Mik hiányoznak majd legjobban a következő rotálás után? - 1. rész

Mik hiányoznak majd legjobban a következő rotálás után? - 1. rész

2017 első kiegészítőjének megjelenésével rengeteg fontos laptól búcsúzunk majd el.

Akik nem követték figyelemmel a közelmúlt változásait azoknak egy gyors összefoglaló! A Standard formátumban csupán limitált lapkészlettel játszhatnak a játékosok, mindig az utóbbi két naptári év kártyáit használva. Ezt a Blizzard úgy oldotta meg, hogy a 2015-ös kártyák akkor esnek majd ki, mikor 2017 első kiegészítője megjelenik majd. Várhatóan ezek mindig nagyobb lapszámmal megjelenő kiegészítők lesznek, nem holmi Adventure-ök, hogy valamennyire kompenzálják a kieső kártyákat.

2015 ugyanis termékeny és jó évjárat volt a Hearthstone világában, ekkor jelent meg ugyanis a Blackrock Mountain, a Grand Tournament és a League of Explorers is, 2017 első kiegészítőjével tehát számos remek kártyától veszünk majd búcsút! Hogy kik hiányoznak majd a legjobban, azt persze mindenki maga dönti el, jöjjön most az Esport1 személyes listája a legfájóbb távozókról! Kezdjük rögtön a nagyfiúkkal, vagyis a legendary kártyákkal!

#3 - Justicar Trueheart

A feljavított heropower biztosította előnyt számos versenyképes koncepció fedezte fel magának, főként a Priest és Warrior paklikban villogott igazán. Előbbinél nem csak a gyógyítás, de a Soulpriesttel mutatott kombója is tetszetős volt, hősünket ezzel a felállással egy beépített két manás removallal ruháztuk fel! Utóbbi az armorok stackeléséhez alkalmazza tökéletesen, mind a mai napig a control paklikban, szinte bármikor húzzuk be, őt akarjuk kirakni. Teljesen jó 10 manás kör a Hero power + Justicar + Hero Power kombó. Bár az élete igencsak sebezhetővé teszi, az előny, amit hosszú távon biztosít, könnyen megnyerheti a fatigue csatát. Neutral kártyaként bárhova befér, a Grand Tournament talán legkedveltebb legendary lapja volt.

#2 - Emperor Thaurissan

Szintén neutral, szintén népszerű kártya, mely azonban sokkal több helyre befért, lényegében bárhol felbukkanhatott. Az egylapos, Reno Jacksonnal játszó paklikba kötelező darab volt, képessége már egyszeri működés után behozta az árát. Főleg úgy, hogy erejéhez képest a statjai is rendben voltak! Ramp druidtól a Handlockon át a Control warriorig mindenhol felbukkant, ha pedig megjelent az asztalon, az ellenfél lapot és manát nem kímélve próbált meg tőle minél gyorsabban megszabadulni. Ha nem sikerült, lényegében bukta is a meccset. Hiszen azt könnyű kiszámolni, hogy két Fireball és egy Frost bolt sebez 15-öt, de ennyi olcsóbbított kártyát és lehetséges lapkombinációt fejben tartani már szinte lehetetlen. Az Emperor már csak azért is hiányozni fog, mert rengeteg kombót életre hívott, ezáltal új paklik is megszülettek, gondoljunk csak a Leeroy + PO + Faceless kombóra, mely normál esetben 11 mana lenne, vagy a beteg Priest OTK-kra, melyek az olcsóbbítás miatt egyetlen körben is kifértek.

#1 - Reno Jackson

Ha már említettük, nem mehetünk el mellette szó nélkül, ez a lap egyszerűen elmebeteg. A Warlockos és Warrioros változatával is kiütöttem a legendet, élmény volt ezzel a paklival játszani. Mivel minden lapból csak egyet használhattál, nagyobb szerep jutott a játéktudásnak, a szituációk megfelelő kezelésének, és minden meccs változatos volt a kártyák sokszínűsége miatt. Neutral lényként bármelyik hős mellé használhattuk, és a közösség forgatta is mindenhol, szinte minden változatára épült legendás pakli. Ez a lap önmagában, a működése révén koncepcióteremtő volt, elfelejtett kártyákat hozott újra versenyképes állapotba, izgalmas csatákat hozott és sok fejtörést okozott mindenkinek. Az élmény pedig, amikor 1 életen ülve ezt topdeckeled, talán a legnagyobb megkönnyebbülések egyike, a Hearthstone történetében!

A sorozat további részében az Epic, a ritka és a common lapokat is sorra vesszük, valamint beszélünk majd a gyengülő koncepciókról, és hogy melyik hőst érinti majd legérzékenyebben a rotáció. Aztán ki tudja, az új lapok érkezésével kinek kedvez majd a meta 2017 elején!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!