A LoL világbajnokság legjobb csapatai

A LoL világbajnokság legjobb csapatai

Mindenkinek meg van a maga véleménye arról, hogy melyik csapatok lesznek a legjobbak a világbajnokságon. Mi is összeszedtük a listáinkat, íme a mi esélyeseink!

tronke

1. ROX Tigers


Az örök második csapat idén nyáron végre magasba emelhette az LCK kupát. Kis segítségük volt a KT Rolster-ről, akik kiejtették nekik az örök mumus SKT-t, magát a KT csapatot pedig egy szoros 3-2 szérián verték.
Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni a csapatról, ahol minden játékos legrosszabb esetben top 3 a posztján belül.

Az egyetlen dolog, ami eddig visszatartotta őket a nagy bajnoki címektől, az az SKT elleni mentális blokk volt, ami szűnni látszik. Nagyon kevés csapat tudja ezen a bajnokságon felvenni velük a kesztyűt, de nagyon remélem többen is megpróbálják majd.

2. Edward Gaming


Meglepő lehet egy kínai csapat a második helyen azután, amit a régió a tavalyi világbajnokságon művelt. Az összeomlott LPL legjobb csapata így is az EDG lett végül tavaly, de az, hogy a Fnatic valakit 3-0 eredménnyel hazaküld a nyolcaddöntőből, még mindig nem dicsérni való.

Azóta történt pár apróbb változás a csapatban. PawN egészségügyi problémák miatt már tényleg csak a cserepadot melengeti, helyét Scout, Faker régi cseréje vette át, aki nagyon jól illik az EDG felállásába. A felső ösvényen Koro1 és AmazingJ helyett (akit idén is viszontlátunk a színpadon az I MAY csapatában) mouse játszik, aki az elődjeinek munkáját folytatja nagyon jó teleport érzékkel.

Még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy Deft tényleg ember lenne.

A második helyet azért érdemli az EDG, mert az alapszakaszban és a rájátszásban sem vesztettek szériát, veretlenek. A döntőt az RNG ellen 3-0 arányban, fölényesen nyerték. Ha valaki csapatharcot vállal ellenük jó ha tudja mibe vágja a fejszéjét - amit Clearlove csapat művel, azt nem sokan tudják utánozni. Ők az én személyes kedvenceim az idei bajnokság alatt, remélem nem hagynak cserben.

3. SK Telecom T1

faker gif


Mekkora szégyen az, ha egy csapat "csak" a harmadik legjobbnak tűnik a torna előtt? A kétszeres világbajnok brigádnak mindenképpen az, akik nem tűntek az LCK rájátszás alatt a réginek. Nem szabad alulbecsülni őket, nagyon simán megtörténhet az, ami eddig már annyiszor előfordult, hogy az SKT a semmiből feltámad és megmutatja a hátsó ajtót mindenkinek.

Ugyan sok apróbb szokatlan hibát csináltak az elmúlt időszakban, még mindig meg van az az irritáló tulajdonságuk, hogy nagyon nehéz zárni ellenük, foggal-körömmel kapaszkodnak minden mérkőzésbe, ezért bárki is játszik velük, ha hibát vét, azt az SKT könyörtelenül büntetni fogja.

4. Samsung Galaxy


Elképesztő, milyen munkát végzett a szervezet két év alatt. A nagy koreai exodus legnagyobb vesztese volt, elveszítette a két szó szerint világbajnok minőségű csapatát Season 4 után, az edzőcsapatukat és azt a csapatot, amit európába akartak küldeni (ez volt a Samsung Red - fun fact, itt játszott korábban Huni midlanerként és Gamsu toplanerként).

Innen kezdtek újra építkezni. Season 5 alatt végig elég semmilyen volt a csapat, de hétről-hétre jobbak lettek. Ha valami nem működött, lecseréltek egy tagot.

Később csatlakozott hozzájuk Ambition, a CJ legendás midlanere, immáron junglerként. Felfedeztek egy új tehetséget Ruler képében. Hazahívták Brazíliából Crown-t, aki az egyik legnagyobb midlane tehetségnek tűnik a régióban. Megszerezték az SKT-től Wraith-et, aki sokáig Wolf és Poohmandu cseréje volt.

CoreJJ-t, akit az NA ligából ismerhetünk, mint a Dignitas volt lövészét, átavanzsálták támogató pozícióba. Ez csodával határos módon működött, és ezzel a szedett-vetett csapattal kaparintották meg a KT Rolster kezei közül a harmadik koreai helyet.
Ténylegesen ők tűnnek a leggyengébb koreai csapatnak, sokkal több hibát követnek el, mint a két nagy testvér, de ha elkapják a ritmust, bármelyik csapatot el tudják verni a nagyok közül.

A további csapatok, rangsorolva:


5. TEAM SOLOMID | TSM
6. ROYAL NEVER GIVE UP | RNG
7. G2 ESPORTS
8. FLASH WOLVES | FW
9. CLOUD9 | C9
10. H2K-GAMING
11. COUNTER LOGIC GAMING | CLG
12. AHQ E-SPORTS CLUB |AHQ
13. I MAY
14. SPLYCE | SPY
15. INTZ E-SPORTS | INZ
16. ALBUS NOX LUNA | ANX

Hodi

1. ROX Tigers

Vizicsacsi egy nemrég vele készített interjúban azt mondta, hogy ha esetleg eligazolt volna a Fnatichoz, sokkal kevesebb esélye lett volna kijutni a világbajnokságra. Szerinte idő kell ahhoz, hogy egy csapat normálisan összeszokjon és a legjobb formájukat tudják együtt nyújtani, a legnagyobb összhangban. Na, valami ilyesmi helyzetben van most a ROX Tigers. Az alap négyes (Smeb, kurO, PraY és GorillA) 2014 óta együtt játszik, a két év alatt pedig egyetlen helyen cseréltek: hojin helyére Peanut jött a jungle-be. És ha tavaly vb döntőt játszottak egy bivalyerős SKT ellen, akkor idén nevetve lesz meg a győzelem lényegében bárki ellen. A ROX végre felér a csúcsra, teljesen megérdemelten.

