Kétmillió Ft-os nyereményalappal érkezik a magyar LCS!

Kétmillió Ft-os nyereményalappal érkezik a magyar LCS!

Már lehet nevezni a League of Legends Magyar Elit Bajnokságra!

Lépett egy óriásit a Riot Games magyar csapata, felkapták azt a bizonyos fejszét és belevágták egy hatalmas fába, ugyanis itt a Magyar Elit Bajnokság, vagy ahogy mi (is) elneveztük, a magyar LCS! A szervezők szerint minden adott a magyar piacon ahhoz, hogy egy ilyen versenyt meg lehessen rendezni, egyetlen dolog hiányzik még:

"Nincs annyi kiforrott magyar csapat, hogy az egészséges versenyközeget teremtsen a magyar játékosok számára."

A MEB-nek, az LCS-hez hasonlóan évente két szezonja lesz, egy tavasszal és egy ősszel. Az első évadra már lehet nevezni, szeptemberben pedig kezdődnek az online selejtezők, ahonnan a 6 legjobb csapat jut majd be a bajnokságba, ahol hétről-hétre, vasárnap fognak megküzdeni egymással, természetesen magyar nyelvű közvetítéssel megspékelve.

Minden szezon végén a győztes csapat másfél millió, a második helyezett pedig ötszázezer forintos díjat fog zsebre tenni, az egyéb hardveres nyeremények mellett. Ez a csapatoknak segíteni fog abban, hogy együtt maradjanak, építsék a brandjeiket és készülhessenek a következő szezonra.

Mint már említettük a csapatok egy selejtező tornán juthatnak majd a MEB-be, amire szeptember 7. éjfélig lehet nevezni, még pedig

ITT

Négy jó magyar csapatról már most is tudunk: a WiLD, a Team Horizon Reapers, a Wonder Stag e-Sports és a Myrevenge az elmúlt hónapokban mutatott teljesítményük alapján mind esélyesek arra, hogy képviseltessék majd magukat.

Ez egy nagyon jó lépés a Riot részéről, ami a magyar közösséget is dícséri. A hűséges rajongók, játékosok és lelkes szervezetek nélkül nem juthattunk volna el idáig.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!