CS:GO BRÉKING: 3 embert cserélt a Fnatic és a GODSENT!

CS:GO BRÉKING: 3 embert cserélt a Fnatic és a GODSENT!

3 embert ment a GODSENT-ből a Fnatichoz és fordítva, beindult a svéd hullámvasút!

Teljes a felfordulás a svéd CS:GO-ban: A Fnatic és a GODSENT az imént jelentette be, hogy Jesper "JW" Wecksell, Robin "flusha" Rönnquist és Freddy "KRIMZ" Johansson a GODSENT csapatához igazol, míg onnan Simon "twist" Elliason, Jonas "Lekr0" Olofsson és John "wenton" Eriksson a Fnaticnál folytatja. 

Ezzel a lépéssel most ismételten összeáll a 2013-as eredeti Fnatic magja, ami megnyerte a CSGO történelem első major eseményét a DreamHack Winter 2013-at, vagyis újra egy csapatban láthatjuk a JW, flusha, znajder, pronax négyest. Az immár GODSENT név alatt futó együttes ötödik tagja KRIMZ lesz, aki 2014 közepén érkezett az akkori narancs-feketékhez Jonatan "Devilwalk" Lundberg helyére.

Mindez azért is nagy váltás, mivel KRIMZ és olofmaister három év, az LGB 2013 augusztusi megalapítása után először külön utakat fognak bejárni. Az új fejezet megnyitására talán szükség is volt, ugyanis a Fnatic teljesítménye az utóbbi majd fél évben annyira vissza esett, hogy hat egymást követő tornagyőzelem után március óta egyetlen aranyérmet sem sikerült begyűjteniük pár kiemelkedő teljesítmény ellenére.

A GODSENT ezzel szemben igazán még nem mutatta meg a foga fehérjét, ezt jelzi is a HLTV rangsor 17. helye, valamint az is, hogy a legjobb helyezésüket még a DreamHack Masters Malmö-n gyűjtötték be egy elődöntős szerepélés alkalmával, amit a DreaHack Open Summer-en és az SL i-League Invitational #1-en még sikerült megismételni.

JW a Fnatic.com-nak adott nyilatkozatában természetesen megköszöni a patinás szervezetnek az ott eltöltött 3 évet, majd kicsit kitért a csapat feloszlásának okaira is. Mint mondja az utóbbi idők eredményei nem az elvártak szerint alakultak, ami belső feszültségeket is generált a csapaton belül. Ezt sajnos nem sikerült átvészelniük így a jobb csapatlégkör érdekében a szétválás maradt az egyetlen járható út.

A két jelenlegi lineup tehát így néz ki:

A GODSENT első hivatalos tétmérkőzését ma este 20:00 órától láthatjátok az ESL Pro League 4 wildcard összecsapásán az előző évadban pocsék teljesítményt nyújtó lengyel Virtus.pro ellen.

A játékos keringő miatt most az a furcsa helyzet állt elő, hogy a GODSENT, mint legenda ott lesz a soron következő januári major-on, míg az Fnatic-nak selejteznie kell olyan mezőnyben, ahol ott lesz a G2, EnVy, FaZe, NiP is.

Kövess Minket!