2. SK Telecom T1

Mindenki számára meglepetésnek hatott, hogy a csapat egyik irányítója és egyébként a tavalyi vb MVP-je,  Marin alig egy hónappal a torna után otthagyta az SKT csapatát, hogy Kínában folytassa (valószínűleg sokkal több pénzért). Vele együtt távozott Faker és Bengi cseréje, Easyhoon és Tom is, szóval azért alaposan fel lett kavarva a csapat. Ennek ellenére jól kezdték az évet, nyertek tavasszal Koreában és egy döcögős csoportkör után végiggázoltak a mezőnyön a rájátszásban, a nyárra azonban eltűnt a jó forma, aminek a következtében csak a második kalapból várják a sorsolást a vb-n. Valószínűleg megint előveszik majd a világbajnoki tuningot, amivel úgyis a döntőig mennek majd, de a triplázás nem lesz meg Fakernek és Benginek, a ROX kegyetlenül vissza fog vágni nekik a döntőben. 

3-4. TSM/EDG

Mivel a harmadik helyért nem játszanak, ezért én nem nagyon tennék sorrendet a két "bronzérmes" csapat között. Az EDG pusztán azért nem kerül majd a döntőbe, mert az eddigi vb-ken sorra leégtek és bár a lineup-juk talán jobb, mint bármikor, néhány hülye hibán el fog menni nekik az elődöntő az egyébként hibátlanul játszó ROX ellen. A mostani TSM Észak-Amerika eddigi legerősebb csapata evör, simán meglehet nekik az elődöntő, bárkit is kapnak ellenfélnek. Bjergsen újra csúcsformában játszik, az alsó ösvényen Doublelift és Biofrost zseniális párost alkotnak, az egyedüli komolyabb gondjuk a dzsungelben lehet, Svenskerent jó eséllyel meg fogja enni bármelyik koreai jungler vacsorára. Ettől függetlenül is Season1 óta amerikai csapat legjobb helyezése lenne egy 3-4. hely világbajnokságon.

A további csapatok szerintem, rangsorolva:

5. Cloud9
6. Samsung Galaxy
7. G2
8. FW
9. RNG
10. AHQ
11. H2K
12. CLG
13. IMAY
14. Splyce
15. INTZ
16. Albus Nox

sundii

1. SK Telekom

Szívem szerint a ROX Tigers csapatát tenném az első helyre, de Faker Kuro kriptonitja, valamint Peanut sincs már annyira jó formában, hogy Blanket (vagy Bengit) annyival megleckéztesse a jungleben. Úgy gondolom, hogy egy hónap elegendő lesz nekik ahhoz, hogy kitaláljanak valamit a jungle problémára, és történelmet írva megvédjék világbajnoki címüket. Valószínűleg egy kínai csapat, és a ROX is megszorongatja majd őket a trónhoz vezető úton, de a koreai házi döntőben behúzzák az újabb kupát a vitrinbe.

2. ROX Tigers

Smebék a döntőig végigverik a mezőnyt! Sem a feltörekvő EDG, sem pedig a torna "one trick pony"-ja nem fogja megszorítani őket. A fináléban aztán a Supermanként játszó Kuro kezesbáránnyá alakul vissza, Smeb pedig nem fogja tudni elverni Duke-ot annyira, amennyire kellene a győzelemhez.

3. Edward Gaming

A Deft vezette alakulat idén többet fog letenni az asztalra, mint a legutóbbi tornán. A Fnatic már biztos nem fogja kisöpörni őket a nyolc közül, de valószínűleg az elődöntőben is csak nagyon nehezen fogják magukat adni a ROX-SKT páros egyik tagjának. A kínai bajnokságot magabiztosan húzták be, ClearLove-ra és az SKT-tól igazolt Scoutra is figyelni kell majd.

4. Samsung Galaxy

Főleg a szívem miatt a Samsungot írom a negyedik helyre. A srácok a regionális selejtezőben hatalmasat játszottak a KT ellen, és taszították el Ssumdayéket az idei részvételtől. Ambition végre világbajnokságon szerepelhet, mely egy ilyen karrier megkoronázása lehet. Crown félelmetesen jó játékos, de végre Ruler is kezdi kibontani a szárnyait, így őt tartom potenciálisan a torna egyik legnagyobb felfedezettjének. Persze lehet pont fordítva sül el a dolog, és a srácok a nyomás hatására még a csoportból sem jutnak ki, de a világbajnok Samsung háttérmunkásaitól megfelelő felkészítést várok, így ez nem fog bekövetkezni.

Szerintem a következőképpen fog alakulni a torna további része (persze sorsolásfüggő a dolog):

Negyeddöntős csapatok:

TSM, FW, C9, RNG

A többiek nem jutnak ki a csoportból, mely főleg az EU csapatokra nézve lesz szomorú. Reméljük jön a vérfrissítés, és egy UoL-os, agyeldobós-szórakoztató csapat fogja képviselni az öreg kontinens a jövő évi tornán.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!