Négy győzelem egymás után - interjú PenhaDanival

Négy győzelem egymás után - interjú PenhaDanival

Interjúsorozattal indítjuk a sűrű Hearthstone hetet! Jöjjenek a hazai profik kedvenc paklijai, sőt, a magyar Tavern Hero-győztesekkel akár te is megmérkőzhetsz! 

Nem unatkoznak majd a Hearthstone-rajongók ezen a héten sem: csütörtökön érkezik a One Night in Karazhan kiegészítő, pénteken Tavern Hero döntő, szombaton és vasárnap pedig a nyári előselejtezők, ahonnan a legjobbak a világbajnokság előszobájába, a Summer Championshipre kvalifikálhatják magukat.

A döntőben az európai  Tavern Hero-győztesek, köztük négy magyar versenyző harcol majd a legjobb 32-be kerülésért - ennyien csatlakoznak majd ahhoz a 128 játékoshoz, akik ranglistás helyük alapján alanyi jogon lesznek ott a hétvégi selejtezőben.

A szóban forgó négy magyar játékossal a pénteki döntő előtt interjút készítettünk, ezeket olvashatjátok a hét folyamán - sőt, még egy-egy meccsre is kihívhatjátok őket! Jöjjön is az első alany, Felizardo "PenhaDani" Dániel, aki versenyeredményei alapján a legjobb formában lévő hazai játékos jelenleg - a júliusi MondoConon tartott versenyt is ő nyerte.

Esport1: Mikor kerültél kapcsolatba a Hearthstone-nal és mikor kezdted el komolyabban venni a játék kompetitív részét, a versenyeken való részvételt?

PenhaDani: Először a hivatalos megjelenésekor próbáltam ki a játékot, de elsőre nem igazán kötött le. Aztán körülbelül egy évvel később megint felfedeztem, és ezúttal komolyan is vettem. 2015 júliusában lett meg először a Legend rank, azóta pedig ha időm engedi, folyamatosan elérem ezt a szintet. 2016 januárjában hallottam a téli Tavern Hero versenyről, és gondoltam megmérettetem magam, rögtön egy 2. helyezést elérve. Azóta töretlen lelkesedéssel indulok magyar LAN-okon és nagyobb nemzetközi versenyek selejtezőiben.

Esport1: Már a Hearthstone előtt is elég komoly TCG-s tapasztalattal rendelkeztél. Hogy érzed, előnyt jelentett ez számodra, akár a játék elsajátításában, akár a versenyeken?

PenhaDani: Igen, nagyjából 5 év HKK után ismertem meg a Hearthstone-t. Nyilván segített a játék könnyebb elsajátításában, de az igazi előnyt az ott megszerzett versenytapasztalat jelenti, mind a koncentráció terén, mind a metához megfelelő versenypaklik kiválasztásában.

Esport1: Igencsak jó formában vagy jelenleg, hiszen az elmúlt időszakban zsinórban négy versenygyőzelmet is szereztél. Minek tulajdonítod ezeket a sikereket?

PenhaDani: A konzisztens jó szereplésnek két oldala van. Az új metában rögtön megtaláltam a megfelelő paklikat, amik hiba nélkül játszva megadják a lehetőséget a legjobb helyezések eléréséhez, szóval az, hogy az versenyeim 80 százalékában legalább negyeddöntőig megyek, nem véletlen.

Esport1: És mekkora a szerencse szerepe a tanulás és az elemzés mellett?

PenhaDani: Az, hogy négyszer nyertem zsinórban, inkább a kulcsmomentumokat mostanában kísérő jó szerencsémnek köszönhető. Végsősoron egy kártyajátékról beszélünk, ahhoz, hogy nyerj, valamennyire szerencsésnek is kell lenned.

Esport1: Mi a véleményed a One Night in Karazhan eddig bemutatott lapjairól? Van közülük kedvenced?

PenhaDani: Összességében nem tűnik annyira meta-változtató kiegészítőnek, de azért egy-két új lap létrehozhat, vagy végre játszhatóvá tehet új paklitípusokat, mint a Beast Druid, a Dragon Paladin vagy a Discard Warlock. A kedvenc lapom talán Medivh, bár nem hiszem, hogy valaha játszva lesz kompetitív paklikban.

Esport1: Megosztanál velünk egy számodra kedves decklistát?

PenhaDani: Álljon itt az a csodás Yogg & Load Hunter pakli, amivel előző szezonban farmoltam az arany hősömet. A paklival különösen élvezetes játszani, és egy jó játékos kezeiben a Legend rank elérésére is alkalmas lehet.

Esport1: Úgy tudom a pénteki Tavern Hero döntőre való készülés részeként a vállalkozó szelleműek ki is hívhatnak téged egy meccsre. Hogy is van ez?

PenhaDani: Augusztus 9-én (kedden) 16 és 18 óra között szeretettel várom az érdeklődőket (PenhaDani#2685), igazából bárkit aki ki szeretne hívni. A játékot valószínűleg streamelni is fogom, csatlakozzatok a mókához a csatornámon! (https://www.twitch.tv/penhadani)

Esport1: Köszönjük Dani az interjút, aztán csak óvatosan a keddi kihívókkal!

Kövess Minket!