tekinthető, kemény küzdelem lesz a három továbbjutó helyért. A FlipSid3, EnVyUs, FaZe és mousesport négyes kiemeltként csak a negyeddöntőben csatlakozik be, az előző kör győztesei ellen, augusztus második felében. Izgalmasabb ágnak az alsót tartottuk volna, a mousesports visszalépésével azonban egy kiemelttel kevesebb lép pályára, az Alternate-HellRaisers győztese így tehát egyből elődöntős.

Az elődöntő azonban még egyik csapatnak sem garancia a Nanjingba való kijutásra, bár innen már jó esélyeik vannak az offline döntőre. A három kiadó hely ugyanis azt jelenti, hogy az elődöntősök közül egy csapat marad csak le a kínai útról, neki azonban talán a többieknél is fájdalmasabb lesz a búcsú.

Kövess Minket!