Worlds 2016: Európa jár rosszul az időzóna miatt

Worlds 2016: Európa jár rosszul az időzóna miatt

Aki szeretné élőben nézni az idei LoL vb meccseit Európában, az egy hónapra felejtse el az alvást.

A Riot Games hivatalos esport oldalán, a Lolesports-on megjelent az idei LoL világbajnokság menetrendjének egy része. Egyelőre csak az első két hét eseményeit kaptuk meg, vélhetőleg azért, mert a rendezvény Amerika több pontján zajlik majd. Persze nekünk, európai nézőknek sajnos nem kedvez a program. A mérkőzések a legtöbb esetben éjfél előtt nem kezdődnek el és csak a kora reggeli órákban fejeződnek be. Ahhoz képest, hogy az NA LCS általában este kilenckor kezdődött (a mi időzónánk szerint), ez egy nagy változás az öreg kontinensnek. Közlemény még nem érkezett erről a kérdésről, vélhetőleg így próbálnak a szervezők kompenzálni a távol keleti csapatok felé, akik a résztvevők jelentős részét teszik ki. Európát és így ezt az időzónát csak három csapat képviseli (G2, H2K, Splyce) és mivel mindenkinek úgyse lesz megfelelő időpont, ezért inkább a kisebbik rosszat választotta a Riot, hogy ne nagyon rontsa az összesített nézettségi adatokat. 

De például működő alternatíva (csak persze sokkal több pénz) lehetne, hogy egy fordulót nem 4, hanem mondjuk 7 nap alatt bonyolítanak le és naponta csak 3-4 meccs van, ezt a 3-4 órát pedig simán el lehetne már osztani úgy, hogy ne kelljen senkinek se korán kelnie és későn feküdnie. Mondjuk ami itt este 10-11-kor kezdődne (ami egyébként a második héten már így lesz), az Észak-Amerikában délután, Kínában pedig hajnal 5-6, akkor meg már azért csak könnyebben felkelnek az emberek. Nem is teljesen érthető, hogy miért nem lett mindkét hét ebbe az idősávba átpakolva.

A rossz hírt megemésztve tekintsük át a menetrendet, és nézzük meg, mely mérkőzések lehetnek a legjobbak az első héten!

1. játéknap

G2 – CLG

Az EU – NA ellentét megszállottjai már az első meccsen megkezdhetik szélmalomharcukat a monitor képernyői mögül, mivel Európa bajnoka találkozik a nem túl acélos CLG-vel. A G2 legutóbb nyaralni volt nemzetközi torna előtt, most legalább már Koreában készülnek, szóval vélhetőleg behúzzák első világbajnoki győzelmüket.

H2K – AHQ

Sorsdöntő meccs mindkét alakulat számára, mivel jó eséllyel közöttük fog eldőlni a második továbbjutó hely sorsa. Az EDG-nél mindkét csapat sokkal gyengébb, az INTZ-nél viszont mérföldekkel jobbak.

TSM – RNG

A halálcsoportban minden meccs kiemelt jelentőségű lesz, kivéve talán a Splyce összecsapásait. Az Uzi – Doublelift párharcra nem kell sokat várnunk, mindjárt az első játéknapon bizonyíthatnak egymás ellen a világ legjobb lövészei.

2. játéknap

SKT – Cloud9

Impact volt társai (Faker, Bengi) ellen lép pályára az Idézők Szurdokában. A Cloud9 jelenlegi jó formája akár meglepetést is okozhat az SKT-nek, akik a számukra csalódást keltő harmadik helyen fejezték be a szezont. Ettől függetlenül meglepetés lenne a hazai közönség előtt szereplő Cloud9 győzelme.

TSM – Samsung

Bjergsen Crown ellen, a koreai harmadik csapat a nyugati sztárcsapat ellen. Megítélés szempontjából is sokat jelent a meccs, mivel ha a Amerika legerősebb együttese nagyon kikap, az rossz üzenet a többi nyugati csapat számára is.

3 játéknap

ROX – G2

Papíron a két legerősebb csapat a csoportban, de mindenki felkapná a fejét, ha a G2 egyáltalán megszorítaná Smebéket.

RNG – Samsung

Keleti rangadót rendeznek vasárnap hajnalban, ahol kiderülhet, Matának igaza van-e. A világbajnok, ex-Samsungos támogató játékos szerint még a kínai régió is Korea mögött van. Sok minden nem dől el ezen a meccsen, de az itt szerzett győzelem elengedhetetlen a továbbjutáshoz.

4 játéknap

EDG – H2K

Nekünk, európaiaknak fontos mérkőzés. Láttuk már az EDG-t csúnyán leszerepelni nemzetközi versenyen, így a H2K-s srácoknak akár esélye is lehet a kínai csapat ellen. De nem szabad a múltból kiindulni, az EDG kínai bajnokságban mutatott játéka alapján ez valószínűleg egy ff20 lesz az H2K részéről.

Cloud9 – I May

Az SKT mögött valószínűleg ez a két csapat fog küzdeni a továbbjutást jelentő második helyért. Az Impact – AmazingJ párharcra mindenképp oda kell figyelni, sok múlhat a két toplaner játékán.

Ezek lesznek az első hét eseményei, melyet a szokásos módon, a Lolesport.com-on lehet majd élőben követni, a legfrissebb híreket magyarul pedig nálunk, az esport1.hu-n találjátok!

TETSZETT A CIKK? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!