Csicskagyász interjú egy beteg Paladin kombóval

Csicskagyász interjú egy beteg Paladin kombóval

Mi az, ami mindenek felett áll, amikor paklit választasz a versenyre? Elmondja a Tavern Hero-győztes Csicskagyász, akit ti is kihívhattok ma este egy játékra!

Folytatódik a Hearthstone-izgalmakkal teli hét: már csak két nap, és itt a One Night in Karazhan kiegészítő, pénteken Tavern Hero döntő, szombaton és vasárnap pedig a nyári előselejtezők, ahonnan a legjobbak a világbajnokság előszobájába, a Summer Championshipre kvalifikálhatják magukat.

A döntőben az európai Tavern Hero-győztesek, köztük négy magyar versenyző harcol majd a legjobb 32-be kerülésért - ennyien csatlakoznak ahhoz a 128 játékoshoz, akik ranglistás helyük alapján alanyi jogon lesznek ott a hétvégi selejtezőben.

A négy magyar játékossal készített interjúsorozatunk a mai napon folytatódik: következő alanyunk Csonka "Csicskagyász" László, aki Szegedről kvalifikálta magát a Tavern Hero döntőre.

Esport1: Nálad hogy indult ez az egész Hearthstone-szerelem? Hogyan csöppentél bele a kompetitív játék és a versenyek világába?

Csicskagyász: Nem is hallottam a játékról, amíg meg nem láttam a Battle.net kliensben. Amikor kipróbáltam, először nem tetszett (annak ellenére, hogy Blizzard játék), de amikor abbahagytam a World of Warcraftot, akkor szabadidőmben elkezdtem komolyabban tolni, a szobatársammal nagyon ráálltunk a kártyagyűjtésre, és örömünket leltük mondjuk rank 10 alá menni. A kompetitív része a dolgoknak egy szép délelőttön kezdődött: rögtön ébredés után láttam, hogy az egyetemünk egyik Facebook oldala megoszt egy Hearthstone-eseményt. Azt hittem, csak képzelődöm kora reggel. Akkor kezdtem el nézni versenyeket, deckeket kipróbálni, profi streamereket követni, hogy rendesen felkészüljek a versenyre. Viszonylag eredményes is volt, harmincvalahány emberből a legjobb nyolcba jutottam, ahol Salastro kiejtett. Azóta szinte minden versenyen hasonlóan teljesítettem, kivéve a legutóbbin, amit sikerült megnyernem. Hatalmas öröm volt!

Esport1: Mennyit készülsz egy-egy versenyre, hogyan döntöd el, milyen paklival indulsz? Mennyi időt szánsz egyáltalán magára a játékra a hétköznapokban?

Csicskagyász: Nagyon változó. Van, hogy több napig nem játszok egyéb elfoglaltságok miatt, de ha van időm, akkor fél napot is el tudok tölteni a HS-sel, főleg akkor, ha új deckeket próbálok ki, esetleg fun deckeket rakok össze. A felkészülés nagy részét azzal töltöm, hogy az általam legjobbnak tartott játékosok videóit nézem, deckjeiket kipróbálom, illetve módosítom. Az első versenyem előtt annyira elszánt voltam, hogy mindegyik lehetséges paklival 10-15-öt játszottam, felírtam, mi ellen veszítettem és nyertem, és számoltam a győzelmi arányt, hogy mit vigyek a versenyre. Azt viszont megtanultam, hogy mindig olyan decket kell választani, amivel tudsz és szeretsz játszani. Hiába tűnik egy másik deck erősebbnek a meta alapján, nem feltétlenül fog működni, ha nem a te stílusod!

Esport1: A Standard formátum bejövetele elég nagy változást hozott a játékba. Neked mi a véleményed róla, szükséges volt? Szoktál Wildban játszani?

Csicskagyász: Először nem értettem, miért lesz ez jó, de utólag nézve nagyon jó ötlet volt! A GvG után hiába jöttek az új lapok, nem igazán láttam és használtam új kártyákat rankeden, mert a régi lapok túl OP-k voltak. A változással viszont rákényszerültek a játékosok, hogy új dolgokat találjanak ki, ami sokat javít a játékélményen. Még egy bónusz, ami félig-meddig tartozik ide, az a Kombó Druida nerfelése. Szerintem sokan ismerik az érzést, amikor nincs lénye az ellenfél Druidának, aztán hirtelen 14 HP-ról egy kör alatt megöl - annál kiégetőbb dolog nem volt még a HS-ben. Minden Wild lapomat betörtem, úgy voltam vele, hogy ha a hivatalos versenyek Standardban mennek, akkor nem húzom az időmet a Wild játékokkal.

Esport1: Már ismert a One Night in Karazhan mind a 45 lapja. Mik a benyomásaid az új Adventure-ről?

Csicskagyász: Az ötlete, a hangulata nagyon tetszik, az eddig bemutatott lapok nem, de ez minden kiegészítőnél így van. Bemutatják az elején a rengeteg rossznak tűnő lapot, de majd összeáll ez szerintem. A The Curator, az új Warrior fegyver, illetve a Rugó és Mage 1-drop azok, amik tetszenek. A „kurátor” nagyon OP lehet a megfelelő deckben, amiben van egy Finley, Azure Drake-ek és még valami random beast, amikből azért lehet válogatni. A Warrior fegyver a value iskolapéldája, életet és egyetlen lapot cserélsz az ellenfél lényeire, ráadásul egy körön belül.

Esport1: Megosztanál velünk egy számodra kedves decklistát?

Csicskagyász: Természetesen. Nagyon szeretem a fun deckeket, nagy szükség van rájuk, miután rankeden a monoton ellenfelek és a negatív RNG miatt oda az ember idegrendszere. Egy Holy Wrath + Molten Giant kombóra építő Palával tolom mostanában. Amikor bejön a kombó, akkor fekszem a röhögéstől, de ha nincs szerencsém, és nullát sebzek a Forbidden Healinggel, akkor sincs gond, N’Zoth vagy Elise lehozza, ha van rájuk idő. A többi deckem teljesen átlagos.

Esport1: A vállalkozó szelleműek téged is kihívhatnak egy meccsre a pénteki Tavern Hero döntő előtt. Mikor tehetik ezt meg?

Csicskagyász: Kedd este 19 óra után, úgyis versenyre fogok akkor készülni, várom a jelentkezőket! (csicskagyász#2757) :)

Esport1: Köszönjük az interjút, neked is a legjobbakat kívánjuk a versenyre!

Csicskagyász: Köszönöm a lehetőséget!

Kövess Minket!