FIFA: Interjú a story mód kreatív fejlesztőjével!

FIFA: Interjú a story mód kreatív fejlesztőjével!

Az EA Sports interjút készített a The Journey nevű új játékmód kreatív vezetőjével, Mat Priorral, arról faggatták, honnan jött az eddig FIFA játékokban még nem látott játékmód ötlete.

Miért kezdtétek el ennek az új játékmódnak a fejlesztését?

Ez egy olyan oldala a FIFA-nak, amit nem tudtunk eddig a virtuális gyepre vinni, de már egy pár éve tervezzük: olyan élményt adni a játékosnak, ami bemutatja egy profi focista karrierjét a pályán és a pályán kívül is. Az eddigi FIFA játékokban is sikerült egy csodálatos játékmenetet készítenünk, de még soha nem tudtunk benézni a színfalak mögé, mi is folyik ott. Ez a része a sportnak egyre inkább népszerűbb lett az elmúlt időben, ez talán a közösségi médiának és a végtelen mennyiségű, sporttal foglalkozó oldalaknak köszönhető. A szurkolók 0-24 követhetik a focit, van egy olyan rálátásunk a focisták pályán kívüli életére, ami eddig nem volt elérhető. Szerintem ez egy olyan oldala a futballnak, ami nagyon népszerű és remek lehetőséget ad a FIFA tényleges fejlesztésére. Továbbá lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megismerjék és megtanulják a játékot - megismerhetjük a játék alapjait, és néhány fejlettebb funkciót is elsajátíthatunk. Bármely játékos, aki végigcsinálja ezt a játékmódot, nem csak jól fogja magát érezni, de egy jobb, magasabb szinten tud majd játszani.

Milyen hosszú időbe telt megvalósítani a Journey-t?

Hosszú ideje gondolkodtunk már ezen, tervezgettük már két éve is. Kitaláltuk a történetet és minden lehetőséget, akkor a csapat nagy része összejött. Az EA SPORTS FIFA fejlesztő gárdájának jelentős része éves ciklusokban dolgozik, szóval ez egy rendkívül hosszú, de egy eredményes folyamat volt.

A FIFA 17 lesz az első példánya sorozatnak, amely Frostbite motor alatt fog futni, ez mennyire segített nektek a fejlesztés alatt?

A Frostbite nélkül ez szinte kizárt, hogy megtörténhetett volna. Ez a motor igazán megadja a lehetőséget a történet mesélésre. Az egészet úgy építettük fel, hogy minél élethűbb képet közvetítsen a pályán és azon kívül is, és a Frostbite most a kezünkbe adta a lehetőségét annak, hogy megalkossunk jeleneteket és magát a környezetet, ami elengedhetetlen ehhez a játékmódhoz. A Frostbite rengeteg hihetetlen játék alatt fut, amelyben történet is helyet kap, ez egy remek lehetőség most az új FIFA-ra is.

The Journey

Mik voltak az izgalmas részek neked és a csapatnak a fejlesztés során?

Én már hosszú ideje itt vagyok a csapatnál, ahogy jó pár kollégám is, tehát úgy gondolom, hogy valami új és egyedi közvetítése a FIFA világának. Hozzá voltunk már szokva az új stadionok, játékosok fejlesztéséhez évről-évre, de egy teljesen új FIFA világot építeni, ahol házak, repülők, hotelszobák vannak, az egy érdekes változás. Karaktereket építeni, fejleszteni is szintén egy új dolog volt számunkra, mert ugyebár mi meglévő sportolókat szoktunk létrehozni a játékban. Karaktereket létrehozni mind vizuálisan, mind személyiségileg, háttérrel együtt egy érdekes változás volt számunkra.

A Journey ugye Alex Hunterről fog szólni, tudnál nekünk egy kicsit mesélni róla?

Alex egy 17 éves srác szegény gyökerekkel Claphamből, London külvárosából. A Futball a vérében van, unokája egy angol legendának, Jim Hunternek, és fia egy korán visszavonult focistának.

Alex Hunter FIFA17

Mi teszi egyedivé a Journeyt?

A hitelesség mindig is fontos volt a FIFA-nak. Egy történet orientált módban, ugyanazt a hitelességet hozza egy teljesen más módon. Nagyon sok kutatást végeztünk, igazi játékosok történetét és tapasztalatait is megnéztük, hogy létrehozzuk a Journeyt. Beszéltünk ex-focistákkal és olyanokkal dolgoztunk együtt, akik ebben a világban élnek, mint például David Backham könyvének írója, Tom Watt. A fejlesztés kései szakaszában ismét átmentünk pár fiatal profi labdarúgón, mint Reece Oxford és Marcus Rashford. Ez a része rendkívül kifizetődő volt - minden visszajelzés, amit kaptunk azoktól a srácoktól valódi volt és sokszor tükrözte a saját tapasztalataikat. Olyan dolgok, mint a család, akik túl tudnak segíteni a nehéz időszakon és lehet rájuk számítani, nagyon fontos a profi sporthoz. Nagyon jó volt egy ilyen fajta frontális visszajelzés, ami segít hitelessé tenni az egészet.

FIFA17

Amikor valaki elkezd játszani vele, mit remélsz, mi ragad rá a Journey alatt?

Remélem érdekes karaktert és történetet ismernek majd meg és érdekelni fogja őket, mi történik a karakterükkel. Remélem, taníthatunk olyat a játékosoknak a futball világáról, amit nem látnak minden nap. Új és régi fanoknak egyaránt remélem, hogy megragad mind a játék, mind a sport.

Vannak olyan érdekességek vagy finomságok, amik a Journey alatt meglephetnek minket?

Igen! Végig kell játszani a módot és kideríteni, de minden, ami történik a játékos kezében - a saját kezedben van. Különböző játékosoknak különböző tapasztalatuk lesz. #nospoilers

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!