Elindult a nemzetek csatája - Ez történt az OW-vb első napján

Elindult a nemzetek csatája - Ez történt az OW-vb első napján

A thaiföldi csapat fejtörést okozott a kínaiaknak, amerika és európa azonban úgy kezdett, ahogy azt várni lehetett.

Tegnap elindult az első Overwatch World Cup, ahol a különböző nemzetek csapatai már élőben csapnak össze, hogy eldöntsék, ki is a legjobb. Az első nap nem hozott túlságosan nagy meglepetést, talán egyedül a thaiföldi csapat okozott fejtörést a kínaiaknak, de ettől függetlenül Amerika és Európa úgy kezdett, ahogy azt várni lehetett.

A csoport

Spanyolország 2:1 Kanada

  • Temple of Anubis - Kanada
  • Dorado - Spanyolország
  • Lijang Tower - Spanyolország

A spanyol csapat végig irányította a meccseket, és úgy tűnt, magabiztosan húzzák majd be a győzelmet, ám a kanadai különítmény a Temple of Anubis A pontjának foglalásnál overtime-ba csúszott, és utána ugyanazzal a lendülettel elfoglalták B-t is, olyan volt, mintha a spanyolok kicsit lefagytak volna. Egyébként a kanadai csapatban játszó Surefour valahogy mindig tankot kellett hozzon, pedig őt tartják a világ egyik legjobb dps játékosának, érdekes döntés volt ez a csapat részéről.

Svédország 2:0 Brazília

  • Dorado - Svédország
  • Temple of Anubis - Svédország

A svéd csapat MMR-je átlagban 4017, a braziloké 3564, plusz náluk van egy rang nélküli játékos is. Ja, és a svédeknél ott van iddqd, aki az egyik - ha nem A - legjobb játékos jelenleg a világon. Várható volt a svéd győzelem, sőt, az volt a meglepő, hogy a brazilok Anubison egyszer tudtak csinálni egy teljes wipe-ot, de ettől függetelenül a két csapat nem volt egy súlycsoportban.

B csoport

Oroszország 2:0 Németország

  • Hanamura - Oroszország
  • Route 66 - Oroszország

A meccs előtt nem tűnt ennyire egyoldalúnak, sőt, papíron egy teljesen kiegyenlített párharcra lehetett számítani, aztán jött ShaDowBurn Genjivel, és nagyjából keresztülgázolt a német csapaton egymagában. Az első meccset nagyon gyorsan bukta a német csapat, majd a második pályán megpróbálják kiszorítani ShaDowBurn Genjijét Winstonnal, de az eredmény az lett, hogy ShaDow Genji helyett Repaert hozott, és már lehetett is beírni, hogy GG.

Egyesült Államok 2:0 Chile

  • Hanamura - Egyesült Államok
  • Route 66 - Egyesült Államok

Az lett volna meglepő, ha az eredmény nem így alakult volna, bizony az amerikai különítmény bitang erősnek tűnik, és ezt ezen a meccsen is megmutatták. A Route 66 pályán a chilei csapat alig tudta túltolni a payloadot az első ponton. Seagull Dragonblade-je egymás után háromszor wipe-olta le az ellenfelet. Az amerikai csapat dominált, de hát Seagull a meccs előtt megmondta: "azt akarjuk, hogy az emberek jól szórakozzanak."

C csoport

Dél-Korea 2:0 Ausztrália

  • Temple of Anubis - Dél-Korea
  • Eichenwalde - Dél-Korea

Itt megint jött a papírforma, a koreaiak a torna megnyerésére is esélyesek, így az ausztrál csapat maximum meglepetést tudott volna okozni. Az első meccsen a koreaik majdnem kétszer annyi sebzést osztottak ki, mint az ausztrálok, nagyon nagy volt a különbség a két csapat között. A második pályán a koreai csapat olyan gyorsan végigivitte a támadóoldalt, hogy a védekező oldalról még egy kis BM is belefért, és behozták Junkratet, Symmetrát és Torbjörnt.

Finnország 2:1 Tajvan

  • Temple of Anubis - Tajvan
  • Eichenwalde - Finnország
  • Lijang Tower - Finnország

Az európai csapat megint csak esélyesként érkezett az összecsapásra, de az utóbbi napokban a tajvaniak több ígéretes scrim eredményt is megosztottak, így izgalmas meccsre lehetett számítani. Az első meccsen az ázsiai csapat jobban reagált a finnek csapatösszeállítására, Zonda Reaper játéka gyönyörű volt, és nem jött rá feleletnek Winston, így az előny a tajvani csapathoz került. A következő pályán kijött a tudáskülönbség, a finnek nem hibáztak a kompnál, és így egyszerűen nyers erőből lehozták a meccseket, de azért kellett az is hogy Zappis és Linzkzr a top formáját hozza.

D csoport

Kína 2:1 Thaiföld

  • Hanamura - Thaiföld
  • King's Row - Kína
  • Lijang Tower - Kína

Kína megint egy esélyes csapat, de a Thai osztag bizony rendesen megnehezítette a dolgukat. A meccsek hihetetlenül szorosak voltak, a thai játékosok hírhedt metamellőzése itt is megmutatta magát, és sikerült olyan meglepetést okozniuk a kínaiaknak, hogy azok majdnem belebuktak.

Franciaország 2:0 Szingapúr

  • Kings Row - Franciaország
  • Hanamura - Franciaország

Ahogy az várható volt a franciák, gyakorlatilag lerombolták az ázsiai csapatot. A szingapúriak túlságosan is erőltették a Phara + Mercy kombót, erre pedig folyamatosan jött Mcree, mint válasz és az ázsaiaknak esélye sem volt.

Mai napon folytatás, a közvetítés az alábbi streamen követhető:

Watch live video from Blizzard on www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!