Meglepetések és hihetetlen megmozdulások - ez történt az OW-vb harmadik napján

Meglepetések és hihetetlen megmozdulások - ez történt az OW-vb harmadik napján

Ami megtörténhetett az utolsó napon, az meg is történt. A D csoportban körbeverés volt és extra meccsek kellettek. 

Az utolsó nap olyan volt, mintha hármat zsúfoltak volna bele. Az amerikai és az orosz csapat megmutatta mi törtéhet majd a rájátszásban, a koreaiak még mindig megállíthatatlannak tűnnek, a D csoportban pedig szükség volt három extra körre.

A csoport

Svédország 1-2 Spanyolország (Dorado, Temple of Anubis, Lijiang Tower)

Mielőtt kinyíltak volna az ajtók és a támadók elindulhattak volna az első pont felé, mindenki parázs összecsapásra számított, a svédek győzelmével. Senkit nem lehet hibáztatni a véleménye miatt, hisz a svédeknél ott van iddqd és a csapat is nagyon erősnek tűnik. De a spanyol csapat olyat csinált, amire senki sem számított. Nem erőből, hanem stratégiából nyertek, Harryhook játékon belüli meglátásai tökéletesek voltak. A vezér intézkedései egyvalamire nagyon jók voltak: hogy hatástalanítsák a svédek sztárját, és ez sikerült is. Emellett amikor Bromas McCree-t hozott, és mellette Neptuno behozta Tracert, a spanyolok gyakorlatilag átgázoltak az ellenfélen.

Brazília 0-2 Kanada (Dorado, Temple of Anubis)

Ezen a meccsen derült ki igazán, hogy ha valaki nyerni akar, akkor annak a csapatában nem szabad, hogy ott legyen akár csak egy Youtuber is, mert ez a meccs azon ment el a braziloknak, hogy a játékosok egyénileg nem voltak elég erősek. Az egész brazil csapatban talán Soulive volt, aki értékelhető teljesítményt nyújtott.

B csoport

Egyesült Államok 1-2 Oroszország (Hanamura, Route 66, Lijiang Tower, Nepal)

A bajnokság három napja alatt eddig ez volt "A" meccs. A címben nincs elírás, a két csapatnak négy pályára kellett menni, mert Hanamurán döntetlen lett az eredmény. A meccset nem is lehetne leírni másképp, mint két titán harca. Az egyik oldalon Seagull, aki folyamatosan váltogatott Zarya és Genji között, ahogy a helyzet megkívánta, a másik oldalon pedig ShaDowBurn, aki pedig Genji és Reaper keverékét hozta. Mindegyik meccs nagyon szoros volt és órákig lehetne elemezni őket, minden játékost ki lehetne emelni valamiért, de a meccs eldöntője megint ShaDowBurn volt, mindig jókor váltott és hihetetlen pontossággal játszott.

Németország 2-0 Chile (Hanamura, Route 66)

Mindkét csapat tudta, hogy nekik ebben a csoportban már nincs esélyük, de ettől függetlenül egyikük sem húzott váratlant. Nem volt kiemelkedő teljesítmény, gyakorlatilag arról szólt a játék, hogy a németek feltöltötték az ultikat, majd előrenyomultak. Az egész kicsit unalmas volt, sőt, sokszor erőlködésnek is tűnt.

C csoport

Dél-Korea 2-0 Finnország (Temple of Anubis, EichenWalde)

Az utolsó nap másik nagyon várt meccse volt ez, de attól függetlenül, hogy a finnek nem játszottak rosszul, ez a meccs is iskolajáték volt az ázsiai csapattól. Úgy tűnik, mintha a koreai csapat egy lépéssel a meta előtt lenne, a Symmetra és Bastion választások egyszerűen nem illenek ide, de mégis működnek. Emellett Tseini és LiNkzr bizony párszor hibázott, és túlságosan bátran ment előre, amit a koreai dps-ek egyből büntettek és kihasználtak. A meccs egyoldalú volt az eredmény alapján, de emellett gyönyörű példája annak, hogyan lehet kihasználni az ellenfél hibáit.

Ausztrália 2-0 Tajvan (Temple of Anubis, EichenWalde)

Végre az ausztrálok is megmutatták, hogy miért is jutottak el idáig, csak az a baj, hogy későn ébredtek fel. A párharc előtt a két csapat már tudta, hogy nem mennek tovább és itt láthattunk egy igazi örömjátékot. Yuki nagyon jól játszott, a Mei wall boost az Eichenwalde első szoros pontjában zseniális volt, és rendesen meg is lepte a tajvaniakat, de a 4 emberes Mercy rezz is bizony ott volt a top 3 megmozdulásban. A lényeg az, hogy élvezetes meccs volt ez, sok meglepő stratégiával és érdekességgel, mindenképpen érdemes visszanézni.

D csoport

Kína 1-2 Franciaország (King's Row, Hanamura, Lijiang Tower)

Amikor pedig már mindenki azt gondolta, hogy mára véget értek az izgalmak, akkor jöttek a franciák és megverték a kínai csapatot. Kryw elemében volt, sőt, az egész francia kontingens úgy tűnt, végre megtalálta magát. Ezzel szemben a kínaiak összeestek, hiba után hiba. A Mei fal sokszor rossz helyre ment és ebből eredően könnyen meg lehetett kerülni. Az utolsó meccs előtt ezután a francia győzelem után úgy állt a dolog, ha Thaiföld nyer, akkor hármas holtverseny van a négyfős csoportban.

Szingapúr 0-2 Thaiföld (King's Row, Hanamura)

A szingapúri csapat megint nem hazudtolta meg magát és olyan trollpickek voltak, hogy öröm volt nézni. A meccs izgalmas volt és gyors, folyamatos akció és soha nem álltak le a csapatok. Az eredmény várható volt, hiszen a thai csapat egy ligával feljebb van, de azért a szingapúriak nem hagyták magukat. Viszont a Thai győzelemmel kialakult a három csapatos döntetlen, úgyhogy jöhetett még három meccs. Ahol végül is a francia, illetve a kínai csapat ment tovább.

Folytatás a hétvégén, a Blizzconon!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!