A világ legjobbja beszélt Widowmaker helyzetéről

A világ legjobbja beszélt Widowmaker helyzetéről

Kephrii, a legmagasabban rangsorolt Widowmaker main elmondta, hogy lehetne jobbá tenni a karaktert.

Az Overwatch szexi mesterlövésze, Widowmaker jelenleg a ritkábban használt karakterek közé tartozik a kompetitív metában. De vajon miért van ez? És mit kellene tennie a Blizzardnak ahhoz, hogy javítson a hős helyzetén? Erről kérdezte a Team Dignitas a legmagasabban rangsorolt Widowmaker játékost, Kephrii-t.

Arról, hogy miért játsszák kevesebben mostanában Widowmakert

"Június közepén Widowmaker kapott egy nerfet, ami az ultimate töltési sebességét, a sebzését és a távcsőhasználatát is befolyásolja. Ezen három közül egy az, ami komoly károkat okozott: a játékosoknak most már meg kell várniuk a teljes uncope animációt, mielőtt újból a távcsőbe nézhetnének. Ettől Widowmaker különösen lassú és kényelmetlen lett, 24 órán belül elkezdték kivenni a csapatokból, pár héten belül pedig el is felejtették."

"Ha hozzávesszük azt, hogy hogy a mostani meta a magas mobilitással rendelkező compokra épít, akkor marad egy Widowmakerünk, akinek nincs meg a szükséges mozgékonysága ahhoz, hogy jelentős mennyiségű sebzést vigyen be, csak akkor, ha extrém magas szinten tud valaki játszani vele."

Arról, hogy minek kellene változnia

"A jelenlegi metában az egész csapatot Widowmaker köré kell építeni, ha ki akarjátok használni a képességeit. A távcső nerf miatt a karakter túlélési esélyei nem elég magasak, mert alacsonyabb lett a mozgékonysága, így ahhoz, hogy ismét reflektorfénybe kerülhessen, javítani kell rajta. Ha rajtam múlna, 12-ről 10 másodpercre csökkenteném a csáklya cooldownját, 25 százalékkal gyorsítanám a távcső animációját és lassítanám 10 százalékkal az ultimate töltődését."

Arról, hogy hol a legjobb pick a karakter

"Úgy gondolom, hogy a mapek többségén erős picknek számít, még KotH pályákon is. De ha választanom kéne, akkor az alábbi hármat mondanám: Dorado, Gibraltar és Hollywood."

Arról, hogy mit gondol a mainelésről

"Egy karakter mainelése okozhat gondokat a kompetitív játékban, hiszen sosem tudhatod, kivel kerülsz össze (jöhet például egy másik Widowmaker main). Nekem szerencsére nem volt még ezzel gondom. Egy meglévő csapatban pedig, ahol mindenki ismeri a maga szerepét, szintén nem kell, hogy gondot okozzon. Nekem az volt a célom a maineléssel, hogy minél stabilabbá váljak. A Season 1 kezdetén minden csapatban volt Widowmaker, és a két játékos közül a jobbik mindig komolyan befolyásolta azt, hogy melyik csapat nyert. Az én személyes tanácsom az volna, hogy a hősök egy csoportját maineld (Support, Tank, Hitscan vagy Projectile)."

Ezt tanácsolja azoknak, akik jobbá szeretnének válni Widowmakerrel

"Három gyors tipp, hogy jobbá válhass Widowmakerrel:"

  • "Légy türelmes, várd ki a megfelelő pillanatot akkor is, ha már tűz vagy nyomás alatt vagy!"
  • "Használd ki a csáklyádban rejlő teljes potenciált. Elképesztő lesz számodra is, mi mindenre lehetsz képes, ha rájössz arra, hogy az irányításod alatt tudod tartani a mapet ilyen módon."
  • "Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Rá kell szánni az időt, csak így lehetséges."

Szerintetek is szükséges lenne Widowmaker buffolása, vagy a meta változásával idővel újból előtérbe kerül majd?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!