A hazai CS:GO csapatok számára véget ért a SEC, de miért ilyen hamar?

A hazai CS:GO csapatok számára véget ért a SEC, de miért ilyen hamar?

Remekül indult, de csalódással teli véget ért a magyar CS:GO együttesek számára a SEC negyedik szezonja!

Négy magyar csapat is bejutott a SEC negyedik szezonjának 16 fős nemzetközi csoportkörébe, a rájátszás nyolc együttese között viszont már nem találunk honfitársat. PIXEL, redbeaks, fruits és REVOLTEee. DEv, Bodito, FLASH, DeadFox, Gabesson, koloRRR és még sorolhatnánk. Csupa ismert és nemzetközileg is elismert név, mégsem jutottak tovább. Hogy lehet ez?

A dolog ennél azért sokkal árnyaltabb, nézzünk is mögé egy picit, lássuk, miért estek ki a magyarok ilyen hamar a SEC mezőnyéből.ESL SEC csoportokPIXEL:

Talán ez szorul a legkevesebb magyarázatra, a Last Chance Qualifier győztesénél ugyanis már az első meccsen probléma akadt, Mat1-t meccs közben bannolta ki a WIRE. Innen kezdve a csapat sorsa megpecsételődött, mind az öt játékost kizárták a sorozat további küzdelmeiből, helyüket egy görög együttes vette át a csoportban!

fruits:

A fruits szintén egy meccset sem játszott le, ám ők a csapattagok egyéb elfoglaltsága miatt offolták a meccseket. DeadFox a HellRaisers csapatával kapcsolatos zsúfolt menetrendje miatt nem tudta vállalni a meccseket, FLASH ugyanígy az iNation miatt maradt távol. A hiányos csapat így három defloss-szal csoportutolsóként végzett.

Az már csak ráadás, hogy a SEC offline döntőjével egybe esik a Lenovo Y-kupa fináléja, ami szintén érinti a csapatot. FLASH ugyanis beugróként lehetőséget kap ezen a versenyen is, az időpontütközés kapcsán pedig a Lenovo mellett tette le a voksát.

REVOLTEee:

Gabessonék csapata szintén időpontütközésbe került, ők a Quickshot Arena meccsei miatt voltak kénytelenek droppolni. Az NL Gaming ellen ugyanis 1:1-es állásnál a harmadik mapra már nem tudtak maradni a játékosok, így 2:1-el ezt a meccset a görögök nyerték, Gabessonék pedig lemaradtak a playoffról. A választás előttük is nyitott volt, ők a Quickshotra szavaztak, ami az utóbbi időben elég jól megy a csapatnak!

A Quickshot Arena háromnapos sorozata gyors és otthonról behúzható pénzszerzési lehetőséggel kecsegteti a csapatokat. A 25. kiírást és az 1000 dolláros fődíjat be is húzta a Barcode, ZEN, koloRRR, RamoS, gabesson ötös, a 26. alkalommal csak elődöntőig jutottak, ám a 27. versenyen ismét döntőzhettek, ezúttal Barcode és RamoS helyett FLEAV és bodito oldalán.

Ha kicsit utána számolunk, a REVOLTEee 1500 dollárt lövöldözött össze a kilenc nap alatt, ami kb megegyezik a SEC fődíjával. Azért kb, mert pusztán annyit tudunk, hogy az összdíjazás 3500 dollár a CS:GO-ban, de a győztes kb 1500, max 2000 körül visz haza ebből, így tényleg egyenlőségjelet tehetünk a két dolog közé.

redbeaks:

A redbeaks csapata már az ICL nyári állomásán is sokakat meglepett 4. helyezésével, az akkori csapat a Triple H, markk, EpresShake, lynchmeister és sebi összeállításban lépett a pályára. Ebből az öt névből a SEC-en már csak seb1 és markk neve köszönt vissza, valamint Triple H is, aki azonban már remaiN néven játszott. A srácok végigküzdötték ugyan a selejtezőt, de harmadikként nem jutottak tovább a rájátszásba.

A magyar csapatok biztató SEC indulása tehát úgy tűnik, az időpontok ütközése miatt csúszott meg leginkább. Az idei mérlegünk tehát egy kizárás, két máshova koncentráló és időhiány miatt mapokat feladó csapat és egy harmadik hely a nemzetközi csoportkörben.

Reméljük a következő szezon szebb eredményeket és végre újabb magyar sikereket hoz nekünk az ESL versenyéről!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!