Nézd a közvetítéseket a virtuális valóságban!

Nézd a közvetítéseket a virtuális valóságban!

Az ESL és a Silver.tv megállapodásának hála, több VR platformon is követhetőek a LoL és CS:GO versenyek.

Az ESL és a Silver.tv megállapodásának hála hamarosan több VR platformon is követhetőek lesznek a LoL és CS:GO versenyek - már a héten esedékes IEM Oakland tornán. Mindenek előtt persze nem árt, ha van egy ilyen VR eszközöd...

Több tech-cégóriás is a következő nagy szórakoztatóipari áttörésnek, forradalminak nevezte a VR-t és a benne rejlő lehetőségeket az elmúlt években, majd megkezdődött a nagy hype a technológia körül, beindult a marketinggépezet. Röpködtek a dollármilliók, -milliárdok, megindultak a fejlesztések és a felvásárlások. Sokan akartak egy szeletet hasítani ebből az ígéretes vívmányból. A VR-ban lapuló potenciált ugyan nem kérdőjelezte meg senki, de a nagy "bumm" mégis elmaradt. Nem nagyon kapkodnak, kapkodtak a vásárlók az eszközökért.

Talán a magas ár vagy a kevés tartalom miatt lehet mindez, de kétségtelen, hogy a széles körű elterjedés még várat magára. Ha valaki például egy Oculus VR vagy HTC Vive eszköz vásárlásán gondolkodik, akkor meg kell bizonyosodnia arról, hogy a PC-je megfelelő konfigurációval rendelkezik. Ugyanis elég erős gép szükséges hozzá, ami legalább olyan (vagy még jobb), mint amilyen gépet mi is teszteltünk nemrég.

Az elterjedéshez a játékok terén kellenek a húzócímek, olyanok, amelyek önmagában is vásárlásra, gépfejlesztésre ösztönöznék a célközönséget. Talán az tenne igazán jót a népszerűségnek, ha valamelyik esport játékot is lehetne a virtuális térben játszani. Netalán egy kifejezetten VR-ra kihegyezett versenyjáték lenne az abszolút nyerő. De ne szaladjunk ennyire előre, ma még elegendő cél az is, hogy feltöltsék tartalommal ezeket a platformokat. Ilyen lehet a versenyek, rendezvények VR közvetítései is, aminek kipróbálását már megkezdte az ESL, de magától értetődő döntés volt a Valve és a HTC közös fejlesztésének bevezetése a DOTA 2 világába is.

A következő lépcsőfok az ESL IEM Oakland tornája, ahol immár a CS:GO mellett a LoL is nézhető a VR adta új szemszögekből. A Silver.tv a HTC Vive, az Oculus Rift, a PlayStation VR és Samsung Gear VR támogatását is biztosította, így minden VR-tulaj örülhet a hírnek, platformtól függetlenül. A virtuális valóságban a néző több szemszögből választhat, élő statisztikákat figyelhet és a klasszikus FPS kameranézetet is láthatja egy időben a CS:GO esetében.

Mitch Liu, a Silver.tv vezére a közvetítések teljes megreformálását tűzte ki céljául, de a siker csak akkor jön majd, ha elég sok gamer fog rendelkezni ilyen készülékkel. Azonban bizodalomra ad okot nekünk, játékosoknak, hogy egyre több izgalmas lehetőség születik a virtuális valóság használatára.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!