Shaman: 96%, Yogg: 19, Ragnaros: 49/120 - a Last Call statisztikái

Shaman: 96%, Yogg: 19, Ragnaros: 49/120 - a Last Call statisztikái

Véget ért az utolsó selejtező is a Hearthstone világbajnokságra. Lássuk a nerf utáni meta statisztikáit!

Az elmúlt hetekben tartották a Last Call Invitational versenyeket, melyek nem csak azért voltak fontosak, mert itt talált gazdára az utolsó három repülőjegy az idei világbajnokságra, hanem mert élesben is láthattuk a nerfek utáni versenymetát.

3 régióban összesen 24 profi játékos 120 pakliját láthattuk akció közben: ezekről készítettünk most nektek egy kis statisztikát, melyet a lenti infografikán nézhettek meg. A legfontosabb tudnivalókat azért kiemeljük külön is:

  • A Shaman volt a legnépszerűbb kaszt: egyetlen olyan játékos volt csupán, aki nem hozott ilyen decket a lineupjába. A Druidot is mindössze ketten hagyták otthon
  • Magasan a Midrange Shaman (18) és a különféle Spell Druid-variánsok (20) voltak a legtöbbet használt deckek. Őket a Tempo Mage és a Control Warrior (11-11) követik a sorban.
  • 19 pakliba még mindig befért Yogg-Saron, főleg a Spell Druidokba, de egy-két Tempo Mage és Control Warrior is használta.
  • Az Execute nagyon jól bírta a nerfet: a 3 Pirate paklit leszámítva mindegyik Warrior deck használta továbbra is, méghozzá mindegyik 2-2 darabot.
  • A Call of the Wild-ból jellemzően már csak 1 fér be a Midrange Hunterbe, az Abusive Sergeantot már csak a Zoolock játssza, a Rockbiter Weapon pedig mindössze két Aggro Shamanban bukkant fel.
  • A Tuskarr Totemic és a Charge hivatalosan is kimúlt a nerfek következtében.
  • Bloodmage Thalnos a legnépszerűbb Legendary lap, közel a paklik felében ott volt.

Last Call infografika

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!