Másodjára nem hibázott, DrHippi mehet a BlizzConra!

Másodjára nem hibázott, DrHippi mehet a BlizzConra!

Az ukrán játékos lett a Europe Summer Championship bajnoka, így ott lesz a világbajnokságon. Mutatjuk a deckjeit.

Alig több mint egy hónap van már csak az idei BlizzConig, ami azt jelenti, hogy lassan teljessé válik a világbajnokság mezőnye. Most hétvégén az utolsó európai selejtezősorozat, a Europe Summer Championship nyolcas döntőjét rendezték, ahonnan szokás szerint az első hely ért kijutást a vb-re.

A mezőnyben a Druid, Shaman, Warrior trió dominált ezúttal is, mindenkinél szerepeltek ezek a kasztok az öt hozott pakli között. Érdekesség azonban, hogy a használt változatok tekintetében megfigyelhető némi változás az elmúlt hetekhez képest: a Druidnál most már egyértelműen a Malygos verzió a népszerűbb, a Shamanok egyre inkább mennek a Midrange irányába, de a Warriorok között sem a sárkányos verzió a leggyakoribb már.

  • 8 Druid (5 Malygos, 3 Token)
  • 8 Shaman (4 Aggro, 4 Midrange)
  • 8 Warrior (6 Control, 2 Dragon)
  • 6 Hunter (6 Midrange)
  • 4 Rogue (4 Miracle)
  • 3 Mage (2 Freeze, 1 Tempo)
  • 2 Warlock (2 Disco)
  • 1 Paladin (1 Murloc)

A verseny végül DrHippi győzelmével zárult, aki végig nagyon magabiztosan és higgadtan játszott. Az első összecsapás volt a legszorosabb, LikeaBawse ráadásul mindent megtett, hogy kizökkentse, ám végül az ukrán játékos nyert 4:3-ra, hogy aztán az elődöntőben és a döntőben is 4:2 arányban diadalmaskodjon Dizdemon, illetve GeorgeC ellenében.

DrHippi ezzel nem akármilyen dolgot vitt véghez, hiszen a Europe Winter Championship során már eljutott a döntőig, ám akkor be kellett érnie a második hellyel, miután csapattársa, Naiman legyőzte. Most azonban visszatért, újból végigverekedte magát a selejtező-szérián, ezúttal pedig már meg is nyerte, így két Virtus.pro játékos is ott lesz majd a novemberi világbajnokságon.

Nézzük a paklikat! DrHippi volt az egyik azon két játékos közül, aki maradt a Dragon Warriornál, nem váltott valamelyik kontrollosabb változatra. Az újabb lapok közül a The Curator természetesen nem maradt ki a deckből.

Shamanból a Midrange változatot hozta, melyet egyre több játékosnál látni az Aggro verzió helyett, Thunder Bluff Valianttal és Al'Akir the Windlorddal.

Az ismét fellendülőben lévő Miracle Rogue a mezőny felénél ott volt, többek között DrHippi lineupjában is, aki a Questing Adventurer nélküli verzióval játszott.

A Tempo Mage deckben sem látni nagy meglepetést, a tech lapok közül ki lehet emelni az egy Arcane Explosiont.

Végezetül lássuk a Druidot, mely a Violet Teacheres változat volt, nem használt Malygost, mint mostanában egyre többen - Yogg-Saron persze nem hiányzott.

Ezzel tehát eldőlt, hogy Naiman és Thijs után DrHippi fogja képviselni Európát harmadikként a BlizzConon. Az októberi Last Call selejtezőkön válik majd teljessé a mezőny - két hét múlva kiderül, ki lesz az utolsó európai kijutó a világbajnokságra.

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!