Az idei LoL VB legnagyobb hiányzói

Az idei LoL VB legnagyobb hiányzói

Összeszedtük azt az öt játékost, akik szerintünk a legjobban fognak hiányozni a két hét múlva kezdődő világbajnokságról.

A világbajnokság közeledtével mindenki az esélyeket latolgatja, találgatja a lehetséges csoportbeosztásokat, és nem mellesleg nagyon várja a közelgő tornát. Nekünk azonban hiányérzetünk van a játékoslistára nézve, ezért összeszedtük azt az öt kiemelkedő játékost, akinek a leginkább szerepelnie kellene, de nem fogjuk látni az év végi megmérettetésen.

5. Vizicsacsi

Nem kérdés, hogy a hazai közönségnek a Unicorns of Love játékosa fog leginkább hiányozni a képernyőkről. Csacsiék hányattatott körülmények között maradtak csak le a regionális selejtezőben, a döntő összecsapásban, csak egy hajszállal kerekedett felül rajtuk a Splyce. A meccsek jelentős részében Csacsi irányított, egy ideig látjuk még majd a B*N SH*N mémeket. Talán nyugodtan kijelenthetjük: egyértelműen ő volt az EU LCS regionális selejtezőjének MVP-je.

Tavasszal és nyáron sem a magyar játékossal volt probléma az UoL-ban. Csapattársak jöttek-mentek, de a legjobb magyar játékos minden környezetben hozta a kötelezőt, sőt annál többet is, óriásit fejlődött skillben és mentálisan is tavaly óta. Éppen csak a vb hiányzik neki. Na majd jövőre.

4. Huni

A Fnaticban vált híressé, az európai csapattal tavaly 3-4. helyen végeztek a világbajnokságon. Aztán - hogy a pénz vagy valami más csábítására - átment ReignOverrel Észak-Amerikába és csatlakozott az Immortals csapatához, hogy örök lemaradók legyenek. Szinte hibátlan alapszakasz, majd csupán egy harmadik hely tavasszal. Majd kb. ugyanez nyáron és szintén csak egy 3. hely a rájátszásban. Még így is a legjobb helyről várták a 3., vb-t érő helyért járó meccset, de a Cloud9 lemosta őket, így idén nem látjuk a Huni-RO párost és a "holo-holo-t" a vb-n. Huni már jelezte, nyitott a váltásra, de első körben az LCK-n gondolkozik. Mondjuk egyelőre nem látjuk, hogy ott több esélye lenne-e majd a vb-re jutni, a mostani top3-ba biztos nem fér be.

3. Xiye (Team WE)

Az idei évre újraépített WE-re kiesőjelöltként számítottunk a tavaszi szezonra, ehhez képest a srácok 10-6-os összesítéssel a második helyen fejezték be az alapszakaszt, a rájátszásban pedig csak a Royal Never Give Up tudta megállítani őket. Nyáron is csak a meglepetéscsapat I MAY parancsolt megálljt a srácoknak egy végletekig kiélezett meccsen. Xiye kiegyensúlyozottan teljesített a szezon során végig, a champion poolja meglehetősen nagy, szóval rá mindenképp érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Hogy miről is beszélek? Nézzük meg egy Easyhoon elleni összefoglalót:

2. Score (KT Rolster)

A KT Rolster másik kiválósága szintén lemarad erről a világbajnokságról nagy bánatunkra. Az ADC-ből lett jungle játékos tavaly még meglehetősen lagymatag szezont tudhatott maga mögött, de idén tavaszra, és főleg nyárra már rendkívül jó teljesítményt tudott nyújtani végig. Blank nem volt ellenfele, Peanutot is rendre megette, a regionális döntőben Ambition is végig hátrányban volt Score ellen. Hosszú karrier áll mögötte, így reménykedjünk, hogy nem vonul még vissza az év végén, és jövőre is látjuk az LCK-ban.

1. Ssumday (KT Rolster)

Az LCK-ból nagy meglepetésre nem jutott ki a világbajnokságra a KT Rolsters csapata, mely következtében a világ egyik legjobb toplanere nem lesz ott Amerikában. Ssumday egész évben jó teljesítményt nyújtott, és töretlenül fejlődött tavalyi formájához viszonyítva. Tavasszal az SKT előtt végeztek az alapszakaszban, végül a harmadik helyen zártak, nyáron azonban már felül tudtak kerekedni Fakeréken, és csak a Smeb által vezetett ROX tudta megállítani őket a döntőben.

Rengeteg jó teljesítményt láthattunk a KT játékosától, egyetlen hibája talán csak az, hogy nagy nyomás alatt nem tud annyira jól teljesíteni. Mind az SKT, mind pedig a regionális selejtező tornán rendre őt ölték meg elsőként a pályán, így a játék mentális oldalán még van hova fejlődnie.

Hogy jót is írjunk róla: innovatív játékos. Ő fejlesztette ki Gnar ellen Yasuot, valamint a Triforce Ekko-t is tőle láttuk először élesben.

És a végére a meglepetés +1, Rekkles :)

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!