Indul az OGN Overwatch bajnokság, jól ismert arcok a kommentátori székben

Indul az OGN Overwatch bajnokság, jól ismert arcok a kommentátori székben

Útnak indul az első, Blizzard által is jóváhagyott Overwatch versenysorozat!

A CJ E&M Corporation és az OGN Overwatch bajnokságot indít Ovewatch APEX néven. A versenysorozat október 7-től egészen december elejéig tart és 28 csapat vehet részt rajta, az összdíjazása pedig közel 200.000 dollár. A mezőny a következőképpen alakul majd:

  • 4 nemzetközi profi csapat (európai és észak-amerikai csapatok, meghívásos alapon)
  • 12 profi koreai csapat (online és offline selejtezők döntik el, hogy ki jut be)
  • 12 koreai Challenger csapat (akik szintén több selejtezőn keresztül kerülnek be)

A bajnokságon az OGN rajongók találkozhatnak majd ismerős arcokkal, hiszen a két caster Erik "DoA" Lonnquist és Christopher "MonteCristo" Mykles lesz. Mindkét kommentátor veteránnak számít a szakmában, hosszú éveken keresztül kommentáltak már League of Legends, Hearthstone, StarCraft II és Vainglory meccseket, többször az OGN megbízásából. Ez egyben azt jelenti, hogy nem látjuk majd őket az idei League of Legends világbajnokságon. Annyira nem meglepő, Monte és a Riot Games viszonya már jó ideje megromlott rengeteg League of Legends rajongó bánatára, így kérdés, hogy ki fogja tudni hitelesen pótolni a korea-szakértőket.

Dél-Korea lesz az első olyan régió, ahol elindul az első hivatalos, a Blizzard által is jóváhagyott Overwatch liga. Különböző források szerint hasonló ligákat már Európában és Észak-Amerikában is terveznek, de még egy sem indult el hivatalosan. Ezzel együtt azért a Turner bajnokságában az őszi műsorsávban már helyet kap az Overwatch, ott Overwatch Open néven indul egy torna, mégpedig szeptember 30-án.

 

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!