CS:GO - Forradalmi esport bajnokságot indítanak az amerikai csapatok

CS:GO - Forradalmi esport bajnokságot indítanak az amerikai csapatok

Januárban startol a Professional eSports Association, ahol az indulók a nyereségen is osztoznak majd.

Új CS:GO-liga a láthatáron: hét nagy nevű észak-amerikai csapat összeállt, hogy létrehozza a Professional eSports Associationt, mely egy tíz héten keresztül tartó liga lesz.

A bajnokságot a Team Liquid, a Cloud9, a Counter Logic Gaming, az Immortals, az NRG eSports, a Team SoloMid és a compLexity Gaming alkotják, az összdíjazás az első szezonban 500 000 dollár, az első évben pedig 1 000 000 dollár lesz.

Ami miatt a kezdeményezés forradalminak nevezhető, az az, hogy ez lesz az esport-történelem első tulajdonosok által működtetett ligája, ahol a nyereségből a játékosok, a csapatok és a casterek is részesülnek majd - a profit ötven százaléka hozzájuk vándorol majd.

"Véget érnek a vadnyugati napok az esportban" - így kommentálta az új liga hírét a Cloud9 vezérigazgatója, Jack Etienne. Az NRG egyik feje, Andy Miller is egy új szintről beszél: "A PEA-ben résztvevő szervezetek profizmusa és pénzügyi háttere erősnek mondható, és elért egy olyan pontot, ahol biztosak vagyunk abban, hogy közösen létrehozhatunk valami jelentőset és hosszantartót." Az NRG társtulajdonosa, Andy Miller pedig azt mondta: "Ez egy fordulópont az esport történelmében, mely a profizmus egy magasabb szintjét képviseli."

A PEA első szezonja 2017 januárjában startol majd a fenti hét csapat részvételével.

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on

Kövess Minket!