Megvan a fruits ellenfele az ICL nagy döntőjén

Megvan a fruits ellenfele az ICL nagy döntőjén

A címvédő csapat újra felérhet a magyar LAN csúcsára, komoly kihívó a láthatáron!

Rengeteg izgalmas mérkőzést tartogatott az ICL 34. állomása, három napon keresztül folyt az öldöklő küzdelem a legjobb hazai CS:GO csapatok között. A fruits címvédőként érkezett, ám a közelmúlt felfordulásai után egy eddig sosem látott ötössel vágott neki a küzdelmeknek, melyben flash mellett DeadFox, alexrad, boco és V1CE kapott helyet. A gyümölcsök a csoportjukban csak a harmadik helyen végeztek, ám a rájátszásra összeszedték magukat, és a Majestic Lions, a redbeaks és a Fury magabiztos búcsúztatásával biztosították helyüket a nagy döntőben.

Alsó ágon már kiegyenlítettebb csata zajlott, az utolsó napot, a felső ágról lekerülő csapatok azonban szépen meneteltek egészen az ág végéig. A felső ág legjobb négy csapata közül hiába esett ki a GODS és a redbeaks, egyaránt visszaverekedtél magukat a tűz közelébe, előbbi egy hatalmas fordítással, 6:11-ről 16:12-re fordítva jutott tovább, míg utóbbi hatalmas meglepetésre 16:2-re elkaszálta a /2ockiT együttesét.

Jöhetett az egymás elleni találkozó, ami szintén kiélezett küzdelmet hozott, a GODS 12:3-as félidővel indított cobblestone terror oldalán, ám a redbeaks visszatáncolt a szakadék széléről. A nagy fordítás azonban végül nem sikerült, 16:13-ra a GODS jutott az alsó ági döntőbe, a Fury ellenfeleként. Jöhetett tehát egy felső ági meccs visszavágója, hiszen a Top3-ba kerülésért a Fury és a GODS már összecsaptak egyszer, akkor sima 2:0-val a Fury jutott a felső ági döntőbe. Eljött hát a revans ideje!

Az alsó ágon ritka vendégnek számító Bo3 formátum itt mutatta meg magát először, a GODS-Fury találkozó Dust2-n indult. Az első félidőt az Aaron, bal1, er9k, FIFI és pRazz1n alkotta Fury 9:6-os előnnyel zárta, a második félidőre azonban megtáltosodott a GODS. A gbk, N3RO, Synopsis, neware és vizer felállásban játszó együttes a következő tizenegy körből kilencet megnyert, 11:15-nél négy mapponthoz jutottal CT oldalon! A Team Liquid betegség azonban őket is elérte, innen sem sikerült befejezniük az első pályát, 15:15 után jöhetett a hosszabbítás. Ráadásul duplán, de végül a GODS kimászott a saját maga által ásott gödörből, és 22:18-ra behúzta saját mapját.

Szinte alig értünk át Mirage utcáira és az első félidő máris véget ért, a Fury Gaming eszméletlen feszes védekezéssel 15:0-t hozott CT-ben, innen pedig nem lehetett kérdés az egyenlítés. A decider pálya elméletileg a GODS mellett szólt, hiszen cobblestone-on már több ízben is jó teljesítménnyel rukkoltak elő N3RO-ék, a gyakorlatban azonban ismét jöttek a lezárással kapcsolatos nehézségek. A GODS már 14:10-re is vezetett, innen azonban egy hatalmas hajrával 14:16-ra fordított a Fury.

A fruits ellenfele tehát a Fury lesz a Bo5 nagy döntőben, melyet a felső ágról érkező csapat egy mapos előnnyel várhat, lényegében 1:0-ról kezdik a meccset flash-ék. A mérkőzés 15:30-kor kezdődik, a magyar közvetítés élőben jelentkezik Vácról, erről kár lenne lemaradni:

Kövess Minket!