Vége a StarCraft2-nek? Az ESL szerint igen

Vége a StarCraft2-nek? Az ESL szerint igen

Egy interjúban a Turtle Entertainment profi esportokért felelős igazgatója, Michael Bister szomorú képet festett a StarCraft II jövőjéről.

Michael Bister, a Turtle Entertainment profi esportokért felelős igazgatója szerint sajnos az SCII napjai meg vannak számlálva, mint esport, nincs már értéke. Ebből kifolyólag nem volt ott a Starcraft II már a Gamescomon sem.

 „A közösség zsugorodik, egyre kevesebb a játékos és a szervezők sem terveznek már az SCII-vel, azt hiszem ideje búcsút intenünk a játéknak”.

A ESL vezetősége korábban azt remélte, hogy az utolsó kiegészítő (Legacy of the Void) életet lehel a stratégiai játékba, újra lesznek játékosok, nézők és a közösség is talpra áll. A közvetítő csapatban még az is felmerült, hogy az egész fusson Archon módban, ami azért érdekes újdonságot vitt volna az egészbe mind a játékosoknak, mind pedig a nézőknek. Sajnos a várt hype nem jött, így végül az a döntés született, hogy az SCII végleg lekerül az ESL németországi palettájáról. Bister utalt rá, hogy a jövőben más játékok veszik át az RTS helyét, olyanok, mint az Overwatch, aminek a népszerűsége egyenlőre folyamatosan növekszik.

A bejelentés után az egyik német profi játékos reagált az interjúra és megosztotta a gondolatait az elhangzottakkal kapcsolatban:

„Egy olyan embernek, mint nekem, aki játszott az EPS-ben, a felsorolt indokok nagyon bénák az SCII ejtése mellett. A haldokló nézettség az egy dolog, mondjuk akkor nem értem, hogy a FIFA mit keres még a programban, ami általában nálunk is kisebb nézőszámot produkál és a bajnoki díjazások pedig kb. megegyeznek, de a csökkenő érdeklődés a játékosoktól az ő hibájuk. Nem akarok túlságosan nekik menni, hiszen én már azért hálás vagyok, hogy volt EPS, de az egész lehetett volna jobb is. Főleg az elmúlt két évben látszott, hogy már nem érdekli őket az egész (legalábbis játékosként ez volt az érzésem). A visszajelzéseinket folyamatosan figyelmen kívül hagyták, a versenybeosztások rosszak voltak, alig volt marketing a versenyek mögött és a kupákba való bekerülési feltételek is nevetségesek voltak.

Nemrég eldöntötték, hogy a kupák díjazását teljes egészében átrakják a rájátszásba. Az ötlet alapja az volt, hogy jobban elosszák a pénzt, de az eredménye az lett, hogy a jobbak csak egy vagy két kupát nyomtak le, hogy bekerüljenek a rájátszásba aztán hagyták az egészet. Az eredmény pedig az lett, hogy volt olyan kupa, amin összesen hat ember indult. A játékosok nyilván nem fognak részt venni a kupákon, ha nincs semmilyen díjazás és a baromi könnyen be lehet jutni a rájátszásba. Szóval a játékosokat hibáztatni, még ha csak részlegesen is, elég furának tűnik, legalábbis nekem.”

Az ESL döntése azonban nem azt jelenti, hogy vége a profi StarCraft II-nek. A Blizzard még ki akar adni egy jó adag tartalmat és reméli, hogy a megmaradt játékosok és rajongók velük maradnak és a játék még életben maradhat. Egyelőre ez csak a németeket érinti, de ki tudja, mikor terjed ki más országokra is. Szerintetek van még jövője a StarCraft II-nek?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kép

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.