ShaDowBurn egy isten, erre nincs más szó - Ez történt az OW-vb negyed- és elődöntőiben

ShaDowBurn egy isten, erre nincs más szó - Ez történt az OW-vb negyed- és elődöntőiben

Az amerikaiak hibáztak, a koreaiak elképesztőek, az oroszok legjobbja pedig hihetetlen napot fogott ki. Összefoglaló a pénteki eseményekről.

Célegyenesbe fordult az első Overwatch World Cup. A tegnapi napon a top 8 csapat mérkőzött meg, hogy eldöntsék, ki is kerüljön a döntőbe. Az amerikai csapat hibázott egy picit, és meg is itta a levét, az Oroszorszság-Finnország meccsen pedig ha nem hangzott el ShaDowBurn neve 48-szor, akkor egyszer sem. De vajon ki állítja meg a koreaiakat? Ez történt a meccseken dióhéjban - de lássuk, mit jelent ez kicsit részletesebben.

Oroszország 2-1 Franciaország (Temple of Anubis, Eichenwalde, Lijiang Tower)

Az orosz csapat a meccs elején nem igazán találta magát, kicsit szétszórtnak tűntek, mint akik nem tudják, mit csináljanak - ennek meg is lett az eredménye és Anubis-on ki is kaptak. De ami ezután jött, az nem volt emberi: ShaDowBurn valószínűleg megivott nyolc energiaitalt és hiperűr-sebességre kapcsolt. Csak hogy tiszta legyen a dolog: ShaDowBurn 65:9-es statot hozott az utolsó meccsen, a harmadik körben a csapat sebzésének az egyharmadát tolta ki, amikor pedig Genjivel jött, még egy McCree counter sem tudta megállítani. Emellett meg kell említeni, hogy nem ő vitte egyedül a csapatot a hátán, hiszen Rubikon is nagyon szépet ment Anával. Az orosz válogatott gyakorlatilag egy emberként támogatja a csapat zsenijét. Emellett azért kellett, hogy a franciák hibázzanak, rosszul mérték fel az ultikat párszor, és sokszor megszakadt emiatt egy-egy kombó.

Spanyolország 1-2 Finnország (King's Row, Hanamura, Lijiang Tower)

Ez a meccs hozta el az amatőrök és a teljesen profik összecsapását, hiszen a spanyolok leginkább lelkes streamerek vagy ismertebb internetes személyiségek, akik persze nagyon jó játékosok, de nem a top szintet képviselik. Ezzel szemben jöttek a finnek, ahol a csapatban szinte csak profik voltak - az esélyek bizony nem a spanyol oldalon voltak. Ettől függetlenül az eddigi meccseken már látható volt, hogy a spanyol együttes nagyon szépen összeállt, és ezen a meccsen is behúzták a második kört, így igencsak megszorongatták a finneket. Hogy melyik csapat a jobb, az már az első perctől látható volt, például Link 2v6 szituban tartotta a pontot, amíg nem érkezett erősítés, míg Taimou McCree-vel maga volt a halál. Emellett Bromas-t lehetne kiemelni még, aki a spanyoloktól nagyon jól játszott, de sajnos ez most nem volt elég.

Dél-Korea 2-0 Egyesült Államok (Temple of Anubis, Eichenwalde)

A nap egyik leginkább várt összecsapása volt ez. És amilyen gyorsan elkezdődött, olyan gyorsan véget is ért. Nem lehet azt mondani, hogy a koreai csapat kategóriákkal jobb volt, mert ez nem igaz, a meccsek nagyon szorosak voltak. Sokkal inkább az amerikaiak vesztették el a meccset, és nem a koreaiak nyerték meg. Mindkét csapat iszonyatosan agresszívan ment előre, de az amerikaiak hibáztak többet. Volt egy pillanat, amikor három ulti ment ki teljesen feleslegesen az amerikai oldalról, pedig a csata már rég elveszett. Emellett Seagull hibázott egy nagyot, ami végül a vereséghez vezetett, amikor is nem várta meg az első tikket a ponton, ami elég lett volna a foglaláshoz pár perccel később. De a lényeg az, hogy nagyon jó meccset játszott a két csapat, ám a hazaiaknak ezzel véget ért a menetelés.

Kína 0-2 Svédország (King's Row, Hanamura)

A negyeddöntő másik három meccse izgalmas és kétesélyes volt, de ez nem. A svédek úgy megverték a kínai csapatot, hogy az már picit kellemetlen volt. Ha valaki a Hanamurán három perc alatt ki tud kapni, akkor ott bizony bajok vannak. Ez a vereség meg is pecsételte a kínaiak sorsát, egyszerűen nem tudtak ezután visszazökkenni és egyre többet hibáztak. Kiemelni persze megint iddqd-t lehet: háromszor egymás után osztott ki fejlövést Zaryának, aki úgy gondolta, inkább ledől pihenni egy kicsit. Szóval a meccs nagyon egyoldalú volt, a svédek nagyjából azt csináltak, amit csak akartak. A kínaiak most már valószínűleg tudják, mit érzett Ausztrália csapata.

Elődöntők

Oroszország 2-0 Finnország (Dorado, King's Row)

Mindenki tudta, hogy jók az oroszok, mindenki látta, mire képes ShaDowBurn, de hogy a finnek ellen is ilyen könnyű dolguk lesz, azt senki nem gondolta volna. Mindkét map payload pálya volt, és egyszerűen látszott, hogy az oroszok ebben jobbak. A finneknél ott volt egy Taimou, akin tökéletesen látszott, hogy ő a csapat legjobbja, talán van olyan jó, mint SDB, de a finnek összeállítása nem arról szól, hogy őt támogassák, és most ez vezetett a vereséghez. ShaDowBurn megint mindent megkapott, és élt is az összes támogatással - hihetetlen, ahogy Genjivel az ulti alatt hogyan tud olyan gyorsan célpontot váltani. Ezzel együtt a meccsek szorosak voltak és izgalmasak, mindenképpen érdemes visszanézni.

Dél-Korea 2-0 Svédország (Route 66, Eichenwalde)

Nem, ez egyszerűen nem megy, a koreaiakat nem lehet megállítani. Lehet, hogy a csapat játékosai egyénileg nem olyan jók, mint az európai profik, de csapatszinten egyszerűen egy lépcsőfokkal feljebb vannak. A koordináció és a stratégia szinte tökéletes, a csapat mindenhova együtt mozdul, a fókusz nagyszerű és mindig helyes döntést hoznak - ez arra is elég lehet, hogy az egész tornát megnyerjék. De azért egyénileg sem kell őket félteni. Amit Miro csinált Winstonnal, arra megint nincsenek szavak. Ryu pedig Anával volt hihetetlen.

Ma este folytatás a döntőben: az orosz illetve a koreai csapat vívja meg majd a csatáját, a harmadik helyért pedig a svédek és finnek harcolnak majd. Kezdés 18:00-kor az alábbi csatornán!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!