Tavaly nevettek rajta, idén ő lett a Hearthstone világbajnoka

Tavaly nevettek rajta, idén ő lett a Hearthstone világbajnoka

Európai házidöntőt rendeztek a BlizzCon 2016-os fináléjában.

Ez a nap is eljött: szombat este eldőlt, ki lesz a Hearthstone 2016-os világbajnoka. Az elődöntőkbe Che0nsu, DrHippi, Jasonzhou és Pavel jutottak be a pénteki nap folyamán, közülük került tehát ki az idei győztes!

Az eddigi történések:
első nap | második nap | harmadik nap | negyedik nap | ötödik nap | negyeddöntők

Az elődöntők

A kínaiak utolsó reménysége azzal a Pavellel játszott a döntőbe jutásért, aki egészen hihetetlen módon jutott el idáig: az orosz játékos a csoportkör decider meccsén, illetve a negyeddöntőben is 0:3-ról tudott fordítani. Mindketten Shamant bannoltak egymástól.

Az összecsapást Jasonzhou kezdte jobban, ám végig ő tűnt idegesebbnek, több kisebb-nagyobb hibája is volt a mérkőzés során. Pavel pedig végül felül is kerekedett rajta, így eldőlt, hogy biztosan lesz európai játékos a döntőben.

Jasonzhou, Discard Warlock vs. Pavel, Malygos Rogue
Pavel, Malygos Druid vs. Jasonzhou, Dragon Warrior
Jasonzhou, Malygos Druid vs. Pavel, Tempo Mage
Pavel, Tempo Mage vs. Jasonzhou, Dragon Warrior
Pavel, Malygos Rogue vs. Jasonzhou, Miracle Rogue
Pavel, C'Thun Warrior vs. Jasonzhou, Miracle Rogue

Pavel itt is bemutatta azért, hogy az RNG igencsak a kegyeibe fogadta a tornán. A Firelands Portal és a Fireball miatt már alapból is megvolt neki a win condition, de a portálból kipottyanó Leeroy Jenkins-szel inkább már abban a körben pontot tett a meccs végére.

Jasonzhou 2:4 Pavel (a teljes mérkőzés videója)

A másik elődöntőben szintén kelet és nyugat csapott össze, a koreai Che0nsu ellenfele az ukrán DrHippi volt. Előbbi Shamant, utóbbi Warlockot bannolt ellenfelétől.

A mérkőzés forgatókönyve lényegében lemásolta az első elődöntőt: az ázsiai játékos itt is 2:1-re ment, hogy aztán Dr Hippi fordítson és 4:2-vel érkezzen a fináléba. Itt is voltak kisebb misplay-ek, DrHippi egyszer egy lethalt nézett el, de végül nem büntették meg ezért a Hearthstone-istenek.

Che0nsu, Malygos Druid vs. DrHippi, Tempo Mage
DrHippi, Malygos Druid vs. Che0nsu, Midrange Shaman
Che0nsu, Midrange Shaman vs. DrHippi, Tempo Mage
DrHippi, Discard Warlock vs. Che0nsu, Dragon Warrior
DrHippi, Dragon Warrior vs. Che0nsu, Dragon Warrior
DrHippi, Tempo Mage vs. Che0nsu, Dragon Warrior

Az ukrán játékos 0:1-es állásnál, kiélezett szituációban (5 HP-ja volt már csak) a torna egyik legjobb Yogg-Saronját is bemutatta, ami után meg is nyerte az azott meccset.

Che0nsu 2:4 DrHippi (a teljes mérkőzés videója)

Ezzel eldőlt, hogy európai házidöntő lesz az idei BlizzConon, pedig az első napokat követően még az is benne volt a pakliban, hogy egyetlen játékos sem jut tovább a csoportkörből kontinensünkről!

A döntő

Elődöntős győzelmét követően Pavel elmondta, DrHippit szeretné ellenfelének a fináléban, és végül meg is kapta: orosz-ukrán döntőt láthattunk, méghozzá Shamanok nélkül.

Az összecsapás egy Warrior-párbajjal indult, ahol DrHippi sárkányai felülkerekedtek Pavel C'Thun-hívőin. Az orosz játékos azonban gyorsan fordított: előbb Tempo Mage-ével, majd Malygos Druidjával hozta le a győzelmet.

Ezután következett a döntő legkeményebb mérkőzése DrHippi Malygos Druidja és Pavel C'Thun Warriorja között. Pavel két Brawlt is eltolt a meccs folyamán, melyek közül egyből nagyon jól jött ki (két Arcane Giantet vitt le, az ő lénye maradt), egyből viszont elég rosszul (az ellenfélnél egy 9/9-es Medivh maradt fent). A fatigue közeledtével DrHippi úgy döntött, kijátssza Yogg-Saront egy közepesen éles szituációban, ám egy tiszta trade-nél többet nem tudott belőle kihozni. Ráadásul ezzel válasza sem marat Pavel jókor topdeckelt C'Thunjára, így végül az orosz nyerte a maratoni csatát.

Pavelnek ezzel három "labdája" is volt a tornagyőzelemhez - igaz, ha valaki, hát ő jól tudta, hogy innen is bőven vissza lehet még jönni. DrHippi azonban csak szépíteni tudott, Pavel Malygos Rogue-ja második nekifutásra már behúzta a győzelmet, így ő lett az idei világbajnok!

DrHippi, Dragon Warrior vs. Pavel, C'Thun Warrior
Pavel, Tempo Mage vs. DrHippi, Discard Warlock
Pavel, Malygos Druid vs. DrHippi, Malygos Druid
Pavel, C'Thun Warrior vs. DrHippi, C'Thun Warrior
DrHippi, Discard Warlock vs. Pavel, Malygos Rogue
Pavel, Malygos Rogue vs. DrHippi, Malygos Druid

DrHippi 2:4 Pavel (a teljes mérkőzés videója)

Már-már meseszerű, amit Pavel véghezvitt, hiszen számos alkalommal úgy tűnt a tornán, hogy búcsúzni fog, amikor azonban nagyon kellett, akkor az RNG szinte mindig kisegítette! Ne feledjük ráadásul: egy évvel ezelőtt egyetlen mérkőzésre volt attól, hogy kijusson a világbajnokságra, Lifecoach ellen azonban megtolta a játék egyik "leghíresebb" misplay-ét, ami után a német mehetett tovább.

Tavaly nevettek rajta, idén azonban ő lett a világbajnok!

Zárásként lássuk, hogy a "Choose Your Champion" promóció keretein belül kiért mennyi ajándék pakk jár majd.

  • Pavel - 6
  • DrHippi - 5
  • Jasonzhou - 4
  • Che0nsu - 4
  • Amnesiac - 3
  • HotMEOWTH - 3
  • Cydonia - 3
  • Hamster - 3
  • Bbgungun - 2
  • OmegaZero - 2
  • Handsomeguy - 2
  • Yulsic - 2
  • Thijs - 1
  • Naiman - 1
  • Breath - 1
  • DDaHyoNi - 1

Az ingyen kártyacsomagokat valamikor a jövő hét folyamán fogjuk megkapni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!