Majdnem teljesen papírforma, avagy ez történt az OW-vb második napján

Majdnem teljesen papírforma, avagy ez történt az OW-vb második napján

Véget ért a második nap is, ahol a franciákon kívül senki nem húzott meglepőt.

A második napon nem történ semmi egetrengetően meglepő, azon kívül, hogy a franciák bizony kikaptak és ezzel minden bizonnyal elszálltak a továbbjutási reményeik is, hacsak nem tudják legyőzni a kínai csapatot. A koreaiak egyelőre legyőzhetetlennek tűnnek.

A csoport

Svédország 2-0 Kanada (Dorado, Temple of Anubis)

Attól függetlenül, hogy az egyértelmű esélyes csapat a svéd volt, a kanadaiak nem igazán nehezítették meg a dolgukat. Logan folyamatosan support szerepkörbe szorult, miközben ő main tank, Huk nem találta magát a pályán, Poke pedig hozott egy Genji-t. A Genji választással nem is lett volna baj, de Poke nem tudta használni a Dragonblade-et, folyamatosan a tankokat fókuszálta, persze hasztalanul.

Spanyolorzság 2-0 Brazília (Dorado, Temple of Anubis)

A brazilok befutottak, majd meghaltak szépen sorban. Nagyjából ez jellemezte ezt a meccset. Volt olyan, hogy spanyolok háromszor egymás után küldték haza a brazilokat pihenni egy kicsit. Harryhook McCree játékát öröm volt nézni, alapból is hihetetlenül célzott, de amikor eljött a 'High Noon', akkor valaki mindig meghalt, nem egyszer többen is.

B csoport

Egyesült Államok 2-0 Németország (Hanamura, Route 66)

Ennél a párharcnál az elemzők ugyan azt jósolták, hogy az amerikai osztag lesz a győztes, de majd meg kell izzadniuk a sikerért. Ehhez képest a német csapat egy pontot sem szerzett. Hihetetlen jó az amerikai gárda kommunikációja és csapatjátéka, azon kívül, hogy egyénileg is nagyon jók persze, erre tökéletes példa a fal melletti Graviton Surge - Deadeye kombó. Emellett pedig ott van Seagull, aki most is megmutatta, miért talán a legjobb Genji a világon.

Oroszország 2-0 Chile (Hanamura, Route 66)

A csoport második meccse, itt az elemzők még annyit se mondtak, hogy az oroszok kicsit is elfáradnak. A chilei csapat bizony nem szerzett pontot, ugyanúgy, ahogy a németek sem. Az oroszok azt is megtehették volna, hogy ketten elmennek kávézni, aztán 15 perc múlva visszajönnek kezet fogni. ShaDowBurn egyszerűen megint hihetetlen volt Genjivel, volt egy pont, amikor visszaütött egy Zarya ultit. De a mai napon végre méltó ellenfele lesz, hiszen ma az Egyesült Államok és Oroszország csap össze, itt az ideje, hogy kiderüljön, Seagull van-e olyan jó, mint ShaDowBurn.

C csoport

Dél-Korea 2-0 Tajvan (Temple of Anubis, Eichenwalde)

Ha a tajvani csapat nem a halálcsoportba került volna, akkor lett volna esélyük, de sajnos a svédek és a koreaiak mellett nem tudnak érvényesülni, pedig alapból jó ez a csapat. Igaz ugyan, hogy a meccs 2-0 eredménnyel zárult, de a koreai csapat nem tudott átgázolni a tajvaniakon. Ettől függetlenül Ryu Ana játéka nagyon erős volt és persze megint belefért egy kis BM, mikor Reaper beugrott Nanoboost-al és jött a Sleep Dart, majd pedig jött a Hello emote és utána csak sötétség.

Finnország 2-0 Ausztrália (Temple of Anubis, Eichenwalde)

A tegnapi naphoz képest az ausztrálok most egyvalamit elértek, sikerült kétszer is elfoglalniuk az A pontot, ami bizony már fejlődés. Ettől függetlenül nem játszottak jól. Reaper Nano Boost-al simán belesétált egy Reinhardt ultiba, Refz folyamatosan bukta a Rein pajzsot. Az ausztrál csapatnál voltak gondok a kommunikációval és a célpontokat se tudták jól megválasztani, nem csoda tehát, hogy nem sikerült győzni.

D csoport

Kína 2-0 Szingapúr (King's Row, Hanamura)

A szingapúri csapat megmutatta, hogy miért is vannak itt. A King's Row elég sima volt a kínaiaknak, de Hanamurán azért voltak gondok. A szingapúri csapat már a bajnokság előtt elmondta, hogy nem győzni jöttek, hanem hogy népszerűsítsék a játékot otthon, mivel az még nem igazán ismert ott és ebből kifolyólag nagyon jó látni, hogy az egész csapat a bajnokság minden pillanatát élvezi.

Franciaország 1-2 Thaiföld (King's Row, Hanamura, Lijiang Tower)

Mikor pedig már mindenki készült aludni, akkor jött a meglepetés, a thai csapat legyőzte a franciákat egy nagyon szoros és izgalmas meccsen. Mickies Zarya játéka az egész csapatot vitte magával. A franciák a végén már kapkodtak és egyik hiba jött a másik után, ez pedig egyenes út volt a vereséghez.

Mai napon folytatás itt!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!