Sombra, Overwatch League, új mapek - újdonságok a BlizzConról

A Blizzard "valódi" sportot csinál az Overwatch-ból, de a játék is bővül hamarosan - íme az új bejelentések!

Ahogyan arra számítani lehetett, a BlizzConon megtörtént a régóta várt Overwatch-leleplezés: bemutatták a hónapok óta teaselt új karaktert, Sombrát.

Sombra egy Offense hős lesz, méghozzá az alábbi képességekkel:

  • Elsődleges fegyvere egy automata géppisztoly
  • Hack: megakadályozza az ellenfeleket, hogy használják a képességeiket, vagy meghekkeli az életerő-csomagokat, hogy az ellenfél ne tudja őket használni
  • Thermoptic Camo: rövid időre láthatatlanná válik és a sebessége is megnő, de ha képességet használsz, sebződsz vagy támadsz, kikapcsol
  • Translocator: egy jeladó, amihez bármikor azonnal visszatérhetsz
  • EMP: elektromágneses impulzus, amely elpusztítja a pajzsokat és meghekkeli az ellenfeleket a hatósugaron belül

Az új karakter a jövő héten válik elérhetővé a PTR szervereken, méghozzá egy új mappel az Eco Pointtal egyetemben, mely egy vadonatúj, 1v1, illetve 3v3 összecsapásokat kínáló Arcade játékmódban fog debütálni. Ez lényegében az eddigi Brawlokat fogja felváltani, illetve sokkal inkább "bekebelezni". Decemberben emellett jön egy másik új pálya is, az Oasis.

Esport fronton a legfontosabb újdonság az Overwatch League bejelentése volt, mellyel hihetetlenül profi ökoszisztémát szeretnének teremteni a versenyszerű játék számára.

Az Overwatch League lehetőséget ad majd a legjobb játékosoknak, hogy próbajátékon vehessenek részt a világ minden táján jelenlévő csapatoknál. Ezen csapatok mindegyike egy-egy várost képvisel majd, "hivatalos" tulajdonossal és edzőkkel fognak rendelkezni és garantált szerződést, valamint fizetést fognak kínálni a játékosoknak. A hosszú távú elképzelés egy folyamatosan bővülő, világszintű liga, kiemelt eseményekkel és átigazolási szezonokkal - a cél bevallottan az, hogy az Overwatch olyan legyen, mint egy "valódi" sport.

A játék fejlesztésén túl tehát az esportra is komolyabb hangsúlyt fektet majd a Blizzard a jövőben, ami egyáltalán nem meglepő: egyetlen játékuk sem érte még el ilyen gyorsan a 20 milliós felhasználóbázist. Izgalmas jövő vár tehát ránk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!