Két angol streamer került bajba az esportfogadások miatt

Két angol streamer került bajba az esportfogadások miatt

A CS:GO után tovább gyűrűzik a fogadási botrány. Úgy tűnik, mélyebb ez a gödör, mit amilyennek látszott az elején.

A Brit Szerencsejáték Hivatal (UKGC) az ország történetében először emelt vádat esportfogadások miatt. Pénteken a BBC híreiben megjelent két essexi lakos, Craig Douglas és Dylan Rigby, akik internetes felületeken hirdettek törvényellenes fogadási lehetőségeket. A párosnak már lefolytatták az előzetes meghallgatását a Birmingham Magisztrátusi Bíróság előtt, és a per maga majd ugyanitt, október 14-én folyik majd. A vádak között szerepel a fiatalkorúak szerencsejátékra való ösztönzése. Az UKGC augusztusban törvénybe foglalta, hogy minden olyan honlapnak, ahol szerencsejáték hirdetés található, engedélyt kell kérnie, de ez a két közvetítő esetében persze nem volt meg.

Douglas (aka Nepenthez) egy ismert YouTube személyiség. A csatornáján 1,3 millió feliratkozó található, a legtöbb esetben FIFA tartalmakat oszt meg. A videóiban többször megjelennek olyan oldalak, ahol virtuális valutával (FIFA Coin) lehet fogadni. Ezek a coinok szinte teljes mértékben megegyeznek a skinekkel, amik a CS:GO botrányban játszottak fontos szerepet, annak pedig mindenki ismeri a végkimenetelét.


A BBC tudósítása után a PCGamesN.com kicsit kutakodott, és végignézte Douglas Twitter üzeneteit, amikben a Futgalaxy honlapot és a FIFA coinos fogadásokat népszerűsíti. Ezekben vannak olyan kijelentések is, melyek miatt Rigby is a vádlottak padján van. A rajongói és más Twitter felhasználók persze figyelmeztették Douglast, hogy fogalmazzon pontosabban, amikor olyan tartalmú üzeneteket posztol, amikben a fogadásokat hirdeti. Figyelmeztették, hogy említse meg a fiatalkorúakat, miszerint ne fogadjanak, de Douglas a következőképpen válaszolt nekik:

"Majd aggódok emiatt, ha kell. Jézusom, lmao. Menj és idegesíts mást, engem meg hagyj békén."

Douglas még mindig aktív a Twitteren, de a mostani helyzetről egy szót sem szól, azon kívül, hogy "most nem beszélhetek róla". Emelett az angol youtuber még azt is kifejtette, hogy hálás azoknak, akik nem ítélkeznek addig, amíg nem ismerik a teljes történetet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!