League of Legends Worlds 2016 csapatbemutató: Splyce

League of Legends Worlds 2016 csapatbemutató: Splyce

Halálcsoportba került a Splyce, vajon beleköpnek majd a nagyok levesébe?

Péntek éjszaka kezdődik az idei év legrangosabb League of Legends eseménye, az Amerikában megrendezésre kerülő Worlds, azaz a League of Legends világbajnokság. Ezen apropóból végignézzük a rendezvényen szereplő csapatokat, kiemeljük erősségeiket, gyengeségeiket, elemezzük játékosállományukat, és azt, hogy ezek alapján milyen eredményt várunk tőlük. Sorozatunk legújabb részében átnyergelünk Európára és először a legkisebb csapatot, a Splyce-t vesszük górcső alá!

A korábbi részek:

Origen V2, avagy egy év alatt a vb-re

Tavaly októberben a Dignitasnak el kellett adnia az egyik csapatát, mivel két csapatuk is az LCS-ben szerepelt, amit a szabályok ugye nem engednek, A Dig fejesei a gyengébbik piac, Európa mellett döntöttek, az LCS helyet pedig a Follow Esports kapta, amely alig egy évvel ezelőtt, 2015 decemberében nevet váltott, innentől beszélhetünk Splyce-ról.

Ezek a dánok tudnak valamit

És nem csak énekelni. Bjergsen, Jensen, Froggen, Zven, Svenskeren… és ezek azok a játékosok, akik nem a Splyce-ban játszanak, hihetetlen, hogy ez a kis európai ország milyen mértékben termeli ki a LoL profikat. A sárga kígyó kezdő ötöse is full dán volt az év elején, a Wunder – Trashy – Sencux – Kobbe – Nisbeth ötös még sehol se volt tavasszal, pedig az a Yamatocannon csatlakozott hozzájuk edzőnek, aki 2015-ben a Roccatet irányította (és nem voltak messze a vb részvételtől sem). 5 győzelem és 13 vereség, a bennmaradásért kellett játszaniuk, ahol a Giants! csapatát is csak 5 meccsen, 3-2-re gyűrték le.

A nyárra supportot cseréltek, Nisbeth kispadra ült és egy fiatal szlovén tehetség, Mikyx jött a helyére, a Splyce pedig szárnyra kapott (már ha egy kígyónak lehet szárnya). A Bo2 rendszer (és persze a fejlődés) révén a kiscsapatból egycsapásra vb esélyes lett, az alapszakaszt a 2. helyen fejezték be, a rájátszásban pedig szintén a döntőig mentek, ahol a G2 állította meg őket. A regionális selejtező pedig csupán hajszálon múlott nekik, hiszen Vizicsacsi és a Unicorns of Love hihetetlenül közel járt ahhoz, hogy végül Wunderék helyett ők menjenek a vb-re. Az 5 meccses széria talán az idei EU-s meccsek legjobbja volt.

A comeback csapat

A Splyce híres arról, hogy az első 15 percben hagyja az ellenfelét érvényesülni. Figyel, tanul, adaptálódik: pont, ahogy a kígyó cserkészi be az áldozatát. Aztán a 20 perc körül elkezd szurkálódni, a late game-re pedig átveszi az uralmat és tarol. Ez a stílus az egész szezonban jellemző volt Yamatocannon csapatára, Így ellenük az lehet a kulcs, ha már a játék legelején akkora hátrányba kerülnek, amiből nem tudnak később visszajönni. Na de nézzük a játékosokat.

Wunder (TOP)

A már említett Wunder és Gnar neve valószínűleg összefolyt a nyári szezon végére, a statisztikák alapján mégse ezzel a legerősebb: Ireliával 8 meccséből 7-et megnyert, 5,05-s KDA-val, de GP-vel is megmutatta (éppen az UOL ellen), hogy oda kell figyelni rá. Stabil lane, széles champion pool, de az egyébként egész csapatra jellemző nemzetközi tapasztalat hiánya rá is igaz, meglátjuk, más régiók más stílusú csapatai ellen mire megy majd a halálcsoportban.

Trashy (JUNGLE)

Mondhatni rutinosnak számító játékos, megjárta az H2K-t, a Reason Gaminget, de még Észak-Amerikában a későbbi LCS csapat Enemy Esports-ot is. Remekül lát a pályán, pontosan tudja, mikor hol kell lennie és mikor hol van az ellenfél junglere. Rugalmas, bármivel játszik, amire a csapatnak szüksége van. A korábbi agresszív soloq stílusa mára max nyomokban látszik rajta.

Splyce csapat

Sencux (MID)

Újabb európai mid tehetség, aki még ráadásul 18 éves sincs. Perkz-zel ellentétben ő nem robbant be az LCS-be, hiszen elég csalódást keltően játszott tavasszal, de nyárra összeszedte magát. 15 különböző hőssel játszott a nyári szezonban, a legjobban Kassadinnal és Azirral, de Malzaharral és Vladimirral is félelmetes. Ha a nemzetközi szereplés nem nyomja rá a bélyegét a teljesítményére és nem fél majd játszani, akkor nagy baj nem lesz.

Kobbe (ADC)

Kobbe története hasonló Rekkles-éhez: ígéretes focis pályafutás, majd sérülés és jött a LoL. 2015-ben már a Splyce elődjének számító Dignitas EU-ban játszott, a CS-ben pedig elképesztő, 10,3-as KDA-val végzett. Szintén egy játékos, aki tud alkalmazkodni a csapat igényekhez, Caitlynnel, Sivirrel, Luciannel is jó.

Mikyx (SUPPORT)

Mikyx már az első szezon óta lolozik és sokan nem tudják, de idén a Splyce előtt a Fnaticnál ült a kispadon (ami így utólag elég meglepő, hiszen mind NoxiaKnál, mind Klajnál sokkal jobb támogató). Nagyon agresszív támogató létére, Barddal kompetitív meccsen idén még nem kapott ki, nem véletlenül tiltják ellene folyamatosan.

Worlds csoportok

Meddig mehet a Splyce a vb-n?

Már az is óriási meglepetés lenne, ha a csoportból kijutnának. TSM, Samsung, RNG: három olyan csapatot kaptak maguk mellé a csoportba, akik ellen vért fognak izzadni akár egyetlen győzelemért is. Történelmi csodának kéne történnie ahhoz, hogy a top2-ben végezzenek a csoportban, ettől függetlenül, ha nagyon jó napot fognak ki, belepiszkálhatnak a „nagyok” levesébe.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!