Részesedés a bevételből és megemelt vb nyereményalap: kiszivárogtak a Riot esport tervei!

Részesedés a bevételből és megemelt vb nyereményalap: kiszivárogtak a Riot esport tervei!

Meglépi a Riot, amit 5 éven át nem akart: részesedést kapnak az LCS csapatok a bevételből!

Elképesztő kritika-hullám érte a Riot esport osztályát az elmúlt hónapban: kezdve a TSM managere, Reginald és a Riot igazgatója, Marc Merrill összeszólalkozásától, a Fnatic – G2 incidensen és a haveri alapon történő munkaerő alkalmazáson át a casterek (Montecristo) körüli hisztiig és Merrill boostolási botrányáig, volt itt minden.

De most úgy tűnik, a cég végre felnő a feladathoz és orvosolja a dolgokat. Egy, a belső céges levelezésből kiszivárgott (vagy szivárogtatott) üzenet szerinte bevétel megosztás, partnerség és más finomságok várnak az LCS csapatokra, hogy ezzel is élet- és piacképesebbé tegyék őket. Nem véletlen, hiszen ha pénzről van szó, a CS:GO és a Dota2 is rég elhúzott a LoL mellett, előbbi pl. a matricákból ad vissza a csapatoknak, míg utóbbi esetében a legutóbbi vb összdíjazása átlépte a 20 millió dollárt, szemben a Riot vb-jével, ami már évek óta stabil 2 millió dollárocska.

Na de nézzük a lényeget:

  • A korábbi vb győztesek visszamenőleg is megkapják a részesedésüket (Fnatic, TPA, SKT 2x, Samsung White)
  • 25%-a megy a következő világbajnokság nyereményalapjába a vb győzelemért járó egyedi hős- és őrszem kinézetekből befolyó bevételnek (kontextusba helyezve, ha ezt tavaly alkalmazzák, akkor nem 2, hanem 4 millió dollár lett volna a nyereményalap).
  • 25%-a a Challenger kinézeteknek az MSI nyereményalapjához lesznek adva.
  • 25%-os részesedés jár a vb győztes játékosoknak a győzelemért járó egyedi hős- és őrszem kinézetekből, amelyeket ők inspiráltak (Faker bukfenc ftw!)

A másik fontos kérdés a partnerség (szponzorok, stb.) bevonása. A Riot bevallotta, hogy ehhez a részhez még hozzá se nyúltak, de majd most jól belevágnak. És hogy mikorra lesz látható eredménye? 2018-ra.

További tervek:

  • Részesedés a csapatlogóval ellátott in-game tárgyak után (pl. csapat ikonok)
  • Minimum bevételrészesedés: itt egy konkrét példát hoznak: ha az EU LCS csapatonként 100.000 eurónyi bevételt termel egy teljes szezonban, akkor annak a bevételnek az 50%-át megkapják majd a játékosok a már létező fizetésükön felül.

Úgy tűnik, kellett egy masszív vihar ahhoz, hogy a Riotnál letisztuljon a kép, de végre meglépik azt, amire a topcsapatok már régóta várnak. A kérdés már csak az, hogy pontosan mikor jönnek ezek a változtatások.

Vegyük figyelembe: mindezek egészen addig pletykának minősülnek, amíg a Riot hivatalosan nem teszi közzé. Ami a kiszivárogtatott anyag szerint valamikor ma éjszaka várható.

Mit gondoltok a Riot lépéséről? Akit érdekel a levél teljes egészében, ITT megtekintheti.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!