Magyar játékos a SMITE világ élvonalában!

Magyar játékos a SMITE világ élvonalában!

Péntek "Zenborne" Dávid gőzerővel készül a hétvégi SMITE Console League Summer Split Finals döntőjére. Interjú.

Ha viccesek lennénk (amúgy azok vagyunk), azzal kezdenénk ezt az anyagot, hogy hát mikor máskor kell interjút csinálni Péntek "Zenborne" Dáviddal, mint pénteken! De komolyra vesszük a témát, mert igen is komoly dologról van szó: Dávid ugyanis a hétvégén harcba száll a SMITE Console League Summer Split Finals döntőjében. Csapata, a Team Rival is része annak a két-két európai és észak-amerikai ötösnek, akik megküzdenek majd a 25.000 dolláros nyereményalapért szombaton és vasárnap. Bár egy ekkora összeg nyilván elmarad egy CS:GO major összdíjazásától, magyar viszonylatban ez a közel 7 millió Ft-os nyereményalap egyáltalán nem kicsi. Bár a SMITE, és főleg a konzolos SMITE alig ismert Magyarországon, mégis jó látni, hogy itt-ott azért felbukkannak magyarok is, ráadásul nem is rossz eredménnyel. A négyes döntő előtt beszélgettünk Dáviddal.

Esport1: A SMITE Magyarországon kevésbé ismert játék és akkor még a konzolos részlegről nem is beszéltünk. Mesélnél egy kicsit arról, hogy mekkora ez a közeg, mennyi aktív játékos van, és hogy te egy képzeletbeli SMITE konzolos ranglistán kb. hol helyezkedsz el világszinten?

Körülbelül egy pár milliós a SMITE közösség. Hogy hol helyezkedem el világszinten? Erre a soron következő LAN majd fényt derít, jelenleg ezt nehéz lenne megmondani, mivel amerikai csapatokkal nem igazán szoktunk játszani az időeltolódás illetve a magas ping miatt.

Esport1: A SMITE a két nagy MOBA vetélytárs mellett kevésbé populáris esport. Bemutatnád magát a játék kompetitív vonalát és a verseny szabályokat?

A kompetitív oldala a játéknak hasonló, mint a többi MOBA játék struktúrája illetve a szabályok is, minden szabály illetve egyéb információ bővebben megtalálható az esports.smitegame.com weboldalon. Több féle verseny elérhető: Ligák, mint például Summer Plit,Fall Split, ezeknek a végén pedig általában egy döntő eseményre kerül sor, ami eldönti, hogy abban a splitben ki volt a legjobb. Ezeken kívül adott alkalmakkor pedig különböző online vagy offline bajnokságok is vannak.

Esport1: A hétvégén te is szerepelsz a SMITE Console League Summer Split Finals döntőjében. Mesélnél egy kicsit erről a versenyről?

Ez a verseny az ami lezárja a Summer Splitet számunkra, tehát végül is ez dönti el, hogy a nyáron ki a világ a legjobb Xbox Smite csapata.

SMITE verseny

Esport1: Egy korábbi, az Esportmillának adott interjúdban mesélted, hogy nemrég új csapatotok alakult, mert az előzőből sokan más életutat láttak maguk előtt, viszont szerinted ez a csapat még ütősebb, mint az előző. Hogyan állt össze ez az ötös?

Igen, teljes mértékben! Egy season 2-es junglerrel csináltuk a csapatot, viszont bizonyos okok miatt ő már nincs a csapatban, tehát az eredeti rosteren volt azóta egy pár változtatás. Így alakult ki a jelenlegi felállásunk, ami a következő: Gnome, Rapio, Atonement, Zenborne, Headhunter Solotól ADC-ig.

Esport1: Abban az interjúban volt egy kérdés arra vonatkozóan, hogy mennyiben segítette a világbajnokságon elért sikert, hogy a SMITE konzolos részlege még fiatal. Akkor azt mondtad, a szezon vége felé tudsz választ adni rá. Most hogy látod? :)

Segítette egy kicsit azt mondanám jelenleg, így látva, hogy a közeg mennyit változott azóta, jó irányba természetesen.

Péntek Dávid esportoló

Esport1: Egyre több konzoljáték kerül az esport középpontjába, HALO, COD, nemrég bejelentették a Gears of War bajnokságot és a FIFA17 is milliós pénzdíjazással száll be a konzolos esport „háborúba”. Gondolkodtál már azon, hogy esetleg másik játékra válts a SMITE helyett?

Őszintén nem igazán.

Esport1: Végezetül: Milyen esélyekkel vágtok neki a hétvégi versenynek és milyen eredményt tippelnél magatoknak?

Én úgy gondolom minden esélyünk megvan arra, hogy megnyerjük a LANt. Nem igazán szeretek ilyeneket megjósolni, szóval inkább hagyom, hogy majd a meccsek beszéljenek magukért inkább.


SMITE Console League Summer Split Final közvetítése:

Minden mérkőzést élőben közvetít majd a fejlesztő HiRez, a közvetítés szombaton magyar idő szerint 17 órától, vasárnap a döntő pedig 19 órától lesz nézhető itt:

Watch live video from HiRezTV on www.twitch.tv

A mérkőzések sorrendje szombaton:

  • Match 1: Retribution vs. Team Rival
  • Match 2: Most Wanted vs. Team Eager
  • Match 3: Most Wanted vs. Team Rival
  • Match 4: Team Eager vs. Team Rival
  • Match 5: Team Eager vs. Retribution
  • Match 6: Most Wanted vs. Retribution

Szurkoljunk együtt Dávidnak!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.