Így lehet akár belőled is top játékos - interjú Shodannal

Így lehet akár belőled is top játékos - interjú Shodannal

Az Esport Akadémia Hearthstone kurzusáról egészen a versenygyőzelemig jutott Shodan, aki most a Tavern Hero döntőben bizonyíthat.

A Hearthstone-osok bizonyára már betéve tudják, hogy már csak egy nap van a One Night in Karazhan kiegészítő megjelenéséig, pénteken pedig Tavern Hero döntő, szombaton és vasárnap pedig a nyári előselejtezők, ahonnan a legjobbak a világbajnokság előszobájába, a Summer Championshipre kvalifikálhatják magukat.

A döntőben az európai Tavern Hero-győztesek, köztük négy magyar versenyző harcol majd a legjobb 32-be kerülésért - ennyien csatlakoznak ahhoz a 128 játékoshoz, akik ranglistás helyük alapján alanyi jogon lesznek ott a hétvégi selejtezőben.

Folytatjuk interjúsorozatunkat az említett négy magyar játékossal: ezúttal Kiss "Shodan" Viktorral beszélgettünk Hearthstone-os élményeiről.

Esport1: Hogyan kerültél kapcsolatba a Hearthstone-nal? Volt már esetleg múltad más hasonló játékokban?

Shodan: Első alkalommal az egyik barátomnál tartott LAN parti alkalmával találkoztam vele. Két Dota meccs között tartottunk 10 perc szünetet, és akkor láttam, hogy létezik egy ilyen kártyajáték. Régebben még nagyon sokat játszottam különböző gyűjtögetős kártyajátékokkal (HKK, Magic) ezért én is kipróbáltam. A vicces, hogy a tutorial után lejátszottam még pár partit, de utána nem nagyon folytattam. Aztán az első Esport Festen találkoztam vele ismételten, ahol is élőben meg lehetett nézni a döntőt, és nagyjából egy hónapra rá a Blizzard kiadta telefonokra is a Hearthstone klienst. Ettől a perctől kezdve utazás közben állandóan csak kártyáztam.

Esport1: Úgy tudom, hogy részt vettél a Magyar Esport Akadémia Hearthstone kurzusán. Honnan jött az ötlet és a motiváció?

Shodan: Igen, jól tudod. :) Nagyjából addigra jutottam el arra a pontra a Hearthstone világában, hogy elkezdtem foglalkozni az Arenával is. Gondolom sokan voltak abban a cipőben, amiben akkor én is, hogy elkezdtek egy Arenát, és legjobb esetben is csak egy 3-3-as eredményt tudtak összekaparni. Vadásztam az internetet különböző leírások és táblázatok után, hogy minél jobb eredményt érjek el benne. Ekkor találkoztam a Magyar Esport Akadémia Hearthstone kurzus hirdetésével. Ellátogattam egy nyílt napra, amit FF-Brookyp tartott. Utána pedig tátott szájjal pislogtam, hogy mennyi mindent nem tudok a játékról még, és olyan mélységek rejtőznek benne, amikre egy mezei casual játékos (mint én is) nem is gondol. Triviális dolgok, de nagyon is lényegesek.

Esport1: Hogy érzed, ennek köszönhető, hogy most ott lehetsz a Tavern Hero sorozat döntőjében? Tényleg jobb Hearthstone játékossá váltál miatta?

Shodan: Igen! Nagyon sokat köszönhetek oktatóimnak Brookypnak és Xoonarának. Rengeteget tanultam ez alatt a két kurzus alatt. Gondolom nem árulok el senkinek sem újdonságot azzal, hogy sokszor egy-egy meccs csak egy jó vagy rossz lépésen múlik. Azzal pedig, hogy valaki rávilágít ezekre az esetleges rossz lépésekre, sokkal jobban oda tudsz figyelni rájuk, ami összességében növeli a játéktudást. Jobb játékosnak érzem magam, mint voltam fél éve.

Esport1: Összességében mi kell ahhoz szerinted, hogy valami betörhessen a hazai betörhessen a hazai versenyszcéna élmezőnyébe? Nálad például miből áll a felkészülés?

Shodan: Természetesen jönne a triviális válasz, hogy gyakorolni! Ez egyfelől igaz, hiszen a gyakorlással szerzi meg az ember a tapasztalatot, hogy mások mivel játszanak. Persze nem mellékes szempont, hogy akár ladderen, akár Arenában játszik valaki, folyamatosan gyűlik a „gyűjtemény”. Sajnos a HS pont olyan játék, hogyha nincsenek meg a kulcslapok, akkor nem lehet egy szintnél feljebb jutni. Azoknak, akik esetleg most ismerkednek a játékkal azt üzenem, hogy türelem! Meglesznek szépen lassan azok a lapok, amik úgy hiányoznak!

A gyakorláson kívül azonban én fontosabbnak tartom, hogy ha komolyabban akar bárki is foglalkozni a Hearthstone-nal, akkor járjon versenyekre. Az tök mindegy, hogy adott esetben egyet sem fogsz megnyerni (az eredmények majd jönnek idővel maguktól), de meg tudsz ismerkedni játékosokkal, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek nálad. Ezzel az extra tapasztalattal sokkal gyorsabban válhat valaki jobb játékossá!

Az én felkészülésem is ebből áll: összeállítom a paklikat, amikkel szeretnék indulni a versenyen, majd ezután megkérem az ismerősöket ,hogy vagy csak vessenek rá egy pillantást, vagy akár játsszanak le ellenem 10-20 meccset különböző stílusú paklikkal, hogy érezzem az erősségeket és a gyengeségeket. Sokkal többet ér, mint ladderen próbálgatni.!

Esport1: Hogy tetszetnek a One Night in Karazhan lapjai? Van közülük kedvenced?

Shodan: Messzemenő következtetésekbe nem merek belemenni, mert általában ilyen téren nem szoktam jól tippelni. Viszont két lap nagyon megragadott: ezek a Medivh, the Guardian és a The Curator. Mindkét lapot fogjuk látni, az biztos! Prince Malchezaarra pedig érdemes lesz odafigyelni, mert szintén erős lap. Biztos vagyok benne, hogy fognak köré is építeni paklikat.

Esport1: Megosztanál velünk egy számodra kedves decklistát, esetleg mókapaklit?

Shodan: Mókapaklival már viszonylag régen játszottam, de nálam abszolút favoritnak számított a sokak által utált Mill Rogue. Remélem senkinek nem kell bemutatnom. :) Nincs is annál szebb látvány, amikor látod az ellenfél paklijának kulcskártyáit elporladni! Ami számomra nagyon szép eredményeket hozott, az a Pirate Aggro Warrior. Nagyon gyorsan lehetett vele haladni ladderen. A mostani metában, amikor minden tele van Control Warriorral, nagy meglepetést képes okozni, amikor kivégzed az ellenfeledet az ötödik-hatodik körre.

Esport1: A Tavern Hero döntő után a vállalkozó szelleműek kihívhatnak téged egy meccsre. Mikor tehetik ezt meg?

Shodan: Természetesen állok mindenkinek a rendelkezésére a verseny után. Akár ott a helyszínen meg lehet keresni, mert ezt a hétvégét csak a Hearthstone-ra szánom, de ha időm engedi, akkor a Meltdown Budapest versenyein is megtalálható vagyok. Bátran keressetek meg!

Esport1: Köszönjük az interjút, sok sikert a hétvégéhez!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!