Ezek most a leghasznosabb Legendary lapok a vb alapján

Ezek most a leghasznosabb Legendary lapok a vb alapján

Megnéztük a világbajnokság paklilistáit, ezek a Legendary-k jöttek velünk szembe a leggyakrabban.

"Milyen Legendary lapot craftoljak?" Bizonyára mindenkiben felmerült már ez a kérdés, vagy ha más nem, biztosan találkozott már vele nem egyszer, hiszen a legritkább lapokat tekintve kevesen engedhetnek meg maguknak teljes gyűjteményt.

A világbajnokság mini-metája ugyan nem teljesen egyezik meg azzal, amit a ladderen tapasztalunk, de kiindulási alapnak azért nem rossz, hiszen mégis csak a legerősebb deckek és a legjobb játékosok képviseltetik itt magukat. Így hát megnéztük, melyik Legendary lapokat használják a legtöbben, statisztikai alapon megválaszolva ezáltal a fenti kérdést.

Lássuk először a csoportkör statisztikáját, ahol 16 játékos 80 paklija adta a merítést:

1. Ragnaros the Firelord - 40
2. Bloodmage Thalnos - 34
3. Barnes - 28
4. Emperor Thaurissan - 22
5. Yogg-Saron, Hope's End - 16
6. Harrison Jones - 16

A leggyakoribb választás Ragnaros the Firelord lett, amely pontosan a paklik felében szerepelt - ideális late game kártya szinte bármilyen deckbe. Bloodmage Thalnos minden deckbe kötelező, amiben vannak spellalapú sebzések (leginkább: Shaman, Mage, Druid, Rogue). De felfért a dobogóra a Karazhan talán legnagyobb sztárja, Barnes is, amely szintén rugalmasan beilleszthető bárhova már akkor is, ha csak egy-két olyan lényünk van, amit jó vele kitenni, hiszen összességében vanilla értékekkel bír, így nagyon rosszul nem járhatunk vele - ellenben ha éppen egy Ragnarost rak ki, akkor óriási value lehet.

Emperor Thaurissan főleg a kontroll, kombó és OTK deckek kelléke, hiszen ezek igyekeznek minél inkább elhúzni a játékot. Yogg-Saron a nerf ellenére is ott volt minden ötödik deckben (főleg a Druid, a Mage, illetve bizonyos Warrior paklik tudják hasznát venni), akárcsak Harrison Jones, aki a Karazhan óta előszeretettel vadászik Spirit Claws-okra is az egyéb erős fegyverek mellett.

Miután az egyenes kieséses szakasz előtt volt lehetőség módosítani a paklikon, ezért lássuk, hogy a top 8 játékos 40 paklijában miként változtak az arányok!

1. Ragnaros the Firelord - 24
2. Bloodmage Thalnos - 20
3. Barnes - 13
4. Emperor Thaurissan - 12
5. Malygos - 8
6. Fandral Staghelm - 8

Az első négy helyen a sorrendben nincs változás, csupán az arányokban: Ragnaros és Thalnos még több pakliban szerepel, ha a játékosok számához viszonyítjuk. Az ötödik és hatodik helyen itt Malygos és Fandral Staghelm szerepelnek, ami nagyban köszönhető annak, hogy a nyolc játékos mindegyike játszik Druiddal, ráadásul többségük éppen a Malygos-os verziót.

A világbajnokság paklijai alapján tehát azt mondhatjuk, hogy a Ragnaros the Firelord és a Bloodmage Thalnos lecraftolásával semmiképp sem nyúlhatsz mellé, hiszen ezek valóban rengeteg deckbe beférnek. Ráadásul mivel mindkét Legendary a Classic szettbe tartozik, ezért attól sem kell tartani, hogy kirotálódnak a Standard formátumból.

Egy szó mint száz: ennek a két lapnak helye van minden Hearthstone gyűjteményben - ha neked még hiányzik, érdemes rászánni a dustot!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!