Szélnek eresztették a Hearthstone-világbajnok csapatát

Szélnek eresztették a Hearthstone-világbajnok csapatát

Itt játszott a világ legjobb játékosa és az aktuális világbajnok is. Most mégis megszűnnek - váratlan döntés a Na'Vitól.

Egészen váratlan bejelentés rázta meg a Hearthstone-világot a Natus Vincere háza tájáról: a Na'Vi.G2A bejelentette, hogy szélnek ereszti Hearthstone csapatát.

Mindez azért meglepő, mert sokak szerint a világ talán legerősebb alakulatáról van szó, amely 2015-ben jött létre, és azóta sikert sikerre halmozott:

  • Ostkaka: a 2015-ös World Championship győztese, vagyis a regnáló világbajnok
  • Xixo: a Gosugamers.net összesítése szerint a világ legjobb játékosa, a legutóbbi StarSeries bajnoka
  • Hoej: a nyári és a téli Dreamhack tornán egyaránt elődöntős volt
  • Surrender: az egyik legjobb koreai játékos

Két top kategóriás játékos két erős kiegészítő emberrel, akik stabilan hozták az eredményeket: alig egy év alatt öt aranyat, egy ezüstöt és hét bronzot szereztek - teljesen váratlan a döntés.

Ostkaka a világbajnoki trófeával a tavalyi BlizzConon

Hogy pontosan mi a csapat megszűnésének oka, arról nem nyilatkozott a Na'Vi, az egyesület esport-igazgatója, HarisPilton azonban sok sikert kívánt a srácoknak a továbbiakban.

"Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy azt a döntést hoztuk: nem hosszabbítjuk meg Hearthstone csapatunk szerződését. [...] Szeretnék gratulálni a két Sebastiannak, Frederiknek és Jung Soo-nak az együtt töltött időért és a munkához való hozzáállásukért. Megtiszteltetés volt veletek dolgozni, igazi profik vagytok! Mivel a srácok a Na'Vival maradnak szeptember végéig, a fő feladatunk az lesz, hogy jó és stabil új csapatot találjuk nekik. Mindent megteszünk majd ennek érdekében!"

A játékosok is nyilatkoztak: Xixo így köszönt el a csapattól.

"Bár szomorúak vagyunk, mert lejárt az időnk a Na'Vinál, nem bántuk meg, hogy idejöttünk. Remek évet töltöttünk együtt, megnyertünk több major tornát, beleértve Ostkaka győzelmét a világbajnokságon. Szeretnénk megköszönni a Na'Vinak a támogatást és sok szerencsét kívánunk nekik a jövőben. Ami pedig minket illet: megfontoljuk a jövőre vonatkozó lehetőségeket. Az a tervünk, hogy együtt maradunk és négyesben keresünk egy új szervezetet, amit képviselhetünk. Reméljük, hogy a rajongóink mindkettőnkkel együtt maradnak: a Na'Vival és velünk is. Hoej és jómagam mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy a Dreamhack Bucharest egy jó lezárása legyen az itt töltött időnek."

Hoej szintén hálás a csapatnál töltött időért.

"Nem is kívánhattam volna jobb csapatot az elmúlt egy évben. A Na'Vi egy remek szervezet, nagyon élveztük, hogy értük játszhattunk. De egyszer minden véget ér. Továbbra is szeretem a Hearthstone-t és a jövőben is folytatni szeretném a kompetitív játékot. Köszönöm a Na'Vinak és a csapattársaknak ezt a remek évet!"

A Na'Vi utolsó HS-fellépése a szeptember 16. és 18. között megrendezésre kerülő bukaresti DreamHack tornán lesz, ahol Xixo és Hoej képviselik majd a csapatot.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!