Ezért bukta el a Virtus.Pro a tuti meccseket?

Ezért bukta el a Virtus.Pro a tuti meccseket?

Rengeteg upset és váratlan eredmény köthető az orosz-lengyel CS:GO-csapathoz. Lehet, hogy többről van szó, mint véletlen?

A CS:GO-berkekben mindig jól értesült Richard Lewis egészen érdekes összefüggésre bukkant nemrégiben gambling témában kutakodva: kiderült, hogy a CSGO Lounge fogadási oldal és a Virtus.Pro csapata mögött nagy valószínűséggel ugyanaz a pénzügyi támogatói csoport áll.

Ebből messzemenő következtetéseket még kár lenne levonni, hiszen az egész nem lenne több rosszindulatú összeesküvés-elméletnél, van azonban itt még valami, ami minimum elgondolkodtató...

Ismeritek a Virtus.Pro aranyszabályt? Nem? Akkor levezetjük nektek:

1. Soha ne fogadj a VP-re, ha legalább 90%-ban ők a favoritok, mert ki fognak kapni.
2. Mindig fogadj a VP-re, ha ők az underdogok, mert nyerni fognak.

Az egész épp olyan túlzónak hangzik, mint amilyen egyszerű, ám az a vicc, hogy működik - a valószínűtlen stratégia nyereséges. Ja igen, és ami a lényeg a történetben: mindez természetesen a CSGO Lounge odds-ai alapján történik.

Hogy lehet az, hogy a Virtus.Pro ennyire nagy arányban bukott biztosnak tűnő meccseket? A CSGO Lounge direkt manipulálta volna az odds-okat? Esetleg a tulajdonos tudta, hogy mikor van a csapat rossz formában, mikor jöhet egy-egy olyan meccs, amit nem vesznek annyira komolyan, de ezeket a tényezőket nem vette figyelemben az odds-ok kialakításánál? Vagy esetleg arról van szó, ami még ezeknél is durvább: felülről jövő utasítás miatt nem teljesített úgy a VP egy-egy versenyen, ahogyan azt előzetesen várni lehetett tőlük?

És akkor ott van a legérdekesebb, leggyanúsabb összefüggés mind közül, amely még inkább megalapozhatja a találgatásokat. A Virtus.Pro ugyanis szó szerint megtáltosodott, mióta kirobbant a CS:GO fogadási botrány, és minden sáros érintett visszábbvett a manipuláló tevékenységből. Először elődöntőbe jutottak a kölni Major tornán, ami a legjobb eredményük volt (legalábbis a nyereményt tekintve) azóta, hogy közös a tulajdonosi háttér. Három héttel később pedig megnyerték az ELEAGUE első szezonján, 400 ezer dollár kaszálva - ez több, mint az ezt megelőző öt legnagyobb nyereményük összesen.

Azt Richard Lewis sem győzte hangsúlyozni, hogy egyelőre érdemes óvatosan bánni az információkkal, a nyomozás ugyanis jelenleg is zajlik. Ha azonban kiderülne, hogy a Virtus.Pro hektikus formája valójában jóval több egyszerű véletlennél, az bizonyosan hordónyi olaj lenne a tűzre a mostanság amúgy sem botrányoktól mentes CS:GO-szcénában...

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!