A Valve egyelőre mindent tagad, még mindig fennáll a bezárás lehetősége

A Valve egyelőre mindent tagad, még mindig fennáll a bezárás lehetősége

A Washington Állami Szerencsejáték Felügyelet határidő után kapta meg a szervezet válaszát, melyben a Valve elhárítja magáról a gambling téma felelősségét!

Szövevényes sztori kezd kialakulni Washington Állami Szerencsejáték Felügyelet megjelenésével, akik a hónapokkal ezelőtt kirobbant gambling botrány kapcsán kötelezték a Valve-ot saját felelősségük kivizsgálására, és a szükséges intézkedések megtételére. A Szerencsejáték Felügyelet esetleges büntetést is kilátásba helyezett, méghozzá nem is akármilyet!

"Bőven elképzelhető, hogy egyszer csak lezárják a Steamet. Nem mondom, hogy biztosan ez lesz a forgatókönyv, de bőven kinézem belőlük. A Szerencsejáték Felügyelettel nem érdemes újat húzni!" - véli az esport fogadások kérdésében jártas jogász, Will Green.

A Valve-nak október 14-ig volt ideje megfogalmazni válaszát, a megadott határidőből azonban a cég kicsúszott. A késést még sikerült büntetés nélkül megúszniuk, ám a héten eljuttatott válaszuk úgy tűnik, nem elégítette ki a Szerencsejáték Felügyelet elvárásait.

"A Valve tudja, hogy sáros, hiszen anno megfogalmazta saját megszorításait a gambling kérdésben, rengeteg oldalt bezárattak. A mostani eljárást is sokkal komolyabban kellene venniük!" - nyilatkozta David Trujillo a Felügyelet elnöke. "Kivizsgáljuk, hogy válaszként eljuttatott levelük, ami nem sikerült túl hosszúra, ténylegesen igazolja-e a helyzetet. Nem szeretnénk túlreagálni az ügyet, de kiemelten foglalkozunk vele, és megtesszük a szükséges intézkedéseket a jog megőrzése érdekében!"

A Valve tehát még mindig pácban, hiszen válaszukban tagadták, hogy közül lenne a skinekkel való fogadásokhoz bármilyen szinten! Tagadták, hogy tudnának a sorra alakuló majd eltűnő gambling oldalakról és figyelemmel kísérnék tevékenységüket. Továbbá azt sem ismerték el, hogy bármilyen bevételük lenne ezekből az oldalakból, és hogy bátorítanák őket a működésükben. A cég szerint ez egy kivédhetetlen hozadéka a játéknak, hogy a skinek számára a játékosok alternatív felhasználási módot találnak, például fogadnak velük.

A Valve hivatalos válaszát teljes egészében itt olvashatjátok el!

Úgy tűnik tehát, hogy mindkét fél biztos a saját igazában, és vélhetően a jogászok között dől majd el a Valve és a Szerencsejáték Felügyelet csatája. De hogy milyen eredménnyel és milyen büntetésekkel, abba egyelőre bele se merünk gondolni, mert az Amerikai Egyesült Államok igazságszolgáltatási rendszerével nem szívesen szoktak ujjat húzni még a legnagyobb céges sem.

A Valve egyelőre még állja a sarat, a labda újra a Felügyeletnél pattog!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!