A Blizzard biztosan jól jár az új Tavern Brawllal. És mi?

A Blizzard biztosan jól jár az új Tavern Brawllal. És mi?

Nyilvánosak a Heroic Brawl jutalmai, mutatjuk, mennyit kell nyerni ahhoz, hogy megérje a dolog.

Meglepetés-bejelentéssel zárult a hétfői nap, már ami a Hearthstone-t illeti, hiszen lerántották a leplet a Heroic Tavern Brawlról, amely hasonló játékmód lesz, mint az Arena, csak éppen előre összeállított paklival, komolyabb tétekért.

Ugyanakkor a nevezés is több lesz, hiszen 1000 goldot (vagy 9.99 dollárnak megfelelő pénzösszeget) kell kicsengetnünk a nevezéshez. Azóta pedig fény derült a pontos jutalmazási rendszerre is: az alábbi táblázat megmutatja, hogy az egyes győzelmi szinteken nagyjából milyen nyereményekre lehet számítani.

Heroic Tavern Brawl nyeremények

A játékosok átlagos statisztikája az Arenához hasonlóan ugyebár 3-3 lesz, hiszen itt áll be az 50 százalékos győzelmi arány. A fenti táblázatban látható, hogy 3 győzelemért cserébe 4 kártyacsomag, nagyjából 120 gold és körülbelül ugyanennyi dust jár majd. Ha egy pakkot 100 goldnak, 1 dustot pedig 1 goldnak számolunk (számítások szerint 100 körül van az egy csomagból bontott lapok átlagos dust-értéke), akkor látható, hogy ezen a szinten nagyjából 640 goldnyi jutalmat kapunk 1000 goldért cserébe. A Blizzard tehát sokkal jobban jár, mintha simán csak vásároltunk volna.

Hogy mi kell ahhoz, hogy nekünk is megérje? Legalább 5 győzelem: ekkor a fenti kalkuláció alapján 1040 goldnyi jutalomban részesülünk. De a 6 win talán közelebb áll az igazsághoz, pláne akkor, ha kevésbé tartjuk értékesnek a dustot: ekkor olyan, mintha vettünk volna 7 csomagot, illetve 50 goldért még 250 dustot. Vagyis legalább 63, de inkább 67 százalékos győzelmi arány kell, ami azért viszonylag magasnak mondható.

A komolyabb szinteken persze már egyértelműen nagyon jól járunk, pláne 10 győzelemtől, ahol már a golden Legendary is garantált. A táblázat azonban jól mutatja, hogy nem mindenkinek fog szólni ez az új Tavern Brawl, hiszen 5 győzelem alatt óriási lehet a veszteségünk a "miniversenyen".

Hogy az első Heroic Tavern Brawl mikor várható, azt egyelőre még nem tudni. Ti tenni fogtok vele egy próbát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!