TI6 – Wings Gaming nyerte az International 6-ot!

TI6 – Wings Gaming nyerte az International 6-ot!

The International 2016 ma a végéhez ért és a Wings Gaming teljes dominanciával nyerte meg a döntőt a Digital Chaos ellen. Az idei TI tele volt drámával, meglepetésekkel és elképesztő sztorikkal és valószínűleg ez volt az eddigi legjobb International.

Ahogy elérkeztünk az utolsó naphoz, senki sem számított arra, hogy a Digital Chaos eljusson a Top3-ig, nem hogy még döntőbe is kerüljön. Ez a csapat az alsóágon küzdte magát végig, ahol nem egy erős csapatot küldött haza a versenyről, sőt még az utolsó napon is egy elképesztő 2-1-es győzelemmel jutottak be a döntőbe az Evil Geniuses-el szemben.

A döntőt valószínűleg senki sem tudta megjósolni. Wings-et még 2 éve egy lesajnált kínai B csapatnak titulálták, a DC-t pedig egy kirekesztettekből összerakott szedett vedett csapatnak, akik csak azért játszanak együtt, mert nincs más, vagy a Top csapatokból kitették őket. Most pedig a Wings pár csoportmérkőzésen kívül nem vesztett gamet, sőt a rájátszásban összesen 2 gamet bukott, mert úgy gondolták, hogy szórakoznak egy picit. Wings ellen a mostani meta-ban olyan lehet játszani, mintha egy profi pokeres ellen ülnél le, aki nem a metát játssza, hanem az ellenfelét. A fiatalokból álló csapat a rájátszás alatt a legjobb Dota-t játszotta és se a tavalyi győztes zseni drafter PPD se a tapasztalt és bosszúéhes MiSeRy sem tudta olvasni őket. Wings Gaming megérdemelten lett a 2016-os International bajnoka.

Összességében egy csodálatos Internationalt kaptunk az idén. A verseny során a játszható 111 hős közül 105-el játszottak a csapatok. Esélyes csapatok estek ki korán, az esélytelenek pedig szárnyaltak és kiemelendő a keleti csapatok teljesítménye (TnC, MVP, Fnatic). Nem lehet elmenni a kiváló minőségű esemény mellett, ahol semmilyen csúszás és fennakadás nem volt. Az Augmented Reality a hős választásoknál, majd később az elemzéseknél is elképesztő volt látni. A panelek és a casterek változatossága, Purge elemzései, Kaci és Slacks interjúi, minden passzolt és a helyén volt. Ráadásként bejelentették, hogy két új hős is érkezik majd az ősz során, ahol az egyikkel (Underlord-al) már az All-Star mérkőzésen is találkozhattunk.

Jelenleg az összes Dota fan elégedett lehet, mivel talán a legjobb korszakát éli a Dota az érdekes illetve diverz meta gammel és balanceolt hősökkel és talán most először van az, hogy nem várjuk IceFrog-tól az új patch eljövetelét. Ami pedig a jövőbeli International-eket illeti, kíváncsian várjuk, hogy a Valve mivel fogja majd túlszárnyalni a mostani International-t. A végeredmény pedig:

Tetszett ez a cikk? Akkor kövessetek minket az Esport1 Facebook oldalán!

Kövess Minket!